המתנחלים הרביצו לקרן יעקובי

yeshgvul

New member
המתנחלים הרביצו לקרן יעקובי

הוריה של הלוחמת שנהרגה בחברון מאשימים: קרן שמרה על המתנחלים והם הרביצו לה ביקורת קשה ביותר על הנעשה ביישוב היהודי בחברון נשמעה מפי הוריה של השוטרת הצבאית, הלוחמת רב"ט קרן יעקובי, שנהרגה ביום ה´ בתקרית ירי ב"עיקול 160" במה שמכונה נתיב המתפללים בדרך מקרית ארבע למערת המכפלה. מתברר כי ישנן טענות רבות על כך שחיילים ישראלים צעירים נדרשים לשלם בחייהם כדי לשמור על קומץ של כמה עשרות מתנחלים, העושים ככל העולה על רוחם. לטענת הוריה של קרן "קרן שמרה על המתנחלים והם הרביצו לה". האם יפה אומרת: "לכל בחורי הישיבה שיושבים ולומדים שם ולמנהיגים שלהם אני רוצה להגיד ´תתביישו´. אני לא צריכה שהם יתפללו בשביל קרן. היא היתה צדיקה והם בחיים שלהם, כמה שלא יתפללו, לא יגיעו לקצה הציפורן שלה. היא שמרה על המתנחלים והם הירבו להרביץ לה ולתקוף אותה, כמו גם את יתר חיילי צה"ל. ידענו שהיא בחברון ושומרת על המטורפים האלה, המתנחלים, וזה הדאיג אותנו מאוד אבל לא ידענו שהיא שומרת בציר המוות". יפה הוסיפה כי "בעת הפיגוע הקודם לפני חודש, היא היתה בבית אחרי שלא יצאה 28 יום לחופשה". http://www.news-israel.net/articles/index/index188.html

resh0

New member
כולם ביחד הרביצו לה?

קרן (ז"ל) אכן שמרה על מתישבים בחברון מפני הטרוריסטים הפלשתינים. כל אחד שמרביץ, בטח מרביץ לשוטר ו/או חייל, צריך להיות הוא/היא מטופל/ת באופן החמור ביותר ע"י רשויות החוק!!! אבל להגיד "קרן שמרה על המתנחלים..." זאת כבר הסתה. ישראל מצויה במלחמה בה נהרגים אזרחים וגם חיילים. כל חייל שלצערנו נהרג, נהרג כתוצאה ששמר על אזרחים ישראלים באשר הם. זכותך לטעון כי לא צריכים להיות אזרחים ישראלים בחברון ואכן זה נושא שראוי לדיון, אבל בבקשה אל תערב את השכול ואל תסית. כל הורה בצר לו על נפילת בנו/ביתו מתנסח באופן רגשני שמיוחד לו/לה, יש הורים שמתנסחים כמו אימה של קרן ויש לעומתם הורים שמתנסחים בסגנון: "מוות לערבים". עצם העובדה שאתה בוחרים להשתמש בשכול ככלי להשפעה על דיון בעניין ההתישבות ביש"ע, פשוט מראה כמה אתם מיואשים. מי שצריך באמת להתבייש, זה אתם.

EverMan

New member
ראש0 , בבקשה שמור על רמת דיבורך.

השכול מאוד קשור - כי השמאל והימין רב בסוגיה של מי הוא זה שיפסיק אותו. שנית , קרן שמרה על המתנחלים , אל מתנחלים היכו אותה. וכך זה רשום. קרן שמרה על המתנחלים וזו עובדה מוגמרת.

"שמור על רמת דיבורך"??? ../images/Emo46.gif

מה זה? מה הוא כבר אמר? אפשר לחשוב! השימוש בשכול הוא פסול! יש כאן מגמה להציג את המתנחלים כציבור כפוי-טובה ואלים. רש צודק בדבריו, כי יש לטפל בכל מקרה כזה בחומרה! ואני אוסיף חומרה יוצאת דופן. לדעתי אתם באמת מיואשים.

EverMan

New member
ביקשתי ממנו לשמור על רמת

הדיבור שהוא אומר דברים כמו : "עצם העובדה שאתה בוחרים להשתמש בשכול ככלי להשפעה על דיון בעניין ההתישבות ביש"ע, פשוט מראה כמה אתם מיואשים. מי שצריך באמת להתבייש, זה אתם." אתה מדבר עם אדם - תכבד אותו , אל תקניט אותו , אל תעליב אותו. כל כך פשוט.

resh0

New member
"מיואשים" ו"להתבייש" זה לא הקנטה.

הקבר עדיין טרי וזה בהחלט לא הזמן להשתמש בשכול. לדעתי אחד או קבוצה שמנצלים את השכול לצרכים אלקטורליים ו/או מאבקים פוליטים, מהווה מעשה מביש, מעשה שרק מיואש התנהל לפיו. לדעתי זה שקול ל"לרקוד על הדם", מדובר בעמדתי האישית. לדעתי מדובר ב"גבול", כאשר תנועת "יש גבול" פשוט עברה אותו מבחינת הרמה המוסרית שלי.

resh0

New member
השכול לא קשור בשמאל או ימין.

השכול נובע מדרך מלחמתו של האויב שלנו, העם הפלשתיני. השכול אצלנו גדל משמעותית מהיום בו נתאפשר לאויבנו להקים תשתית שהתמחתה והתאמנה כדי להגיע לתוצאות "טובות" יותר מבחינתה. קרן לא שמרה על "המתנחלים", קרן שמרה על אזרחים ישראלים שמתגוררים בחברון וזאת עובדה מוגמרת. קרן שמרה על אזרחים ישראלים מפני מה? מפני הטרור הרצחני שמפעיל אויבנו. לסיכום העניין: קרן היא אחת מבין חיילים/חיילות רבים שלצערנו נפלו על הגנת אזרחי מדינת ישראל. אם היו מתישבים ביש"ע שהיכו את קרן או כל חייל/שוטר אחר, הרי שמדובר ביזמה פרטית של עבריינים נתעבים שיש למצות איתם את הדין. אבל אין בדברים אלו כדי להכפיש אוכלוסיה שלמה וזאת עובדה מוגמרת.

EverMan

New member
מתנחלים ואזרחים יהודיים

החיים בחברון ... האין זו אותו מונח ? זה אותו מונח בדיוק. והיא שמרה על אזרחים ישראלים שבחרו לגור בשטח עויין ובשל כך נאלצה להתמודד בקו אש יותר נוראי. אין פה הכפשה נגד האוכלוסיה. יש בו ביזות של האוכלוסיה שהיא שמרה עליה - שהלכה והכתה אותה. ואתה בתור אזרח שומר חוק - צריך לגנות כן ! לא להגיד שזה אשמת כל היהודים , שחבורת באנדיטים הלכה והכתה והעליבה חיילת בצבא ההגנה שלך !

resh0

New member
המחלוקת ביננו לא גדולה.

אכן אותו מושג בדיוק, אך אני מעדיף שנשתמש במונח "אזרחים ישראלים", בדיוק כפי שאנו לא מכנים אחרים "מתישבי הנגב" לדוגמה. תושבי חברון לא בחרו לגור בשטח עוין!!!! סלח לי, אבל אתה מאוד מסלף את העובדות. מאז ומעולם חיו יהודים וישראלים בחברון ללא מצב של עוינות מעשית משמעותית. היה איזון ופשוט לא היה טרור בסדר-גודל של "עוינות" ו"קו אש". מה שגרם למצב של "עוינות" ו"קו אש", זה הסכם אוסלו שהביא אותם חמצב בו הם מתגוררים במצב הזה. אילולי אותו ההסכם האומלל, המצב היה נמשך ויתכן שאפילו היו מושגים יחסי שכנות טובים. לתושבי חברון יש עמידות והם סבורים שיגיע היום בו ממשלת ישראל תתקן את נזקי הסכם אוסלו ותחזיר את המצב לקדמותו, ולכן הם שם!!!! אני מתנגד לכל אלימות, מגנה אותה ומצדד במיצוי דין באופן חמור ביותר כלפי כל אחד שמתנהל באלימות, בטח כלפי שוטרים וחיילים. את חבורת הבנדיטים שהכתה את קרן (ז"ל) יש לחקור ואם ימצאו אשמים, יש להשליכם למאסר לתקופה ממושכת!!! אבל חבורת הבנדיטים היא לא כל האוכלוסיה בחברון!!! עוקרים את העשבים השוטים, לא עוקרים את כל הגינה... עמדתי לעתיד על תושבי חברון היא פשוטה ביותר: ביום מין הימים במסגרת הסכם קבע שיבוא לאחר מו"ם מדיני שיבוא אחרי מימוש התנאים שהציבו בו ושרון שהם זהים לתנאים המקוריים של הסכם אוסלו, לדעתי יש לדון באופציה של פינוי האזרחים הישראלים משם בתמורה לפינוי מקביל של פלשתינים המצויים בישראל. טרנספר דו-צדדי בהסכמה, זא ה"אני מאמין" שלי. 2 מדינות ל 2 עמים, כאשר בישראל לא יישארו פלשתינים והכל בהסכמה!!! אם העיקרון הזה יוסכם, קל מאוד יהיה להגיע להסכם על קו ההפרדה בין העמים.

EverMan

New member
זה מושג מתייפייף.

נטו. וכן , כן קוראים לאנשים מתיישבי נגב. תושבי חברון בחרו לגור בשטח עויין. הם חזרו לחברון בשנות ה60-70 ולא חיו שם מאז ומתמיד. הם בחרו לגור שם. מה שהפך את זה לקו אש - זה זה שמאז תחילת הכיבוש היה שם טרור , ומאז שכבשנו את השטח הם יושבים שם בשביל לתפוס עוד פיסת קרקע. למה אנחנו צריכים לפנות אזרחים מחברון רק בהסכם שיש לנו אינטרס לעשות את זה עכשיו ? וקרן ז"ל הגנה על מתנחלים , ובשל כך הפושעים הכו אותה. בשל זה שהיא הגנה עליהם. ולא משום סיבה אחרת.

resh0

New member
על כל אחד ניתן להגיד "חזרו".

פעם ישראלים היו מסתובבים חופשי בחברון ובבית לחם, חופשי!!!!!!!! תיירים מכל העולם, לא רק צליינים, הכל חופשי!!!!!!!! מתי תם עידן ה"חופשי"??? כולם יודעים וזאת עובדה: מהין בו הגיע עראפת בזכות ההסכם האומלל. אז העוינות התפתחה למימדים של קו אש. אל תנסה לסלף!!!!! הטרור לא החל מאז שהחל הכיבוש, הטרור החל מאז הסכם אוסלו. לטענתך יש לנו אינטרס לטרנספר היום אזרחים ישראלים מחברון... אינטרסים אה! מחר יתכן ויהיה רוב, כך שהאינטרסים שלנו יהיו טרינספור הפלשתינים ביפו, רמלה, לוד וחיפה. אינטרסים, לא?? אדון נכבד, את האינטרסים שלך תשמור לעצמך, בישראל האינטרסים נקבעים ע"י רוב האזרחים בהליך דמוקרטי. אם אתה סבור שהיום יש בכנסת רוב המצדד בטרינספור הישראלים מחברון, אז בבקשה! בקש מאחד הח"כים של העבודה שיילך ויציע הצעת חוק על-פיה ייאסר לאזרחים ישראלים לשהות בחברון, מה הבעיה? זה יעבור כי יש רוב, נכון... אז בוא ונחזור למציאות: אם אין ח"כ שמציע הצעת חוק מסוג זה, המשמעות היא שאין רוב, המשמעות היא שהעם קבע כי פינוי הישראלים מחברון זה לא אחד מהאינטרסים כפי שאתה טוען. הגיע הזמן שתשלים עם העובדות: האמריקאים לא רוצים שיהיה הליך שיתפרש ככניעה לטרור!!! זה מנוגד לכל המאמצים שלהם להלחם כנגד הטרור הבינלאומי. האמריקאים פסקו שלא יהיה כל מו"ם מדיני כל עוד לא יופסק הטרור לחלוטין ולא יתקיימו שינויים מבניים משמעותיים בהנהגה הפלשתינית, כולל סילוק עראפת. ולכן: לדון היום בטרינספור ישראלים ו/או מו"ם מדיני, זה פשוט לא רלוונטי. מה שכן לדעתי בקרוב יהיה רלוונטי, אלו הם אינטרסים ישראלים לטרנספר מכאן את הפלשתינים!!! לדעת רבים "יש לנו אינטרס לעשות את זה עכשיו"... קרן שמרה על האזרחים הישראלים בחברון מפני הטרור הפלשתיני הרצחני שאותו הביא עלינו עראפת מכוח הסכם אוסלו. מי שהיכה אותה הוא עבריין שאינו מייצג את ההתנהלות של אזרחיה הישראלים של חברון. להבדיל ממך שלעיתים נוהג להצדיק גילויי אלימות, אותי לא מעניינת הסיבה לגילוי האלימות!!!! אלימות, היא אלימות, היא אלימות!!! יש להעניש בחומרה כל אחד שמתנהל באלימות, ללא קשר לסיבה שבגללה התנהל באלימות.

EverMan

New member
תגיד , באיזה כוכב חיית ב54 השנים

האחרונות ? לא , ישראלים מעולם לא הסתובבו חופשי בבית לחם וחברון מלבד השנים בהם רבין היה בשלטון - AKA אוסלו. הטרור קיים מאז קום המדינה ומאז החל הכיבוש. מי חטף את המטוס לאנטבה ? מי הרג את הספורטאים באולימפיאדה במינכן ? מי ביצע את הפיגועים ב92 לפני אוסלו ? מי פרץ את האינתיפאדה ב87 ? הא ? לא היו ? כיום הכנסת מייצגת את דעות העם לפני 4 שנים , ולא את המצב כיום. המצב כיום שלרוב האנשים אין דעה. הם רק רוצים שהכל ייגמר. בדרך זו או אחר. אנחנו עושים מה שטוב לישראל , לא מה שטוב לאמריקה - זה א´. ב´.יש לנו אינטרס מאוד ברור לעזוב משם , אין פה שום כניעה לטרור. אם טרוריסט לא רוצה שתשב תחת הר געש , וההר געש עומד להתפוצץ - אתה לא תעזוב כי הטרוריסט לא רוצה שתשב שם !? אתה עושה לו דווקא ? או שאתה עושה מה שטוב לך ? קרן שמרה על אזרחי ישראל בחברון מפני מה שלא יהיה , ואנשים מבין אלו שהגנו עליה הכו אותה בשל זה שהיא הגנה עליהם. הכוונה היא כל העיקר פה.

resh0

New member
עדיין לא היית בשא"ש...

אני הסתובבתי עם הורי בעזה, בחברון, בשכם, בבית לחם... אני עשיתי איול מחלקתי בצבא בבית לחם, כאשר אפילו לא נזדקקנו לתאום מיוחד פרט לזה המקובל בטילים רגילים בארץ. פעם הלכתי לגלוש בחוף עזה!!! פעם תיקנו את המכוניות בעזה. טסט למכונית אבא שלי היה עושה בעזה!!!! פשוט אין לך מושג מה היה. הטרור נגד היהודים והישראלים היה מאז ומעולם במינונים שונים התלויים ביכולתם לבצע. כאשר היה שלטון צבאי בגדה, הכל "דפק", הכלכלה של הפלשתינים והחמולות שלהם. לא ניתן היה להקים תשתית טרור שתוציא אל הפועל "פיגועים איכותיים" ולכן הטרור היה מינורי ביותר, כמעט לא מורגש. דקירתו של יהודי נחשבה אז לשערוריה!!! רק תבין את היחס. ולכן עראפת "הסתפק" בפיגועים בחו"ל ובקטיושות מלבנון, גם נסיונות לחדירה בגבול הצפון, אבל ביש"ע, בפתח ביתנו, לא היה טרור!!!! היה מיקרו טרור... גם עם פרוץ האינתיפאדה לא יכלו הפלשתינים להוציא "פיגועים איכותיים" אל הפועל ולכן "הסתפקו" באבנים ובסכינים. אולי לא זכורות לך הבטחותיו של רבין כאשר נדרש לענות על השאלה: "מה יקרה כאשר הפלשתינים ישיגו נשק חם וישתמשו בו"? אז היית בן 5... תוכל לשאול את חבריך למפלגה. אז מתי החלה תקופת "הפיגועים האיכותיים"? אלו שפוגעים בנו מדי-יום ומחייבים אותנו להערכות כל-כך מיוחדת??? נכון!!! מיד עם הגעתו אל פתח ביתנו של רב המרצחים בחסות הסכם אוסלו!!!, אז החלה להרקם תשתית טרור עם חימוש בלתי מופסק, אז יכלו לשבת "חחמי התורה" של הטרוריסטים ולתכנן פיגועים ולהכשיר מפגעים. טרור היה ויהיה תמיד!!! טרור משמעותי יופסק כאשר תחוסל התשתית שמאפשרת את פעילותו. אם תשמע את דבריו של נשיא ארה"ב, תבין בדיוק למה הכוונה ותבין להיכן מתעתד הוא לכוון את פגיעותיו. עד שתושג המטרה, חיסול תשתית הטרור. מה שטוב לישראל קובעים אזרחי ישראל, כאשר ציבור המצביעים יודע גם שיש להתחשב בעמדות שמציגה ארה"ב. הבחירה בשרון הוכיחה כי העם לא רוצה תכניות כניעה בסגנון ברק, העם מעדיף להלחם בטרור על-פני להכנע לטרור. אבל אתה לבטח תתרץ את זה באישיותו הגרועה של ברק... אתה יודע מה, יש לי שאלה אליך: האם המועמד של העבודה היום הוא אישיות ראויה??? באם יתברר לך שהשמאל יפסיד את הבחירות, האם תודה אז בפי כל כי האידיאולוגיה היא שהפסידה, לא האיש?? היה כנה בבקשה... זה תסריט שנראה כרגע מאוד אפשרי. החלאות שהיכו את קרן ז"ל לא היכו אותה כי היא שמרה עליהם, הם היכו אותה כי הם חלאות. על כל מקרה, הסיבה בגללה הם היכו לא מעניינת איש!!!! החשוב הוא שיובאו למשפט ויתנו את הדין. אין שום הצדקה להתנהלות אלימה וזה העיקר פה.

למעלה