הנבטת שעועית חומה ולבנה
שלום לכולם
לפני שבוע התחלתי לראשונה בתהליך ההנבטה.
אנשים אמרו שזה כ"כ פשוט שאין מה ללמוד ואין סיכוי לטעות .
אז לפי דעתי אני נכשלתי בגדול.
לקחתי 2 סוגי שעועית ( לבנה וחומה) וכמו שכולם אומרים ,
1. השרתי ל24 שעות במים
2. שמתי במסננת ודאגתי כל כמה שעות להרטיב את השעועית .
כמובן שסיננתי את המים , לא השארתי מים עומדים.
3. דאגתי שההנבטה תיהיה במקלט שהוא מקום חשוך וקריר?
וזהו ,אחרי 3 ימים כבר נמאס לי , השעועית הנביטה מעט אך הריח היה מזעזע .
ריח של נבלה ! ריח של רקבון.
ניתן לראות בתמונה שהכל התחיל לתסוס , ונהיה מגעיל .
אז לשאלה שלי , מה לא בסדר בהנבטה ??? למה לא מצליח לי ??
מה לעשות ??? אוףף אני מתוסכלת , הכל נזרק ישר לפח ואני שונאת לזרוק אוכל
אשמח לתגובות
תודה רבה
הילה
שלום לכולם
לפני שבוע התחלתי לראשונה בתהליך ההנבטה.
אנשים אמרו שזה כ"כ פשוט שאין מה ללמוד ואין סיכוי לטעות .
אז לפי דעתי אני נכשלתי בגדול.
לקחתי 2 סוגי שעועית ( לבנה וחומה) וכמו שכולם אומרים ,
1. השרתי ל24 שעות במים
2. שמתי במסננת ודאגתי כל כמה שעות להרטיב את השעועית .
כמובן שסיננתי את המים , לא השארתי מים עומדים.
3. דאגתי שההנבטה תיהיה במקלט שהוא מקום חשוך וקריר?
וזהו ,אחרי 3 ימים כבר נמאס לי , השעועית הנביטה מעט אך הריח היה מזעזע .
ריח של נבלה ! ריח של רקבון.
ניתן לראות בתמונה שהכל התחיל לתסוס , ונהיה מגעיל .
אז לשאלה שלי , מה לא בסדר בהנבטה ??? למה לא מצליח לי ??
מה לעשות ??? אוףף אני מתוסכלת , הכל נזרק ישר לפח ואני שונאת לזרוק אוכל
אשמח לתגובות
תודה רבה
הילה