הנבטת עדשים חומות

הנבטת עדשים חומות

הנבטתי במיים שבוע עדשים חומות ויש להם ריח מסריח,למה? בישלתי אותן ועדיין הן מסריחות זה בסדר?אפשר לאכול?
 
נשמע שהן נרקבו

צריך להיות זהירים עם כמויות המים בהנבטה כדי שלא יהיה ריקבון.
 

TheFinalCut

New member
כן, כך נשמע (שנרקבו)

כדי להנביט עדשים אין צורך להשרות אותם לתקופה ארוכה כל כך, מספיק להשרות ליום אחד בערך, ואז לנקז את המים ובערך 2-3 פעמים ביום להשרות לכמה דקות, ושוב לנקז. כשמשרים לתקופה ארוכה, נוצרים תנאי חוסר בחמצן, ותאי הזרע מתים. כאשר הם מתים, הם לא מסוגלים להתגונן מפני חיידקים ואלו ניזונים מהם, מתרבים, מעכירים את המים ומייצרים את הריח הלא-נעים. במקרה כזה, אסור לאכול את הזרעים! חיידקים רבים מייצרים רעלנים, בייחוד כשנותנים להם להתרבות ולהגיע לצפיפות גבוהה, והרעלנים יכולים במקרה הטוב לגרום לקלקול קיבה, ובמקרה הרע להרעלה חריפה ואף למוות במקרים קיצוניים.
 
אבל בנוסף לכל מה שציינת

זה עשוי להוביל לזכייה בפרס דארווין
 
כלל פשוט בהנבטה- לשטוף במים

לשטוף יום יום, לפחות. בעצם ביום הראשון משרים במים. בימים הבאים, אפשר להשאיר במסננת. יש מסננות מיוחדות, מתאימות יותר. וגם אז מקפידים על שטיפה יומית לפחות.
 
למעלה