הנאום המפוצץ של עמוס עוז.

Tamir Marco

New member
באמת נאום מפוצץ.

בדיוק היום הייתה לנו פעולה בנוגע כיצד הגשמה יכולה לבוא ביחד עם מימוש עצמי והאם זה בכלל אפשרי (וכמובן שנכנס פה גם הצד התנועתי, האם זה אפשרי בתנועה וכד'), הדבר שאני הגעתי אליו במחשבותיי (ובשיחה) הוא שניתן להשתמש באהבות שלך (כמו ציור, ספורט וכד') כדי לשנות ולהגשים וזה בדיוק מה שעמוס עוז אומר כאן, השימוש באהבתו- הכתיבה והקריאה, ככלי לשינוי העולם לפי האמונות שלו ולפי אמות המוסר שלו. הנאום הזה אומר לי שאני צריך להתחיל לקרוא גם דברים של עמוס עוז (ובכלל, אני צריך לקרוא הרבה יותר ממה שאני קורא עכשיו).

בדרל כלל

הגשמה ומימוש עצמי באים ביחד, אחרת זה לא שווה הרבה. בנאדם אמור לאהוב את מה שהוא עושה ולא לסבול מזה.

הגשמה ומימוש עצמי זה משהו

שמאוד מומלץ שיבוא ביחד אבל מה לעשות שרוב האנשים לא יכולים לשלב את זה? (אני תמיד רואה את אבא שלי כדוגמה, שבתור נער חלם להיות עיתונאי וסופר, ועכשיו מבלה 12 שעות ביום מול מחשב, בעיקר בשביל לפרנס את המשפחה ולא בשביל להנות)

שקד גבע

New member
יש אנשים שרואים

בקיום משפחה ממיוש עצמי והגשמה... יש לעמוס עוז קובץ שנקרא ארצות התן ממולץ מאוד.

יכול להיות

אבל מהשיחות שהיו לי עם אבא שלי, ומאיך שאני רואה אותו ואת הפנים שלו בסוף כל יום עבודה (אם זה לא מספיק- אז הוא גם עובד קבלן, אז אולי לא מנצלים אותו בצורות מזעזעות כי אחרי הכל זה היי-טק, אבל זה גם לא משהו להיות עובד קבלן בחברות מובילות) לא טוב לו בעבודה הזאת, והוא תמיד אמר לי שהוא מאוד רוצה שאני אעסוק במשהו שאני אוהבת.

Tamir Marco

New member
מצטער,

אבל אמירה קצת סטמית. קודם צריכה להשאל מה זה הגשמה ומה זה מימוש עצמי (אלה נושאים קצת מורכבים ויש למילים הללו המון משמעויות). אנחנו הצגנו את ה'מימוש העצמי' בפעולה כפי שמאסלו מציג אותו, בעצם כרצון של כל אדם להשתמש בכישורים היחודיים לו (כמו שירה, נגינה, כתיבה, ספורט, ריקוד, תיאטרון, פיסול, ציור, מדע, טכנולוגיה, גננות, בנייה ואנערף), להשתפר בהם ולהגיע לגבול היכולת בהם (או לפחות לעסוק בהם, הרי גם הטבח הטוב ביותר יכול להשתפר, לדוגמא). את זה כיצד אתה מכניס לתוך חיי ההגשמה (פה כמובן דיברנו בעיקר על חינוך, עבודה, שינוי החברה וכד' וגם על חיי שיתוף), זאת שאלה קצת בעייתית ועמוקה יותר מאשר 'זה בדר"כ בא ביחד". טוב, זה בעיה לדון על זה באינטרנט, בעע (כי זה נושא קצת יותר עמוק, נכנסת פה גם החברה וזה שהיא גם משפיע על היכולת שלנו למימוש עצמי ועוד המון דברים שהועלו בפעולה).

kogi6

New member
קרן די להפיץ את זה בכל קומונה! חח

אז מה אני הייתי מחוץ לבית שלו חחח

למעלה