הנבטה
כדי להנביט משרים את הזרעים במים ולאחר מכם שומרים אותם רטובים מספר ימים. בוחרים זרעים או קטניות שלמים (לא עדשים חצויים למשל). מוציאים שבורים ופגומים. משרים במים 8-12 שעות. פחות לזרעים קטנים, יותר לגדולים. מסננים, מניחים בכלי להנבטה ושוטפים 2-4 ביום - מעט כשקר, הרבה כשחם. אפשר לקנות כלי מיוחד להנבטה בחנויות טבע, אבל אין צורך. לזרעים גדולים אפשר להשתמש במסננת גדולה ולקטנים בצנצנת מכוסה בבד רשת. עוד עצות: 1. רצוי לחטא את כלי ההנבטה במים רותחים לפני תחילת ההנבטה למניעת התרבות חיידקים לא רצויים. 2. לאחר תחילת הנביטה, יישארו זרעים שלא נבטו. למניעת רקבון, רצוי להוציאם, במיוחד בזרעים גדולים שלוקח יותר זמן להנביט. קל להפריד על ידי מילוי הכלי במים - הנבטים המוצלחים צפים והאחרים שוקעים. 3. רצוי להנביט במקום חשוך. בתום ההנבטה, אפשר להניח כמה שעות בשמש לקבלת צבע ירוק. 4. כלי הנבטה יעיל ניתן לקבל מצנצנת מכוסה בבד רשת עם גומיה. ממלאים כל פעם במים, מסננים דרך הבד ומניחים הפוך בתוך קערה כדי שעודפי המים יתנקזו. 5. להזהר מעודפי מים היכולים לגרום לרקבון, בעיקר בזרעים קטנים. יש לאפשר לעודפי המים להתנקז בין השטיפות, כמו בשיטת הצנצנת לעיל או להניח במסננת. 6. לקבלת "נבטים אמריקאים" (הנבטים הדקים בחנויות) משתמשים בזרעי אספסת (אלפאלפה). 7. לקבלת "נבטים סינים" (העבים) משתמשים בפולי מש (מונג), מעין שעועית קטנה, ניתן להשיג בחנויות טבע. בשיטה הרגילה הם יוצאים דקים יותר מאלה המוכרים מהחנות. כדי לקבל נבטי מש עבים ועסיסיים יותר, יש לגדל את הנבטים בלחץ. הדבר נעשה על ידי כך שמגדלים את הנבטים בתוך כלי צר הלוחץ על הנבטים. למהדרין, ניתן להעביר בין כמה כלים במהלך הגידול כך שהנבטים יגדלו כל הזמן בתנאי לחץ. המחסור במקום גורם לנבטים לגדול יותר בעובי על חשבון האורך. 8. לאיחסון במקרר (גם של נבטים קנויים) רצוי לשים בתחתית הכלי מגבת נייר לספיגת עודפי רטיבות.