המתנחלים הם שורש הבעייה !! !! !! !!

שחר.ג

New member
המתנחלים הם שורש הבעייה !! !! !! !!

הפעם אני מבקש ממי שיגיב לפורום שלי שיגיב לעניין ולא כמו בפורום הקודם שלי שכתבתי על הגדר ובכלל כתבתם לי על ערבי ארץ ישראל. ובכן מה שרציתי לכתוב זה שלפי דעתי המתנחלים הם שורש הבעייה. ואיך הגעתי למסקנה כזאת בדרך מאוד פשוטה אם המתנחלים לא היו בשטחים לא היה לצבא מה לחפש שם. ובעצם בגלל המתנחלים הצבא שם, תראו איזה מצב אבסורט אנחנו כיום יש כמה עשרות משפחות ומסביב אלפי ואולי אפילו מאות אלפי ערבים פסלטינים עוינים שרק רוצים לרצוח אותם ומי ששומר על כמה עשרות המשפחות האלו זה הצבא ,בשביל כמה עשרות משפחות שמים גדוד שלם שישמרו עליהם בשביל מה אני צריך את זה? זה לא מה שאני רוצה אני לא רוצה להמשיך לחיות ככה במצב של מלחמה. בשביל מה המתנחלים נמצאים שמה מה יש להם שמה מה הם בדיוק אוהבים במקום הזה את היריות או אולי את את הפיגועים. אני אישית לא מוצא דבר טוב אחד בשטחים. השטחים כבר ממזמן של הפלסטינים,בשטחים חיים למעלה מ-3 מיליון פלסטינים וביניהם יש כמה עשרות התנחלויות חלק מהתנחליות אף שוממות וחלקם בכלל נמצאים ברצועת עזה שאין להם בכלל מה לעשות שם. לפי דעתי עם היה לנו ראש ממשלה שפוי שמבין את המצב כמו למשל אהוד ברק שהיה מוציא כבר ממזמן את ההתנחלויות והיה שם סוף לבדיחה הזאת. כל העולם מבין זאת השמאלנים מבינים זאת,המתנחלים הם שורש הבעייה עד שלא יוציאו את המתנחלים מהשטחים לא יהיה לעולם שלום. בכלל הימין גם הליכוד בתוכם לא רוצים שלום שיפסיקו לבלבל במוח שהם כן רוצים שלום כי אם שרון היה רוצה שלום באמת הוא היה ממזמן עושה צעדים משמעותיים להקלת הפלסטינים. לא יתכן שבגלל 200,000 מתנחלים קיצונים לא יהיה שלום ואנחנו לא נחיה בשקט. צריכים דחוף להוציא את המתנחלים מהשטחים להחזיר את צה"ל הבייתה ולשים סוף לבדיחה הלא מצחיקה הזאת.

=Wednesday=

New member
כן, בטח.

"עד שלא יוציאו את המתנחלים מהשטחים לא יהיה לעולם שלום"... ואם יוציאו אותם אז כן יהיה שלום??? הצחקתני. חמודי, אין פתרונות קסם. הרי לא יכול להיות שיש דבר אחד שכל כך מפריע לפלשתינים, ואם נוותר עליו - *פוף* ויהיה שלום, ושהרוב בעם לא מבינים את זה... הבעיה עם הפלשתינים היא הרבה יותר עמוקה ומסובכת. חשבת פעם (חשבת פעם?) למה המתיישבים מתעקשים להישאר באזורים כל כך מסוכנים??? אתה חושב שכיף להם ככה, או שאולי הם סתם חבורה של 200,000 טיפשים?... לאנשים האלה יש מטרה. האנשים האלה הם החזית שלנו, הם צועדים בראש המערכה, מוכנים לספוג את כל המכות ולו בשביל לשמור על ארצם!!! כן, לשמור על ארצם. מה נראה לך שיקרה אם נמסור את שטחי יש"ע? הפלשתינים פתאום יחבקו אותנו כמו חברים וותיקים, יפסיקו להפציץ אותנו, פתאום יהיה שלום במזה"ת??? לא. ההבדל היחיד יהיה, שעכשיו יהיו בידיהם אזורים חשובים שיתנו להם יתרון עלינו, ומשם יוכלו להכות אותנו חזק מתמיד. כן, מוכח ובדוק שאלה אזורים אסטרטגיים חשובים למדינת ישראל! הפלשתינים לא רוצים את ההתנחלויות, ומסירתן בהחלט לא תפתור את כל הבעיות שלנו.. רק תחמיר אותן. הם רוצים לסלק אותנו, להרוג אותנו, זה מה שהם רוצים!!! הם רוצים את כל הארץ - והם גם לא ממש מנסים להסתיר את זה. נתניה, כפר סבא, תל אביב, ירושלים, שדרות, פתח תקווה... כל אלו התנחלויות, נכון? אתה חושב שהימין לא רוצה שלום??? נראה לך שיש בנאדם נורמלי שלא רוצה שלום?! כולנו רוצים לחיות בשקט ובידידות עם העמים השכנים, הלוואי שזה היה אפשרי... ההבדל הוא, שהימין מציאותי. לא מחפש פתרונות קסם, כי יודע שאין כאלה. מבין, שאחרי שכל הנסיונות והשיחות וההצעות לא הניבו פרי, אין ברירה. יודע מתי להציב גבול לחלום השלום! לא בגלל שהוא לא רוצה... בגלל שהוא לא יכול. לילה טוב ~דלית~

CANDY MAN

New member
כל מילה מיותרת ../images/Emo13.gif ועוד דבר קטן...

אני לא יודע מה אתה אומר לעצמך אבל 200 אלף זה כח עצום! אז עכשיו אתה יכול לחשוב על שתי דברים שניתן לעשות! דבר ראשון זה להגיד להם אתם לא רוצים לעזוב? חבל! להוציא את כל החיילים משם ולתת לשלושה מיליון ערבים שעליהם אתה מדבר לגמור על המתנחלים! ובככה נפתרה בעייתינו לא? זה מה שהתכוונת? לא? יהיה שלום והכל יהיה טוב? אבל מצד שני המתנחלים נמצאים בשטחים בגלל אידאולוגיה שגם לי וגם לך קשה להבין אבל היא קיימת! אין בה שום בגיון והיא גם לא בטוחה בשום אופן אבל אין מה לעשות! המתנחלים לא יעזבו!!! גם לא בכח וגם עם כח! עכשיו תחליט לבד מה אתה מעדיף! שימותו 200 אלף מתנחלים או להשאיר את המצב כמו שהוא עכשיו! החלטה קשה לפניך נכון? חבר יקר מול ההחלטה הזאת עומדים אנשים רבים בממשלה ובצבא ובמצב הנוכחי הם לא במצב של מציאת פתרון גורלי כזה. אופ!! ראית אין פתרונות פלא! הכל קשה ומול הכל צריך להתמודד ! ואני מאמין שאנחנו נעשה זאת, גם אם זה יעלה בחיי אדם משני הצדדים! החיים קשים והמתנחלים עוד יותר! בברכה, CANDY MAN שרוצה שתבינו שאין דבר כזה פתרונות פלא!

.המוסד

New member
איך השמאל מעז להאשים את המתנחלים

במצב הביטחוני הזה כשהוא עצמו בניגוד לבקשותיהם ולתחנוניהם של המתנחלים הכניס לכאן את אש"ף ונתן לו להצטייד בלמעלה מחמישים אלף רובים? אין לכם בושה?!?!?!?!?!?!

שחר.ג

New member
אתה עוד מאז לקרוא לעצמך המוסד????

תתבייש לך. ביבי נתן את חברון איך אין לו בושה? באמת חברון עיר מאוד חשובה וקדושה לעם היהודי. זה אתה לא אומר כלום אבל שנתנו לפני עשור נשק לאש"ף זה יש לך מה להגיד. אתה באמת חושב שנשאר לאש"ף עוד מהנשק שנתנו לו? עם אתה חושב ככה אז אתה דפוק כי כולם יודעים שהרשות הפסלטינית מחדירה נשקים ממצרים ומארצות ערב.

.המוסד

New member
אם רבין היה נותן רק את חברון

למימשל עצמי בלי "משטרה" ובלי בטיח לא היה קורה כלום יש הבדל עצום בין מסירת חברון להכנסת אש"ף לישראל (ההבדל הוא ב900 קברים, מצב בינ"ל חרא...) לאש"פ נשאר מהנשק שנתנו לו, ובקשר להברחות נשק, זה נעשה בידיעה ובהעלמת עין, היום בגלל המצב הבינ"ל אפשר רק לסכל, או להכנס לרשות ולקחת את כלי הנשק שלהם, לולא השמאל היה מביא את אש"ף לארץ החיים היו הרבה יותר יפים והרבה יותר אנשים היו חיים השמאל צריך להתבייש פעמיים פעם אחת בגלל שהכניס את אש"ף ופעם שנייה כשהוא דורש מהמתנחלים לשלם את המחיר של טעות השמאל עצה:שתה כוס מים קרים, אם לא יועיל לא יזיק

קלימרו

New member
שחר.ג

אני כתבתי לך תגובה שמגיע לבורים וכסילים כמוך אבל מאחר ומנהל הפורום סוגד למלכו רבין המנוח- הוא מחק את ההודעה. אני חושב שאתה עובר גבולות ושאתה ממש חוצפן ואני גם חושב שעכשיו אני אומר את זה בדרך מתונה מאוד. ושוב ביבי החזיר את חברון כי זה היה חלק מהסכם שרבין חתם עליו וביבי היה חייב להקיים את הבטחת רבין כי אנחנו לא אפטרהיד או משהו. ושאלתי, עם כל הנחמדות, אם תמחוק את ההודעה הזאת אני חושב שזה כבר יהיה בבחינת קווים לדמותו של סטלין !

שחר.ג

New member
ל-candy nam !!

יש לך פתרונות שאני אפילו לא הייתי חולם עליהם,מי דיבר בכלל לעזוב את המתנחלים שם? יש דרך קשה יותר אבל רק ככה נוכל להזיז את המתנחלים מהשטחים. להוציא את המתנחלים בכוח ולהחיר אותם ארצה. זאת הדרך היחידה. תשמע שמעתי ברשת ב´ קצין בדרגה גבוהה בצה"ל והוא אמר כך,"אנחנו ננסה להבטיח את בטחונם של המתנחלים". שמעת מה הוא אמר "אנחנו ננסה",מה זה אנחנו ננסה כאילו מה הוא אומר אתם תמשיכו את החיים שלכם אנחנו ננסה מקסימום לא נצליח תעבדו את החיים. חיים זה לא משחק עם אתם לא מצליחים להבטיח את בטחונם של המתנחלים אז תצאו אותם משם. הרי חיים יותר חשובים מבתים. הצבא כבר "מנסה" כבר די הרבה זמן להגן על המתנחלים אבל הנסיונות האלה כולם רואים למה הם שווים. כמעט בכל יום יש הרוגים ועם אין אז זה נס מאלוהים.

CANDY MAN

New member
אי - א-פ-ש-ר !!!!!! שחר היקר!

תבין דבר אחד! אי אפשר ואין סיכוי להעיף את התנחלים מהשטחים נקודה!!! לא בכח ולא במח ולא ברובים ולא באלפי חיילים! הם שם כי הם מאמינים במשהו! שהוא בדרגה אחת מתחת לאמונה בה´! כמו שלא תוכל להכריח איש מאמין להפסיק להאמין בה´ בעזרת שימוש בכח! (סליחה על ההשוואה) אז לא תוכל לגרום למתנחל לעזוב את האידאולוגיה שלו. יצא לי לדבר עם מתנחל שהיה בחנות של אבא שלי בקניון והוא התחיל לדבר איתי בזמן שאישתו והילדים עשו קניות וכל מה שאני יכול להגיד לך זה שהם באמת באמת באמת מאמינים במה שהם עושים. ולמרות שאמרתי לו שזה מסכן את המשפחה שלו ואת צה"ל ואת השלום הוא המשיך לתת לי הסברים למה זה חשוב להם כל כך להיות שם! עכשיו תכפיל את הרצון הזה פי 200 אלף ותקבל כח שאי אפשר לעמוד מולו! אז או שתמצא דרך אחרת להגיע לשלום או שהפלשתינאים יצטרכו פעם אחת בכל שנות הקיום שלהם לעשות גם הם משהו בשביל לקדם את השלום ולוותר על השטחים הלא חשובים האלו! אני מתערב שהם לא יסכימו! למה אתה שואל? כי הם פשוט אנשי מלחמה! הם חיים כדי להלחם ומגדלים את הילדים שלהם לתוך עולם של שנאה ושל מלחמה! אבל רק דבר אחד הם צריכים לדעת! במלחמה הזאת אין להם סיכוי... בגלל מורעלים כמוני, בגלל צבא חזק ובעיקר בגלל שאסור ללת להם לנצח במלחמה! בברכה, CANDY MAN שגאה לחיות במדינה שתושביה מוכנים להקריב את עצמם בשביל השלום!

שחר.ג

New member
candy...

תשמע קנדי מן השאלה זאת כך חיים או בתים תחשוב בעצמך מה כדי. השטחים כבר ממזמן לא שלנו כדי לנסוע בשטחים צריכים מכונית ממוגנת וכל הדרך להתפלל שנגיע בשלום זה נראה לך כמו שטחים בארץ ישראל? אף אחד לא שואל אותם עם הם רוצים להתפנות או לא ברור שהם לא ירצו יורים עליהם והם לא זזים משם. חיביים לטובת להוציא אותם וגם לטובת אזרחי מדינת ישראל שהבטחון יחזור אלינו. יש כאלה שאומרים שהם שומרים עלי,הם ממש שומרים עלי שיש פיגועים כל שני וחמישי בזה הם שומרים עלי? שבגללם אין גדר והמחבלים נכנסים מתי שבא להם. אני חושב שהם מחמירים את המצב הבטחוני של מדינת ישראל מה הם תקועים שמה מישהו ביקש מהם להיות שמה? שאתה כותב לי מה המתנחלים חושבים אני יודע מה הדיאולוגיה שלהם אני מכיר אותה טוב מאוד אבל בגללם אין לנו בטחון.

CANDY MAN

New member
רק דבר אחד...

כל הרעיון של הגדר שווה ל-@$@#$#@ אין סיכוי שצה"ל יצליח לשמור על שטח עצום כל כך וגם אם כן הערבים ימצאו מיליון דרכים להיכנס כך שכל הרעיון יהיה בזבוז של הרבה כסף !!! מצטער לאכזב! בברכה, CANDY MAN שלא מאמין בגדרות!

שני~!

New member
לדלית..

אני חושבת שלא הבנתי מש´ו מההודעה שלך.. היתכוונת להגיד שכפר סבא, תל אביב, ירושליים וכו´.. הם היתנחליות , או לא? אז אם היתכוונת להגיד שהם היתנחליות-את טועה ובגדול! ואם לא היתכוונת- אז סליחה.. ShAnY

=Wednesday=

New member
תשובה

זה כתוב אחרי השורה "הם רוצים את כל הארץ - והם גם לא ממש מנסים להסתיר את זה". הבאתי דוגמאות של מקומות שהיו בהם פיגועים - הפלשתינים לא מפרידים בין יש"ע לשאר הארץ. ההתנחלויות הם סתם תירוץ, ואין שום סיבה להפריד ביניהן לבין שאר הארץ. אז מה אם הן נכבשו בזמן אחר? ודרך אגב, בתורה ארץ ישראל כולה נקראת "התנחלות". בברכה, ושבת שלום. ~דלית~

שחר.ג

New member
לדלית

דלית כל הפורומים שלך זה סיסמאות כמו הסיסמא "רק שרון יביא שלום" והוא הביא? רק עם יוצאו את המתנחלים יהיה שלום נקודה. המתנחלים הם שורש הבעייה בגללם אין שלום,מה יש להם לחפש שמה בשטחים? יש שם אוצר שאנחנו לא יודעים עליו בשביל מה הם שמה? הלוואי שהתוכנית האמריקאית תצא לפועל כבר ושיוצאו משם את המתנחלים הקיצונים חלקם אף משוגעים. דלית חמודה את צודקת אין פתרונות קסם אבל יש פתרונות שלא צריכים בהם קסמים. למשל עם המתנחלים לא היו שמה גם הצבא לא היה שמה,תראי לי מקום בעולם שחיים שמה כמה מיליוני בני אדם ובתוכם יש כמה התנחלויות וצבא ששומר עליהם. זה הכי אבסורטי שיש זה מצב של בדיחה לא מצחיקה. צריכים להוציא מהשטחים את המתנחלים גם ככה השטחים כבר של הפלסטינים הרי צה"ל לא שולט שם אלא הרשות הפלסטינית שולטת. כדי לנסוע בשטחים צריכים מכוניות ממוגנות עם צריכים לנסוע במכונית ממוגנת זה נראה לך שטח שלנו? ברור שעם המתנחלים יצאו משם יהיה שלום מקסימום לא יהיה שלום לפחות הבטחון שלנו יחזור כי אז נוכל להרים גדר. עם הימין היה רוצה לעשות שלום הם לא היו מדברים על טרנספר. דלית בת כמה את?

peace and love

New member
אני מסכימה איתך פרט לעובדה

ששטחי המתנחלים שייכים לפלסטינים כי זה לא בהכרח נכון...

ממש לא שורש הבעייה אבל גם לא עוזרים

לפי דעתי הרעיון של המתנחלים תרם רבות למדינה בזמנו אבל כיום אני חושבת שכולם יודעים שבשלב מסויים הוא יצטרכו להתפנות משם- אבל אין ספק שמטרה מסויימת הם השיגו. אותי מעצבן הקטע של התלונות של רוב המתנחלים לממשלה- שיש יריות- פיגועים- שהם לא יודעים אם יצליחו לחזור הבייתה בשלום. לא יודעת אם שמתם לב אבל לכל מתנחל שני (וגם לכל תושב הארץ) יש עצות וטיפים רבים מאוד לראש הממשלה (לשרון וגם לברק) - שיעשו ככה ויעשו ככה ושיפציצו ולא יפציצו- אנשים עם כל הכבוד אני חושבת שראש הממשלה טיפ טיפ טיפה יותר מנוסה בזה ממכם. ולמתנחלים אני לא בטוחה שזה כל כך נבון להתלונן כל הזמן- איש לא הרכיח אתכם לחיות- איש לא הצמיד אקדח לראש שלכם. אתם בהחלט מוזמנים לנהוג בדרך שתהיה טובה לכם ותעלה לכם את רמת החיים ופשוט לעבור לחלק אחר בארץ!

.המוסד

New member
ל"שקטה מידי"

המדינה צריכה להעניק ביטחון לא עצות לרכישת דירות, אבל היא הביאה לחוסר ביטחון (הסכם אוסלו זוכרת?), מדינת ישראל חימשה את אש"ף היא צריכה לסלק אותו לא את המתנחלים

למעלה