הנבטה

מרב נוב

New member
הנבטה

מצאתי באתר הצמחונות והטבעונות מידע אודות ההנבטה: תחילה משרים את הזרעים במים למשך 12 שעות לפחות. לאחר מכן מניחים את הזרעים המושרים במתקן הנבטה (ניתן לרכוש בחנות טבע), או במתקן ביתי מאולתר - במסננת או בצנצנת מכוסה בבד המוחזק בגומייה. שוטפים את הזרעים מספר פעמים ביום. יש להיזהר מעודפי מים, העלולים לגרום ריקבון. כמו-כן, רצוי להנביט במקום חשוך.
מכיוון שאין לי מתקן הנבטה אך כן יש לי מסננת, לאחר 12 שעות של השריית הזרעים אוציא אל המסננת.
מה עכשיו?
ממתי מתחילים את ה"לשטוף מספר פעמים ביום"?
כל כמה זמן זה פעם אחת?
אם אני מסננת איך יהיו עודפי מים?
 

RSPA

New member
הסינון זה כדי שלא יהיו עודפי מים.

מתחילים ב"שטיפות" למחרת יום ההשריה.
נניח השרית מ6 בבוקר עד 6 בערב. אז את מעבירה למסננת והנוזלים העודפים נשפכים.
אח"כ את מכסה את המסננת (שמונחת על איזו קערה כלשהי) עם מגבת - כי חשוב שיהיה לזרעים חושך.
למחרת אז מזלפת על הזעים כמה טיפות מים שאת לוקחת ביד מהברז (לא חייבים ממש לשטוף) רק כדי שתישמר לחות כלשהי.
וזהו.
כעבור יום-יומיים או קצת יותר (תלוי בסוג הזרעים בעיקר) מתחילה נביטה.
 

מרב נוב

New member
תודה רבה

כבר הולכת להנביט כוס חיטה.
איזה כייף.........
 
בשביל החושך

אני פשוט שומרת אותם בארון במהלך ההנבטה וזה כנראה מה שחוסך את הצורך במגבת. כך שזאת עוד שיטה
 

Gidi Shemer

New member
אפשר גם במטבח של חותנת פולניה

זה חוסך את עניין הארון והמגבת. תמיד יש חושך וההנבטה יעילה.
 
אכן נחוץ קור

ולא רק כבדיחה

אם האוויר חם ולח העסק עלול לפתח עובש.
 

מרב נוב

New member
לפעמים יש יתרון במטבח פולני

אני רואה שאתה כותב כי יש לך נסיון עם עובש.
 
אני ניסיתי בארון אבל הופיע עובש

כנראה עודפי הלחות לא התאדו מספיק טוב
 

מרב נוב

New member
היום 8/10

לא ראיתי נבטים בחיטה שניסיתי/רציתי להנביט.
אז בישלתי אותה.
 
למעלה