המתנה של היום

צופיתי 2

New member
המתנה של היום

מתוך "המתנה של היום" "כשאתה מרגיש דחוי, תתחיל לקבל את עצמך, ואז לך ותקבל מישהו אחר." הייתה פעם אמא שהרגישה דחויה כאשר ילדיה גדלו והיו צריכים להיפרד ממנה. היא נפגעה כשהם התרחקו ממנה וכבר לא רצו את כל האהבה והדאגה שהיא רצתה להעניק להם. היא חשבה: מה לא בסדר איתי? בעזרת חבריה, היא התחילה לשאול את עצמה שאלה אחרת: מה בסדר איתי? ככל שמצאה יותר תשובות לשאלה הזאת, היא מצאה חן בעיני עצמה יותר. ככל שהיא מצאה יותר חן בעיני עצמה, היא יכלה לראות יותר טוב את הצורך של ילדיה להיפרד ממנה כחלק מהדחף הטבעי והבריא לעצמאות, ולא כתוצאה מהפגמים שלה. אולי אחרים לא מעוניינים בחלקים הטובים שלנו, אבל זה לא אשמתנו. לפעמים כמות גדולה מדי ממשהו טוב יכולה להיות לא מתאימה, אבל זה לא הופך את זה לרע. מה בסדר איתי היום?

../images/Emo140.gifרק להיום../images/Emo141.gifמתנת היאוש../images/Emo140.gif

מתנת הייאוש
"המחלה שלנו תמיד חזרה והופיעה, או המשיכה להתפתח, עד שבייאוש חיפשנו עזרה ב'מכורים אנונימיים'.
כאשר חושבים על מיואשים, אנו חושבים על משהו לא רצוי: אדם עלוב, אומלל, שמתחנן לקבל משהו, ובעיניו מבט של סבל. אנו חושבים על בעלי-חיים נרדפים, ילדים רעבים, ועל עצמנו, לפני שמצאנו את האנ-איי. אבל היה זה הייאוש שחשנו לפני שבאנו לאנ-איי, שכפה עלינו לקבל את הצעד הראשון. לא היו לנו כבר שום רעיונות משלנו, והיינו נכונים לרעיונות חדשים. חוסר השפיות שלנו סוף-סוף גבר על חומת ההכחשה שלנו, ואילץ אותנו להתייחס בכנות אל המחלה שלנו. המאמצים שלנו לשלוט בה, רק התישו אותנו. היינו נכונים להיכנע. קיבלנו את מתנת הייאוש וכתוצאה מכך, היינו מסוגלים לקבל את העקרונות הרוחניים שאפשרו לנו להחלים. ייאוש הוא מה שמביא רבים מאתנו לכך שנבקש עזרה. כשאנו מגיעים לשלב הזה, אנו יכולים להתחיל מחדש. ממש כשם שבעל-חיים נואש ונרדף מחפש מקום מבטחים, גם אנו חיפשנו ומצאנו את זה ב'מכורים אנונימיים'.
רק להיום:
מתנת הייאוש עזרה להיות כן, לגלות פתיחות ונכונות. אני אסיר-תודה על מתנה זו משום שהיא אפשרה לי את ההחלמה שלי. אוהבים

עליזה 63

New member
פסוקו של יום

פסוקו של יום חזק את אמונתך בעצמך עם מספר נקודות: אני מאמין שאני מאוד חשוב בעיני הא-ל. אני מאמין שאני יכול לשוב, גם אם מאוד רחקתי. אני מאמין שיש בי כוח פנימי להשתנות. אני מאמין שאני יכול להתקרב לבורא עולם ולדבוק בו באמת ובתמים. (רבי נחמן מברסלב).

שטול1

New member
../images/Emo49.gif לרפי ודרך אנ.אי. ../images/Emo106.gif

אח יקר שפע ברכות ואיחולים לציון דרך חמש שנים זה לא עניין של מה בכך והכל התחיל מיום אחד שיהיה לך יום לבן ונקי לכל החיים המשך בדרך הטובה הזאת ועוד יוסיף ויתגלה אוהב אותך הרבה שטול

../images/Emo106.gif../images/Emo65.gifש-ת-זכה ל-שנה ה-ב-אה../images/Emo65.gif../images/Emo106.gif

ולעוד הרבה חגיגות יומולדת, של ניקיון איכותי ובחירה על בסיס יומי בחיים של שמחה, קבלה, הכלה, תבונה, אומץ ושלווה. אוהבים אותך אח יקר, זקוקים להבנות ולחיוך שלך, וחוגגים איתך גם פה ב"רחוק"
תחשוב נקי, תרגיש חופשי
אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של סופשבוע מבורך../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על הקשיים שמאלצים אותי ללמוד ולגדול. על היכולת להתמודד בדרך חדשה ולא על פי המוכר והידוע. על חברה תומכת, מחבקת, מחזקת. על בן זוג רגיש ואוהב, מכיל, ומקבל, מחבק ועוטף. על משפחה מפרגנת ותומכת. על האפשרות לבחור בחיים חופשיים מהתמכרות פעילה כל יום מחדש. על ניסיון חיים של אחרים ממנו אני לומדת. על תחושת אסירות התודה. על עוד יום נקי. רק להיום - שמונה חודשים ושני ימי ניקיון
יום ארוך ביותר עברתי אתמול. משש בבוקר שהתעוררתי עד אחת בלילה בערך, מלא תהפוכות רגשיות, כל רגע משהו אחר שמשנה את מצב הרוח, מאכזבה, לבעסה, לשמחה, לעצבים, כעס, רוגע, שלווה.. נדמה שאת כל הקשת הזו חוויתי אתמול. בעיקר את העייפות הפיזית והנפשית בסוף היום. עם כל אלה לא היו מחשבות על שימוש או על בעיטה בדרך.. אדרבה, עם כל כאב נוסף, כל שינוי במצב הרוח ידעתי עמוק בפנים, שזהו.. רציתי חיים מעניינים פעם, והנה אני מקבלת אותם, גם אם לא בדרך שחשבתי עליה. בדרך אחרת שבה אני נאלצת להתמודד, להיאבק לא פעם ומתוך כך לערוך חשבונות נפש קצרים שרק מחזקים בי את הרצון לחיות בדרך אן איי, שרק מאתגרים אותי להוכיח את עצמי ואת היכולות שלי קודם כל לעצמי. קשה.. מתסכל.. אבל מי הבטיח לי גן של וורדים בהחלמה? מי הנפיק לי פוליסת ביטוח של שמחת חיים וחיוכים כל רגע? אדרבה, עוד אמרו לא פעם שככל שגדלים בדרך, הקשיים גדלים איתנו, המחלה מתעצמת והופכת מתוחכמת יותר בדיוק כמו שאני גדלה, היא נעשית ערמומית יותר, חדה יותר, "הגיונית" יותר, ומתוך כל אלה אני מוצאת בכל רגע מחדש את תפילת השלווה מהדהדת בתוכי. משנה את מה שאני יכולה - התנהגות, תגובות למצבים, מרחיבה את יכולת הקבלה וההכלה. מרפה ממה שלא יכולה לשנות - אנשים בעיקר, הלך חשיבה והתנהגות שלהם, ותבונה - משתדלת להבחין בין מה שאפשר למה שאי אפשר. בין מה שבתוכי למה שמחוץ לי. אסירות תודה על הדרך והיכולת ליישם. מברכת את עצמי ואת כולנו בשבת של חופש, תבונה, כנות, אהבת חינם ואיכות. אוהבים

למעלה