הנבטה רק לצמחונים/טבעונים?

אבי519

New member
עשירים יותר או פחות זה "בקטנה" .

ההבדלים הם חסרי משמעות
אוכלים נבטים כי זה טעים . אוכלים דגנים לא מונבטים כי גם זה טעים וזה טעם אחר.
רוצה יותר מינרלים אכול יותר , לא רוצה גלוטן : אל תאכל חיטה ושעורה אלא אכול דגנים ללא גלוטן : אורז ותירס וקינואה וכ"ד.
גם התועלת בנטילת תוספי תזונה מוטלת בספק, עד היום לא קראתי מאמר שמוכיח שנטילת תוספי תזונה אכן מועיל , ולהפך, כל פעם מתפרסם מחקר שמראה שתוספי תזונה לא מועילים..
&nbsp
 

dan912

New member
הנבטה רק לצמחונים/טבעונים?

הבנתי שיש הרבה יתרונות להשריה/הנבטה של אגוזים זרעים קטניות ודגנים, בעיקר מבטל אנטי נוטריאנטים (חומצה פיטית שקושרת סידן וברזל, אוקסלית שגורמת לאבנים בכליות וכו) וגם מעלה ערך תזונתי וגם מקל על העיכול
לצמחונים/טבעונים הצורך הזה מובן כי לרוב חסר להם סידן וברזל
מצד שני החומצה הפיטית עוזרת למנוע סרטן בהיותה אנטי נוטריאנט/אנטי אוקסידנט
איפה היתרונות גדולים יותר? עם הנבטה או בלי? ומה לגבי השריה? (אגוזים/שקדים)
 

אבי519

New member
לפי מה שידוע לי רק לקטניות יש יתרון בהנבטה

והיתרון הוא שהנבטים יותר קלים לעיכול פחות גורמים לגזים, ותו לא.
אבל מצד שני יש יתרונות באכילה של קיטניות לא מונבטות כי בהנבטה חלק מהנוטריאנטים הולכים לאיבוד..
במחקרים שקראתי מצאו והוכיחו כבר הרבה פעמים שחומצות פיטית ואוקסלית בקטניות ובצמחים בכלל, לא עושה שום נזק , זה רק מיתוס עוד משהו שעובד במבחנה במעבדה אבל בצמח יש כלכך הרבה חומרים שונים ביחד שמה שקורה במבחנה במעבדה לא קורה בקיבה.
בנוסף חומצה פיטית נהרסת בחום לא בהנבטה והיא דווקא אנטיאוקסידנט טוב לבריאות. ויש מחקרים שמראים שהיא מונעת סרטן !
.https://nutritionfacts.org/2015/05/28/phytates-in-beans-anti-nutrient-or-anti-cancer/
ועובדה שלצמחונים טיבעונים שאוכלים בעיקר קטניות וצמחים אין בעיה אופיינית של אבנים בכליות יותר מאשר לכאלה שכמעט לא אוכלים צמחים. ויש אפילו טענה הפוכה שלטיבעונים יש פחות בעיות כאלה.
גם ברזל לא חסר לטיבעונים - הדבר היחיד שחסר להם זה B12 .
&nbsp
 
למעלה