המתת חסד

babe10

New member
המתת חסד

ידוע שכשצריך, המתת חסד היא מעשה שהלוואי עלינו בני האדם להיות זכאים לה ויכולים להשתמש בה. א-ב-ל, מי מחליט מתי המתת חסד היא המתת חסד? האם יש חוקים / תקנות לעניין? או שלדוגמא בנאדם שנוסע מחר לחו"ל ולא מצא סידור לחתול שלו יכול לגשת לוטרינר שלו ולבקש להרדים אותו והוטרינר יכול פשוט לסייע לו לרצוח את החתול? בקיצור - יש למישהו את התקנות בעניין?

morality

New member
לא קיימות תקנות אלה ../images/Emo10.gif

בימים אלה דנים בכנסת על תקנות המפרטות את דרכי המתת החסד, כדי למזער את הסבל הכרוך בהמתות, אולם טרם הוכנו תקנות המתייחסות לתנאי המתת החסד ולמי שמוסמך להחליט על כך. על הארגונים למען בעלי-החיים מוטלת האחריות ללחוץ על משרד החקלאות להכין תקנות כאלה.

Gal-Mo0D

New member
ומה קשורים הדתיים לכאן ?

הייתי מאוד שמח אם היית מסביר...

נועם ר

New member
שני דברים

ראשון- אני בת. שני- לפי הדתיים אסור לבצע המתות חסד. אלוהים נתן, אלוהים לקח. ורק הוא.

babe10

New member
בואי נתעורר לרגע.

לא צריך. זה לא נכון. אסור שזה יקרה אבל זה קורה. אנשים נוסעים לחו"ל ומרדימים את החתול. לאנשים נמאס מהכלב ומרדימים אותו כי לא מצליחים למצוא לו בית. זה קורה. תאמיני לי. גם אני צמחונית. גם אני נגד ניסויים. איך זה קשור לנושא? תיאורטית, המצב הקיים היום, (אחרי בדיקה שבדקתי) הוא שאם בעליו של כלב או חתול מגיע לוטרינר וחותם על הסכמה להרדים את בעל החיים שלו זכותו והוטרינר רשאי לעשות את זה. אין לי בעיה עם המתות חסד של בעל חיים סובל. נהפוך הוא. אני אפילו מברכת על זה והלוואי וגם לבני אדם היתה הזכות הזו למות בכבוד כמו שחיו בכבוד. אבל יש לי כן בעיה עם וטרינרים עם אצבע קלה על ההדק. שכשלא נוח להם לטפל בבעל חיים מסויים כי הטיפול בו יפריע להם לשדוד לקוחות אחרים, הם מיעצים ללקוח להרדים אותו כשאין כל הצדקה רפואית. כשיש לחתול או לכלב סיכוי יותר מסביר לצאת מהמחלה. אפילו סיכוי של עשרה אחוז מבחינתי אינו מצדיק "המתת חסד" של החיה המסכנה. אם יש לה סיכוי לחיות והיא אינה חווה כאבים לא נסבלים אין שום הצדקה מוסרית להרדים אותה! והשאלה שלי היא אם יש מי שמפקח על כמות ההרדמות של כל וטרינר. על המניעים. או שמספיק שלקוח חתם וזה מנקה את ידיו של ה"מוציא להורג"

shanty.G

New member
לצערי לא היתה פה הגזמה../images/Emo10.gif

אנשים אכן עושים זאת מבלי להניד עפעף ואף אף. אנשים גם מאמצים בע"ח וכשלא "מסתדר" הולכים ומרדימים או לחילופין, נוטשים את החתול או הכלב ברחוב מבלי לדאוג להם לבית חדש. לעומתם יש אחרים, כמוך וכמו כל החברים בפורום, שהלב, הערכים ואמות המוסר שלהם מכוונים אחרת למרבה המזל
אנחנו פה כדי לשנות את המפה, יופי שאת פה, את מוזמנת להישאר! shanty

Darkness15

New member
המתת חסד

קודם כל, היי, קוראים לי יעל וכמו ששמתם לב אני חדשה פה בפורום.. עכשיו בקשר להמתה, נכון, היד הקלה של הוטרינרים על חיי בע"ח פשוט מחרידה, וגם עוד מהסיבה הפשוטה שוטרינרים בד"כ בוחרים במקצוע הזה בגלל שהם אוהבים את בעלי החיים.. אבל תחשבו שנייה, אדם שמבקש מהווטרינר להרדים את בעל החיים שלו בגלל נסיעה מטופשת למקום אחר יכולה להיות פתרון די טוב שימנע מהכלב צער.. הרי ברור מזה שהוא לא אוהב את הכלב ולא מתייחס אליו טוב, ואולי אלטרנטיבה אחרת במקום הרדמה היא לזרוק את הכלב לרחוב.. יכול להיות שבאמת מישהו יאמץ אותו, אבל הסיכויים קטנים, ושצער בעלי חיים יקחו אותו? הם בכלל מרדימים את הכלב אם הוא לא יפה, ואין סיכוי שיקחו אותו.. אז מה עדיף? Darkness

babe10

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

נועם ר

New member
תשמעו

היה לי חתול בן שנתיים עם מחלה מולדת שהתפרצה מאוחר. היו לו חיים מדהימים שנתיים אבל כשזה התפרץ הכל נהיה עצוב- הוא לא אכל הוא לא תפקד- היה ברור שהוא רק סובל. לא היה מה לעשות- הוא היה מת לבד רק סובל יותר זמן.הירדימו אותו. הייתי במשבר נוראי- זה היה יותר קשה ממה שאני יכולה לתאר לכם אבל הוא הפסיק לסבול. הוא כבר לא היה צריך אינפוזיה 24 שעות ביממה, הוא לא היה מאושפז בודד, הוא לא היה מתבודד- כל הסבל הפסיק.הקלנו עליו. אם היה מה לעשות- תאמינו לי שהיינו עושים- כל דבר שאפשר. לא היה מה לעשות. טוב שהוא הפסיק לסבול יותר מוקדם. היום יש לי תמונות שלו ממוסגרות בחדר ואני יודעת שעשינו לו את החיים יותר טובים כי הוא סבל פחות.

למעלה