הנאצים רצו להשמיד- יהודי ארץ-ישראל

הנאצים רצו להשמיד- יהודי ארץ-ישראל

"מחקר חדש מגלה שבקיץ 1942 היו הנאצים בטוחים שיכבשו את א"י, והקימו קבוצת מבצע של האס.אס. שהיתה אמורה לבצע את ההשמדה".

מחר-סדר פסח בנוסח ניצולי שואה

בסניף "עמך" בפתח תקוה, לפרטים: טל' 1-800-27-66-55.
היות והארוע מתקיים מחר, אין טעם להכניס אותו ל"לוח הארועים", חברי הפורום מוזמנים להתעדכן לגבי ארועים הקשורים לשואה ב"לוח הארועים" ולהעלות ארועים נוספים.

deebeebee

New member
יצא המרצע מן השק

סופסוף מישהו העז לעשות מעשה כאן.

deebeebee

New member
כוונתי---

להתמרד כנגד עסקי תיירות השואה של משרד החינוך.

והנה כתבה נוספת על מסע מקוצר

"מסע שורשים בן 13 שעות בפולין? מסתבר שזה אפשרי. תלמידי שכבת י"א מבית שאן הספיקו לראות את תאי הגזים, הנעליים, המזוודות, השיער והטליתות - וגם לבקר בחמישה בתי כנסת, ובגטו אחד בקרקוב. תמורת 100 דולר בלבד טסו התלמידים לפולין וחזרו כעבור פחות מ-24 שעות. "זה לא טיול, זה מסע", מסבירה אחת התלמידות את ההבדל. כתבת ynet התלוותה למסע".

masorti

New member
אני אקלקל את השמחה...

מסע כזה של יממה אחת (כולל אחרי לילה ללא שינה... שהרי לא כל אחד ניחן בסגולה של הירדמות במטוס) הוא פשוט קישקוש גמור. אני אצטט קטע מהמאמר: "לכל תלמיד ותלמידה בישראל יש את הזכות להיות במקום הנורא", אמר ראש עיריית בית שאן, ג'קי לוי, במסיבת עיתונאים שקיים בקרקוב. "אין לנו זכות מוסרית לומר לילדים 'לא' בגלל עלויות גבוהות. החשיבות של הביקור, גם אם הוא ליממה אחת בלבד, היא גדולה משום שאין לתלמידים אלטרנטיבה מלבד המסע הזה - עקב עלויות המסע הרגיל. המסע הזה מאחד בין בני עדות המזרח מהפריפריה, שלא חוו בבית את השואה, לבין משפחות הנרצחים". לכל תלמיד אולי יש זכות, אבל אין שום חובה. אם אי אפשר לארגן מסע בפולין בתנאים סבירים, אז פשוט לא צריך. (אני בכלל נגד המסעות האלה של תלמידי בתי הספר) ויש אלטרנטיבה מלבד המסע הזה. קוראים לה "יד ושם" והיא נמצאת בירושלים. במקום להסתתר מאחורי נימוקי הנחלת השואה, שיגיד בפשטות שגם לתלמידי הפריפריה מגיע טיול בחוץ לארץ. הענין הוא לא השואה אלא הקנאה מדוע התל אביבים הצפוניים נוסעים לחו"ל והבית-שאנים לא.

../images/Emo45.gifגם לי יש השגות על המסעות לפולין

בתקופתי לא יצאו לפולין, ולא הייתי בפולין, אין לי מה לחפש שם, ואין לי רצון לא לפרנס את המקומיים ולא לפרנס את מארגני המסעות האלו. אני מעדיפה שילמדו את הנוער את הנושא בצורה מקיפה, לא חייבים להיות שם כדי להרגיש ולהבין, ובטח שלא לשלב מסע כזה עם עיירת סקי, כמו שכבר הועלה כאן בפורום.

deebeebee

New member
את התנגדותי לתעשית תיירות השואה

של משרד החינוך הבעתי פעמים רבות. אני לא אומרת שלא צריך לנסוע לפולין, למרות פשעי העם הפולני, אבל גם ההונגרים, אוקראינים, בלטיות ועוד עמי אירופה פשעו ובכל זאת נוסעים אליהן. טענתי היא כנגד התעשיה שפיתח משרד החינוך והאופן שבו התלמידים עוברים שם שטיפת מוח המקשרת בין השואה לבין התנדבות לשירות קרבי בצ.ה.ל. אני הייתי מורה בבי"ס תיכון ואני זוכרת שתלמידים שחזרו משם הותירו בי רושם שכל הלקח שהם הפיקו משם היה שמוטלת עליהם החובה להיות לוחם בצ.ה.ל. אני את בני לא שלחתי לפולין. אני עצמי הייתי בפולין לפני כעשרה חודשים כשהמטרה העיקרית קשורה לעיסוק שלי בגניאולוגיה. ביקרתי במיידאנק ובאושוויץ-בירקנאו וזה לא הותיר בי רושם כל-כך חזק משום שהייתי לבד, ללא מדריך שמספר לי סיפורי שואה, וכל מה שחשבתי זה שהפולנים הפכו את זה לאתר תיירות. דבר נוסף- קומם אותי הנסיון ליצור רושם שניספו שם "בני לאומים שונים" ו- אה, כן, היו בסביבה גם כמה יהודים.

masorti

New member
אולי את תגרמי לי לשנות את דעתי...

אם תלמידים ששקלו להשתמט משירות צבאי ("בובע מייסעס" של פציפיזם וכו') משתכנעים בטיול לפולין שעליהם לשרת כחיילים קרביים, אז הנסיעה הזו אינה לגמרי גרועה.

deebeebee

New member
לא מדובר בפציפיזם

ואגב, אלה לא היחידים המשתמטים מהצבא- רבים הם המשתמטים והמשתמטות מהצבא, והמניעים רבים. לפולין אין קשר לזה. אני מדברת על כך שהשואה הופכת לסוגיה משנית במסעות אלה וה"ציונות" הופכת לעיקר.

masorti

New member
אני דווקא הייתי בפולין...

אבל בתור אדם בוגר, ולבד. המסעות הכיתתיים האלה אולי טובים ליחידי סגולה בעלי נפש רגישה, אבל תלמיד בית ספר ממוצע רואה בזה טיול לחו"ל ותו לא. אין מה לעשות... נער בן 17 אינו בוגר נפשית לקלוט חוויות כמו אדם בן 30 או 40, והדינמיקה בקבוצת תלמידים המטיילת יחד שונה מהדינמיקה של אדם הנוסע בגפו או עם בן משפחה.

עב

New member
"רק אני הייתי בפולין"

בפסח השתא אמרה-שאלה האחיינית הצעירה שלי: "מה, מכל המשפחה רק אני הייתי בפולין?" אז נאלצתי להזכיר לה שסבתא שלה דווקא "הייתה" בפולין וראתה את אושוויץ ופלאשוב באופן בלתי אמצעי... התרשמתי שהנסיעה לפולין הפכה לסמל סטאטוס ותו-לא. אגב, קצין בכיר מאוד שנסע לפולין אמר לי שאושוויץ אינו מקום מרגש, גדרות, בלוקים, שלטים ותו לא. "מה שמרגש זה הסיפורים של האנשים שהיו שם" אמר לי. ובשביל זה, לא צריך לנסוע לפולין כמובן. אבל אז תתמוטט תעשייה שלמה... חג שמייח לאנשי הפורום, אני מתנצלת אם כתבתי בבוטות.

למעלה