המ.. שלום.

SabrinaMarshell

New member
המ.. שלום.

אני מארי, ואני בת 16. החבר הכי טוב שלי חולה בצהבת C נגיפית, נראה לי, אחת כזאת שלא מדבקת. היום, שלחו אותו לעשות בדיקה שנקראת ביופסיה. הדבר היחיד שאני יודעת על הביופסיה הוא שזו בדיקה שמגלה האם גידול מסוים הוא סרטני או לא. אמא שלי קצת הפחידה אותי ואמרה שלעולם לא היו שולחים אותו לעשות את הבדיקה הזו אם לא היו בטוחים שיש לו משהו בכבד.. המ.. אני לא יודעת לאן לפנות.. ו.. אני חייבת לדעת כמה דברים.. מה קורה אם מגלים שהגידול הוא סרטני? זה נכון שלא שולחים בן-אדם לביופסיה סתם?.. :-\ מה זו בכלל ביופסיה, למען השם? אני לא מבינה כלום. כל אחד אומר לי משהו אחר ואנ'לא ממש יודעת למי להאמין. תודה מראש..

elylan

New member
תשובות

קודם כל הנה פירוש
ביופסיה. נראה לי שלא שולחים לביופסיה סתם,לא בטוחה
. אבל יש מצב שהגידול הוא שפיר, כלומר יוציאו אותו וזהו.אם מגלים שהגידול סרטני (חס וחלילה) אז יקבעו לו פגישה עם אונקולוג שיקבע את הטיפולים. מקווה שעזרתי! מחזיקה אצבעות ותעדכני :)

מיליתו

New member
אין קשר לסרטן

גם אני נשאית הפטיטיס סי... עושים ביופסיה כדי לראות מה מצב הכבד, ואם הוירוס גרם לו נזק. ביופסיה לא עושים רק לגידולים, אלא לרקמות בכלל. זה בכלל לא קשור לגידול, ומירב הסיכויים שהתוצאות תצאנה תקינות פחות או יותר. אמא שלך הפחידה אותך כי היא כניראה לא ממש יודעת על מה מדובר. כדי לודא שהכבד שלו בסדר או כדי לראות מה רמת הפגיעה בו עושים ביופסיה - אבל זה כמעט אף פעם לא קשור לסרטן.

SabrinaMarshell

New member
../images/Emo12.gif באמת?

תודה.. הייתי ממש לחוצה.. המ.. תודה.
ו.. אני מקווה שהכל יהיה בסדר איתך. :)

דגנילי

New member
לשאול רופאים..

שאחי היה בצבא גילו לו גידול בעצם השוק והיפנו אותו לביופסיה ולאונקולוג. ישר התחלנו להסיק מסקנות חמורות במיוחד עם העבר שלי.. בסוף זה היה גידול שפירי והוציאו לו אותו בניתוח - וחוץ מזה שהוא עבר מתפקיד לוחם בגבעתי לתפקיד מינהלה בגבעתי - וזה ביאס אותו מאוד - הכל היה טוב.

למעלה