הנבואה ניתנה לשוטים

גרי רשף

New member
הנבואה ניתנה לשוטים../images/Emo22.gif

מילדות שמתי לב שאם אני שומע שיר בפעם הראשונה והוא ישר כובש אותי, אזי אפשר להיות סמוכים ובטוחים שהשיר נועד לכישלון ויותר לא נזכה לשמוע אותו מעל גלי האתר. לא אמנה את כל השירים ששלחתי לקבורה על מדפי ספרוית הרדיו תחת ערימות של אבק, ואציין את בולטים שבהם. 1. בפסטיבל הזמר 1971 עלתה זמרת אלמונית בשם תמר רוזנפלד ושרה שיר שקט ויפה בשם ´טיול בגשם´ למילים של לאה גולדברג. הייתי בן 11, אך השיר ישר מצא חן בעיני. הוא לא זכה להשמעות רבות לאחר מכן, וגם הזמרת האלמונית נעלמה ונאלמה. 2. בפסטיבל הזמר 1974 שרה דורית ראובני את ´לילו של אליהו הנביא´ למילותיו של אלתרמן. שנה לפני כן "תרם" אלתרמן ז"ל את ´ליל חניה´ לפסטיבל ודורית ראובני שרה את ´רכבת העמק´, אבל כנראה שללא יאיר רוזנבלום ומוני אמריליו זה לא זה.. ספק אם דורית ראובני עצמה זוכרת את השיר הזה. 3. בשנת 1976 פחות או יותר הושמע בפינה לשיפוטכם שיר בשם ´גן עדן של שוטים´ בפי אבי טולדנו. לאחר שבליבי אמרתי "WoW", השיר נכנס הישר למקום האחרון, הצליח לדשדש עוד שבועיים בטרם אבד לנצח. מזל שלפני כמה זמן יצא דיסק אוסף כפול של אבי טולדנו שכלל לשמחתי את השיר (ואשר קניתיו בעיקר בגללו מכיוון שאת רוב שאר השירים יש לי על תקליטים), וכך זכיתי לשמוע לאחר עשרים וחמש שנים שיר שכה מצא חן בעייני, והתברר שטעמי לא השתבח והתעדן במשך השנים והוא עדיין יפה באוזני. 4. בשנת 1985 או 1986 הקליטה ירדנה ארזי שיר שנקרא כנראה ´לוּ הניח ראשו על כתפי´ (כך לפחות הוא מתחיל). היו לו מספר השמעות ו..זהו. שיר מקסים, אלא שלא הצלחתי למצוא אותו על אף תקליט או דיסק שלה. אתמול שלחתי מכתב "הצילו" לעפרה הלפמן מלילות משי כחול לבן ברשת גימל, אולי ממנה תצמח לי ישועה. אציין, שבניגוד להצגה המעט צינית, הייתי שמח לשמוע גם מגולשים אחרים על נטיות "אובדניות" דומות ביחס לשירים..

trilliane

Well-known member
מנהל
מוכר, מוכר...

למרות שאני לא מצליחה לחשוב כרגע על יותר מדי דוגמאות... זה עוד יגיע
את השירים שהזכרת לא הכרתי כלל, ומעולם לא שמעתי אודותיהם (אין ספק שהצדק איתך). אצלי זה בדר"כ קורה דווקא עם מאכלים - אם חברה מוציאה מוצר מזון חדש שאני ממש אוהבת, תוך חצי שנה גג הוא יורד מהמדפים... באירוויזיונים וגם ב"קדמים" - השיר שאני בעדו מגיע גג למקום השני (במקרה הטוב) והשיר שזוכה הוא תמיד אחד שלא התלהבתי ממנו כלל... זה קורה לי כל שנה, ואני לא מתייאשת. עוד יהיה טוב! אפרופו טולדנו - שנים חיפשתי את "בית לבן" (קזבלנקה) עד שגיליתי אותו באלבום "מרוקר" (שלא ממש הצליח). לצערי השיר לא מופיע באוסף שלו (כי הוא של חברה אחרת - הליקון כמדומני, ולא הד ארצי) ואת האלבום עצמו לא רציתי לקנות רק עבור שיר אחד (במיוחד לאור העובדה שפרט ל-2 שירים אלמונים נוספים שהוא חיבר, כל השאר הם שירים מרוקאיים, ולמרות שניסיתי לשכנע את עצמי שזה לא כ"כ נורא, לא סבלתי אותם משמיעה ראשונה... והדיסק נשאר בחנות). עינת

limi m

New member
יש כמה שירים שתפסו אותי מהפסטיבלים

לשירי ילדים. מה עם "שכחת לכבות את האור יערית" בביצוע המלאכי של רוחמה רז או "ילדיסקו" בביצוע שרי או "פלאש גורדון" בביצוע עפרה חזה כמובן יש עוד הרבה... חוץ מזה נזכרתי בשיר מתכנית הטלויזיה "ראש כרוב".

למעלה