הנבחרות סגורות, החלה הספירה לאחור!

cubano1

New member
הנבחרות סגורות, החלה הספירה לאחור!

אנחנו מכירים כבר את כל הנבחרות החשובות ללונדון - סין, רומניה, רוסיה וארה"ב.
כאמור - במוקדמות תתחרנה ארבע מתעמלות על כל מכשיר, כאשר יחשיבו את שלושת התוצאות הגבוהות.
בגמר, תתחרנה שלוש מתעמלות, כך שכל ציון נחשב ולא ניתן לזרוק את הנמוך.

המוקדמות יערכו ב29 ליולי
הגמר ב 31 ליולי

ארה"ב מגיעה כפייבוריטית. תהליך בחירת הנבחרת שם היה מתיש אך הכי שקוף. אנחנו כולנו מכירים היטב את המתעמלות, את התרגילים שלהן ואת היכולות. בניגוד לשאר הנבחרות, הן לא עובדות חודשיים מאחורי דלתות סגורות ומכינות הפתעות. את הזמן הנותר הן כנראה מקדישות לליטוש.
היתרונות - דרגת קושי גבוה במיוחד, שלושה אמנארים מצוינים בגמר, שלושה תרגילי קורה שלושה תרגילי קרקע חזקים.
החסרון - מקבילים. כרגע עושה רושם שיבנו על קיילה רוס, גבי דאגלס וג'ורדין וויבר לגמר. רוס ודאגלס מצוינות, אבל וויבר היא סיכון. עם תרגיל טוב היא תגיע ל 15 נקודות, אבל ביום רע היא יכולה גם לרשום 14, וזה בלי נפילה.
הצפי - זהב לנבחרת, שתי מתעמלות על הפודיום בקרב רב (כשדאגלס, וויבר ורייזמן ילחמו על שני הכרטיסים לגמר), זהב בגמר הקפיצות, ומדליות על הקורה (רייזמן? וויבר?) ובקרקע (רייזמן).

רומניה שהיתה על הקרשים רק לפני שנה משלימה רמונט מדהים ותוך שנה הצליחו צוות המאמנים מריאנה ביטאנג ואוקטביאן בלו להכשיר נבחרת שתאיים על מקום גבוה מאד בפודיום. ראינו אותם מגיחים באליפות אירופה מהצללים ולוקחים את הזהב, ומאז הן רק הולכות ומשתפרות.
היתרונות - שלישיה מדהימה על הקורה, ושתי כוכבות אמיתיות בדמות לאריסה יורדאקה וקטלינה פונור.
החסרונות - אמנאר אחד, אולי, של יורדאקה ושלושה תרגילים חלשים על המקבילים שסביר להניח שלא יעברו את ה 15.
הצפי - יהיה קשה מאד לאיים על ארה"ב - אבל הרומניות מוכיחות את עצמן ברגע האמת ומתעלות במעמדים חשובים. הן יקחו מדליה כלשהי. האינסטינקט אומר כסף - אבל זה יכול לכל כיוון, עם מעידה של האמריקאיות, התעלות של הרוסיות, או הפתעה מוגמרת של הסיניות.

קשה מאד לזלזל בנבחרת כמו רוסיה, אבל כל הסימנים מראים שהן ממש לא בשיאן. עם מצב הפוך לגמרי מהרומניות, ראינו את הרוסיות בשיא בתחילת המחזור האולימפי, כשהצמד מוסטפינה וקומובה הפך את הנבחרת הזאת לכח מאיים. אבל פציעות חוזרות ונשנות של שתי המובילות, יחד עם בעית עצבים בתחרויות גדולות יצרה בעיקר בעיה של חוסר יציבות. בשלושת אליפויות העולם ואירופה האחרונות ראינו הרבה מתעמלות רוסיות באות והולכות - הרכבים שונים. הרושם הוא שלא התגבשה נבחרת וזה תמיד היה מוסטפינה (אם היא לא פצועה), קומובה (אם היא לא פצועה) ועוד כמה מתחלפות. אבל גורם ההפתעה הוא חשוב פה - הרוסיות עובדות בשקט כבר חודשים, ובוודאי מכינות הפתעות. הן יודעות מה המצב שלהן, ומה החולשות שלהן - ובטח עושים שם את הכל בשביל שהן תבואנה מוכנות.
היתרונות - קומובה ומוסטפינה על המכשיר שלא מאיים על הברך או הקרסול שלהן (מקבילים) אמורות להביא לרוסיה יתרון על המכשיר הזה
החסרונות - כל השאר - בקפיצות, אם נראה אמנאר, זה יהיה מפחיד מכיוון שקומובה לא ביצעה את זה בתחרות, ומוטפינה כבר קרעה רצועות בעת ביצוע הקפיצה הזאת. הפציעות הופכות את השתיים ליותר פגיעות בקרקע. הרוסיות גם לקחו את מריה פאסקה בשביל האמנאר שלה, אבל היא חלשה על כל שאר המכשירים - מה שמשאיר את הנבחרת עם פחות עומק, וישים את כל הלחץ על מוסטפינה וקומובה.
הצפי - אני חושב שהרוסיות ינסו לצאת מכאן עם מדליה וישמחו בחלקן אם לא יהיו בעיות שימנעו מהן פודיום. אני חושב שכל דבר מעל הארד יהיה בונוס אדיר.
מוסטפינה, ובעיקר קומובה יהיו גם פקטור בקרב רב, אבל תהיה הפתעה נעימה אם אחת תסיים עם מדליה, ופחות יפתיע אם לא...
במקבילים - רוסיה מצפה לראות גם את מוסטפינה וגם את קומובה על הפודיום באיזושהי קונסטלציה, לצד הא קשין או בת' טוודל. כל דבר אחר יהיה אכזבה. הן יכולות להתגנב גם לגמר הקורה, ומדליה שם תהיה בונוס. ואפנסייבה מגיעה לאוליפיאדה בתור אלופת העולם בקרקע, כך שיש מצב לגמר או מדליה.

וסימן השאלה הגדול ביותר הוא נבחרת סין. הן לקחו את התואר בבייג'ין עם הופעה בלתי נשכחת ומתעמלות מובילות על כל המכשירים. אנחנו לא יודעים הרבה על תהליך ההכנות שלהן, אבל מסרטונים ומהופעות בתחרויות גביע עולם בחצי השנה האחרונה הרושם הוא שהמצב לא מזהיר. אבל אצל הסיניות גורם ההפתעה הוא גדול יותר מאצל הרוסיות, והם אלופים בלהכשיר נבחרת ליום הגדול. החדשה האחרונה היא שהא קשין מצטרפת לנבחרת, בשורה משמחת למעריצים של מדליסטית הזהב במקבילים מ 2008. לי זה נראה כסימן רע - הא בעלת פוטנציאל עצום למדלית זהב נוספת על המקבילים - אבל תרומתה לנבחרת הוא זניח. לא זוכר שראיתי אותה מתחרה על מכשיר אחר מאז בייג'ין פחות או יותר. ובתרגילי המקבילים שלה היא מעדה הרבה בשנים האחרונות, ונראתה בעיקר שברירית ובלתי יציבה.
היתרונות - מקבילים - הסיניות תמיד לוקחות פור על המכשיר הזה. גם על הקורה הן באופן מסורתי חזקות.
החסרונות - חוסר עומק, חולשה כללית במקצועות הרגליים - הקרקע והקפיצות. הפציעה של צ'נג פיי השאירה אותן בלי אמנאר לדעתי - אלא אם כן הן יפתיעו בלונדון.
הצפי - אין לדעת. הרושם הוא שהן מועמדות למקום הרביעי הכואב בתחרות הנבחרות - אבל כפי שנאמר - הסיניות יכולות להפתיע בגדול. סוי לו, הואנג קיושואנג ויאו ג'ינאן הן הקרב-רביסטית שלהם - לא ראינו הרבה בזמן האחרון - מה שמעיד על עבודה אינטנסיבית באולם. נקווה שזה יכניס אותן לתמונת המדליה בקרב רב - אבל אישית אין לי מושג. יאו ג'ינאן סיימה שלישת באליפות העולם האחרונה, אבל עם תוצאה שלא תתן לה פודיום באולימפיאדה.
כמובן שם בונים על מדליה או שתיים במקבילים ומדליה או שתיים בקורה - אבל לא חושב שהם חולמים על משהו בקרקע ובקפיצות אני אתפלא אם מישהו תבצע יותר מאחת.

gymnast1993

New member
סיכום מעולה כרגיל אבל...

חולקת עליך במיוחד על רוסיות. אני לא יודעת אם הן יכולות להגיע לרמה של ארהב אבל לדעתי המצב שלהן הרבה יותר מכפי שתיארת.
קומובה ביצעה את האמנאר כבר ב2010(ג'וניורית) ולפני זמן קצר התפרסם סרטון שבו רואים את קומובה מבצעת את האמנאר בצורה מאד מאד טובה.
אין לי מושג לגבי מוסטפינה, לדעתי היא לא הצליחה לשחזר את הקפיצה. (אני מחזיקה אצבעות שכן)
חוץ מיזה, קראתי לפני כמה ימים שהיה מין אימון בדיקה כזה לנבחרת רוסיה וקמובה ביצעה שם את הקפיצה אבל מוסטפינה לא.
אבל שוב כפי שאמרת, יש את פאסקה שגם לה יש אמנאר (לא בצורה מספיק טובה אבל עדיין יש לה).
אם לנבחרת יש שתי קפיצות אמנאר המצב ממש ממש טוב.
במקבילים רוסיה עוקפת את כל הנבחרות בפער מטורף - מוסטפינה+קומובה +גרישינה. קומובה ומוסטפינה רמת קושי 7.0 וגרישינה 6.5. שלושתן מוכרות מאד לשופטים וידועות בתור עובדות מקבילים נהדרות.
בקורה אני חושבת שהן עלולות להפתיע את כולנו. קומובה מבצעת את הפטרסון בירידה, מעלה לה את רמת הקושי.
לדעתי העקב אכילס של הנבחרת הוא הקרקע. אבל נחיה וניראה :)
בכל מקרה, אני חושבת שנבחרת ארה"ב תהיה בלתי ניתנת לעצירה, למרות ש...שלוש מתעמלות בכל מכשיר וכל ציון נחשב- זה מטורף!!!!!!!!
בקיצור, אני לא יכולה לחכות כבר!!!

אה וח"ח לנבחרת רומניה שהפתיעה אותי בצורה מטורפת!

trilliane

Well-known member
מנהל
איזה סיכום מושקע! סחתיין על הבקיאות

רוב השמות לא אומרים לי הרבה (למעט ג'ורדן ויבר, כי ראיתי אותה זוכה ודומעת בשידור חי) אבל אזכור אותם לרגעי האמת...

Itgs

New member
כרגיל - תענוג לקרוא

יש לי כל מיני דברים להגיב, אבל היה לי ארוך ואני עייף, אז נוותר על זה הפעם.
רק כמה נקודות קטנות (הרוב שאלות):

1. בנוגע לסין - אני לא חושב שצ'נג פיי עשתה אמנאר לפני הפציעה ואחרי שהיא חזרה מפציעה. כל מה שראיתי זה DTY (שגם רחוק ממה שהיא הייתה עושה פעם). אם אני לא טועה קראתי איפהשהו (נראה לי אפילו פה) שהואנג קיושואנג כן קופצת אמנאר, אבל לא ראיתי וידאו של זה. אני חייב להגיד שזו נבחרת די חזקה בעיני. גם יאו ג'ינאן וגם הואנג קיושואנג הן קרב-רביסטיות בחסד (בעיקר יאו ג'ינאן), ולסוי לו יש תרגיל קרקע משגע (שיכול להיות שווה זהב) וגם בקורה היא מוצלחת מאוד. דנג לינלין - לא ראיתי אותה מאז שהיא חזרה להתעמל, אבל אני מניח שהיא במצב טוב אם היא בנבחרת.
ההימור הגדול כאן הוא הא קאשין - היא יציבה בערך כמו הכלכלה ביוון, ולמרות הזהב בבייג'ין והכל, קשה לי מאוד לראות אותה מצליחה באולימפיאדה בכל התרגילים. נקווה בשבילהן שזה יצליח בגמר נבחרות.

2. אני די מסכים עם gymnast1993 בנוגע לרוסיה, אבל קצת מסוייג. נבחרת טובה מאוד, שיכולה ביום נתון לעבור גם את רומניה. כם אצלן הבעיה היא כמו אצל הסיניות - אין יציבות, וחבל. אני מאוד אשמח לראות אותן עם מדליית כסף.

3. מצטרף להערכה שארה"ב תיקח את הזהב השנה. הם עשו עבודה מואמצת ומדהימה, ויש להם דור של מתעמלות פשוט מעולות. צריך להגיד הרבה מילים טובות על כל התהליך לנבחרת, למאמנות, לאיגוד בארה"ב וכל מי שנטל בזה חלק.

Mrpops

New member
הסיכום הקדם אולימפי של קובנו - תענוג

אני חושב שסיכמת יפה מאוד את המצב פחות או יותר לפי איך שהדברים נראים כיום בארבעת המדינות המובילות. גם אני אתייחס בקצרה:
1. ארה"ב - המועמדת הכמעט ודאית לזהב. כשיש לנבחרת הזאת שתי מתעמלות כל כך יציבות ומקצועיות והכוונה היא פה לחוד החנית של ארה"ב - וויבר ורייזמן. לא הייתי אומר שדאגלס יציבה במיוחד אבל היא כיום המתעמלת הצעירה הטובה ביותר שיש לארה"ב. ביום טוב היא עוקפת את וויבר! כשהיא מתלהבת היא מתמלאת באנרגיות מדהימות וזה סוחף אותה בתרגילים ומהפנט את השופטים.
קיילה רוס יציבה אבל מפגינה דרגת קושי נמוכה מידי ברוב המכשירים (מלבד תרגיל המקבילים). אני מניח שלקחו אותה כאמור למקבילים ולקורה , את מקיילה לקחו כמובן לקפיצות. גמר הקפיצות שלה כמעט בוודאות. אין היום מישהי שיכולה לעבור אותה ( היחידות שיכולות לדגדג את הציון שלה הן איזבסה וקומובה)
2. די ברור ששתי המדינות המובילות על המקבילים הן עדיין רוסיה וסין (בתקווה ש- He Kexin תשחזר את ההצלחה הפנומנלית שלה מבייג'ינג 2008). ההובלה של המדינות האלה לא מתבטאת דווקא בביצועים טובים יותר (דאגלס ורוס מבצעות תרגילי מקבילים יפים וחזקים) אלא בדרגת קושי גבוהה יותר וזה מה שעושה את ההבדל בפער בין ארה"ב לרוסיה וסין על המקבילים.
3. הייתי מכליל בסיכום גם את בריטניה. נכון, בריטניה עדיין לא מועמדת למדליה בתחרות הקבוצתית אבל! היא מתקדמת בצעדי ענק לשם. עם בט טווידל ורבקה טוני במקבילים, אנה וולן בקורה ובקרקע כקרב רביסטית לא רעה בכלל ועם הרבה תמיכה ביתית בלונדון - אין לדעת מה יקרה.
4. רומניה - אין לי הרבה מה להוסיף. שתי הכוכבות הן כאמור לריסה יורדאקה וקטלינה פונור. יורדאקה כקרב רביסטית הטובה ביותר של רומניה מועמדת בהחלט לזהב בקרב רב. יהיה מרתק לראות אותה על הקורה...לדעתי היא בהחלט תגיע למדליה גם על המכשיר הזה. פונור מנוסה וותיקה. הרבה מהחוסן המנטלי יתבסס עליה.

אני אהיה בלונדון, לצערי לא השגתי עדיין כרטיסים לתחרויות ההתעמלות אבל מקווה מאוד להשיג לפחות לחלקן ולהעביר אליכם תמונות וחוויות.

cubano1

New member
תהיה בלונדון?? גם אתה ברוטוס???

סתם - תהנה ואני מקווה שתשיג כרטיסים

לגבי הנבחרת הבריטית - אני יודע שהם התקדמו הרבה בזמן האחרון - אבל אני חושב שהפער עודנו אדיר.
הנבחרת שתזכה בזהב תצטרך לספק 12 תרגילים בגמר הנבחרות שכל אחד מהם עובר את סך 15 הנקודות. הנבחרת שתצליח לספק את הסחורה, או כמה שיותר קרוב לזה, תעלה לפודיום.
אני חושב שבנבחרת בריטניה אתה תראה תוצאה אחת מעל 15, וזה בת' טוודל במקבילים. חוץ מזה הם לא מסוגלים לזה לא בקפיצות, לא בקרקע, ולא בקורה.

Mrpops

New member
תודה רבה

עכשיו זה סופי: אני אהיה בגמר הקרב רב נשים (individual) ואני אשמח להעביר לפורום משם תמונות וסרטונים ככל שיתאפשר...

אמא לה3

New member
אוי..הקנאה.....

איזה כייף לך!!!! זה בערך התחרות התעעמלות הכי יוקרתית שיש. תהנה המון ותשלח לנו תמונות /עידכונים

איזה כיף לך

תהנה.
נשמח לתמונות ולעדכונים לייב!

ותביאו דגלי ישראל ענקיים. זה מאוד יעודד את ולריה,
ואולי גם נזהה אתכם בקהל...

Mrpops

New member
תודה רבה! כמובן שנתמוך בולריה כמה שיותר!

אני אשמח להחליף מספרי טלפון עם אלו שיגיעו לשם ואם יתאפשר להיפגש ולהכיר קצת אז בכיף...

Itgs

New member
כנ"ל

הבעיה שאני עדיין לא יודע עם איזה מכשיר סלולרי אני אסע. אני חושב שהגרוטאה שאני מסתובב איתה שאני מקבל מהעבודה לא יכולה לעשות נדידה לחו"ל.
אני אעדכן אותך.

trilliane

Well-known member
מנהל
תבלו! אני מודה שלי זה תמיד נראה יקר ומיותר

אני מתה על לונדון (היא רק יקרה נורא
) וחולה על אולימפיאדות, ועדיין תמיד נראה לי שהמקום הכי נעים ונוח לצפות בהן הוא מהספה. ביושבי בנחת בסלוני הממוזג (תוך אכילה / גלישה באינטרנט / גישה נוחה לשירותים וכו' וכו') אני רואה את הקהל ולא מקנאה בו ולו לרגע. אני רואה קהל נמס בשמש, מתייבש באולמות, ממתין זמן רב בין אירוע לאירוע (בזמן שאני מקבלת שידורים של אירועים אחרים כשיש הפסקות) ובסופו של דבר רואה הכול חי אבל בקטן או במסכים (ולא בהכרח טוב יותר ממה שרואים בבית) בלי פרשנויות (לי זה די נחוץ) ואולי (כאן אני כבר לא בטוחה) בלי כל הסימונים הממוחשבים (למשל בשחייה).

הייתי בהופעות פארק / איצטדיון המוניות, אז אני יודעת שיש אווירה מיוחדת, ללא ספק; אבל כשמדובר במוזיקה חיה זה אחרת בעיניי. אני מודה שפשוט לא מושך אותי לראות את התחרויות האלה משם...
נו טוב, כבר הצהרתי שאני בטטת כורסה מדופלמת...

cubano1

New member
חצי מסכים איתך...

אין ספק שבטלויזיה רואים את התחרות הכי טוב, כולל קלוזאפים, הילוכים איטיים ופרשנויות
אבל אני בטוח, אף על פי שאף פעם לא הייתי באולימפיאדה, שהאווירה בכל העיר, ולא רק באולם ההתעמלות היא מחשמלת!
זאת חוויה שאני מקווה מאד גם לחוות פעם

Mrpops

New member
אני גם חצי מסכים..

בהחלט יש משהו בדברייך...אין ספק שיש יתרונות גדולים בלראות תחרות (התעמלות או כל ספורט אחר) מהספה בבית. זה נותן נוחיות, פרטיות, בלי רעש, בלי לחץ של תורים וקהל מסביב...אבל! (ופה יש אבל גדול..) כמו שקובאנו אמר, האוירה, הריגוש של להיות באותו מקום כשזה קורה, החויה של העיר עצמה היא מה שמפצה על כל השאר. אני החלטתי לנסוע לאולימפיאדה הזאת בידיעה שכנראה אפספס את תחרויות ההתעמלות ואאלץ לצפות בהן בטלויזיה מצ'וקמקת במלון (או על מסכי ענק בפארקים). וממש ברגע האחרון השגתי כרטיסים לגמר הקרב רב ואמנם שילמתי לא מעט ומי יודע איפה יושיבו אותי... (בכל זאת, אני לא הולך לשבת ממש מטר מהפודיום...) אבל ידעתי שההזדמנות הבאה שלי להיות באירוע כזה היא רק (ואם בכלל) עוד ארבע שנים בריו.

cubano1

New member
אני בונה על 2020....

מדריד, טוקיו או איסטנבול.
אם מדריד או טוקיו תזכנה באירוח - זה די נגיש

אני מתחיל תכנית חסכון כבר עכשיו... :)

למעלה