הנבטת שעועית חומה ולבנה

hila546

New member
הנבטת שעועית חומה ולבנה

שלום לכולם
לפני שבוע התחלתי לראשונה בתהליך ההנבטה.
אנשים אמרו שזה כ"כ פשוט שאין מה ללמוד ואין סיכוי לטעות .
אז לפי דעתי אני נכשלתי בגדול.
לקחתי 2 סוגי שעועית ( לבנה וחומה) וכמו שכולם אומרים ,
1. השרתי ל24 שעות במים
2. שמתי במסננת ודאגתי כל כמה שעות להרטיב את השעועית .
כמובן שסיננתי את המים , לא השארתי מים עומדים.
3. דאגתי שההנבטה תיהיה במקלט שהוא מקום חשוך וקריר?
וזהו ,אחרי 3 ימים כבר נמאס לי , השעועית הנביטה מעט אך הריח היה מזעזע .
ריח של נבלה ! ריח של רקבון.
ניתן לראות בתמונה שהכל התחיל לתסוס , ונהיה מגעיל .
אז לשאלה שלי , מה לא בסדר בהנבטה ??? למה לא מצליח לי ??
מה לעשות ??? אוףף אני מתוסכלת , הכל נזרק ישר לפח ואני שונאת לזרוק אוכל
אשמח לתגובות
תודה רבה
הילה
 

שינרא

New member
גם לי קרה ככה בהתחלה

גם אני גיליתי סימני חוסר אונים וייאוש
כי אצלי היה ריח של רקבון,
למדתי שלא להרטיב אלא לנער.
לאחר השרייה של 8 שעות בערך,
אני מעבירה למסננת, שמתחתיה קערית. ומגבת מעל .
וכעבור כשעה מעבירה שוב לכלי ומחזירה למסננת
ככה הזרעים הרטובים הדבוקים זה לזה נפרדים.
הרטובים שהיו למטה מתערבבים עם היבשים שלמעלה.
כעבור 8 עות בערך, שוב, מרטיבה וחוזר חלילה.
העקרון הוא לשמור על לחות.
 
למעלה