הנביאה

Gevakumon

New member
הנביאה

ראיתי פה הרבה אנשים שמצטטים או מדברים על החלק עם הילד והכפית, שהוא משמעותי ביותר, אבל אני חושב שיש קטע עמוק לא פחות בנביאה, וזהו הקטע שהיא אומרת לו "אל תדאג בקשר לאגרטל" (תירגום חופשי
) ואז הוא שובר אותו, אז הוא שואל אותה איך היא ידעה שהוא יפיל את האגרטל, והיא אומרת לו "השאלה שבאמת תציק לך היא אם לא הייתי אומרת לך את זה האם עדיין היית שובר את האגרטל" עכשיו, לי יש שני פירושים למה שהיא התכוונה, אני מזמין אותכם להצטרף רעיון ראשון הוא שמה שהיא עשתה זה בעצם לשחק עם המאטריקס, היא אמרה לו "אל תדאג בקשר לאגרטל", דבר שאדם באופן רגיל היה אומר כשאגרטל נשבר ואז המאטריקס גרמה לו לשבור את האגרטל, אבל מאוחר מדיי כמובן, באגים... רעיון שני הוא שהיא השפיעה על ניו עצמו כשהיא אמרה את זה, כשהיא אמרה לו לא לדאוג בקשר לאגרטל הוא בתת מודע ציפה לסיטואציה שהוא שובר אגרטל ובאופן בלתי מודע (עוד פעם...) שבר את האגרטל בכוונה. תגובות בבקשה I bent my wookie

Master Boo

New member
כרגע שמתי לב למשהו מאד מוזר...

טוב, בעצם לא כל כך... אבל בכל זאת! הנביאה אומרת לו שמה שיעסיק אותו יותר, זה אם הוא היה שובר את האגרטל. אנחנו רואים מתישהו את ניו חושב על זה? רמז: לא. מי שכן חושב על זה, זה אנחנו! הצופים התמימים! תסתכלו כמה אנחנו "אופים את האטריות שלנו" בגלל משפט אחד קטן שאישה זקנה אמרה... נכון, יש לו משמעות עמוקה, ונכון שהוא מתקשר לסרט ככה וככה וככה, אבל עדיין אנחנו מנתחים אותו בכל משמעות אפשרית (ראה פירושים למעלה...
) רק בשביל למצוא טיפה היגיון... ובקשר לפירושים- קודם כל לא נראה לי שיש לנביאה את הכוח לשחק עם המאטריקס... אם כן, היא לא הייתה אופה עוגיות! לדעתי מה שהיא אמרה פשוט מחזיר את העניין של הגורל... שהיא מראה לו שאין דבר כזה גורל, אלא מה שאנשים עושים מעצב את העתיד.

קרנוש20

New member
לפי דעתי

כמו שאחד אוהב את זה ואחד אוהב את זה לכל אחד יש את התכונות שלו במטריקס לנביאה יש את התכונה הזו ואני מכירה את זה מקרוב אז תשלימו עם זה זה המצב!

Master Boo

New member
אהם................

לא! תשמעי, אחרי הכל זאת הרי תוכנת מחשב- לא נראה לך קצת "תמוה" שיש לה את ה"תכונה" הזאת?...

קרנוש20

New member
שום דבר לא תמוהה

תשמע אני חזיתי כמה ארועים בצבא על השנייה ובדיוק איפה זה מתחיל ואיפה זה נגמר ואני טובה להרגיש אנשים וכמו שלכל אחד יש כף יד עם קווים אחרים ככה כולנו שונים אין אחד שדומה למשנהו גם לא "ה"תאומים תשמע זו לא תוכנה זו תכונה והמטריקס היה חייב לתת את התכונה הזו לכמה כדי שנפחד מהמיסתורי כדי שנפחד מהלא מודע ומשום מה באמת נוצר דיסטנס לאזור הזה ומעטים מאוד מתקרבים אליו חבל שכך אבל זה המצב! יאללה להתרגל....

Master Boo

New member
אני לא מסכים, אבל מילא...

וד"א- מה הקטע שלך עם "להתרגל"?...
זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות!

קרנוש20

New member
תחייה תתרגל תעשה חיים

תתרגל לחיות זה מעולה! לא כל הרגל טוב אבל לחיות זה משו!

nights

New member
זוכרים מי אמר...../images/Emo29.gif

"...אדם לא יכול לחצות פעמים את אותו נהר כי בפעם השניה האדם אינו אותו אדם ובפעם השנייה הנהר אינו אותו נהר..." בתשובה ישירה לקטע של האורקל. ועוד נקודה למחשבה: בניגוד ל"profit" שזה נביאה, "oracle" היא "יודעת כל" וכמו שמורפיאוס אמר היא מכונת את ניאו לכיוון הנכון ולא מנבאת לו את העתיד... אלוהים נמצא בפרטים הקטנים...

IC4

New member
חברנו שבניו-יורק, אומרים PROPHET

רושמים לפחות בכל מקרה עדיין לא הבנתי את ההקשר של מה שאמרת לאורקל אני די עייף

nights

New member
מה שנכון, נכון../images/Emo29.gif

הקשר לאורקל פשוט מאוד ואם ביקשת אני גם מוכן להאכיל אותך בכפית (אבל רק בגלל שאתה עייף). במשך כל הסרט מנסים היוצרים לגרום לנו לפתוח את הראש (free your mind). עוד דוגמאות? Trinity : The Matrix can´t tell you what´s real Neo : But the oracle can? ועוד אחת: agent Smith : One of these lives has a future. The other does not וכו´. בכל מקרה אין "נכון" ו"לא נכון" אין עתיד ואין גורל. יש רק כיונים ורצונות של אנשים. השאלות שמועלות בסרט לא תמיד מחפשות פיתרון. לפעמים הן מועלות כדי לגרום לנו לראות את הדברים בצורה שונה...

פגעסוס

Well-known member
אבל היא לא אומרת דבר שאינו אמת...

*הנביאה: "עכשיו אני אמורה לאמר מממממ... זה מעניין אבל.." *ניאו: "אבל מה?" *הנביאה: "אבל אני חושבת שאתה יודע מה אני הולכת לאמר.." *ניאו: "אני לא האחד..." *הנביאה: "מצטערת, יש לך את המתת, אבל נראה שאתה מחכה למשהו" *ניאו: "מחכה למה?" *הנביאה: "לגלגול הבא שלך אולי..." לרגע אחד היא לא אמרה שהוא אינו האחד. כמו כן היא אמרה שהוא מחכה לגלגול הבא, וניאו בעצם גילה את היכולת רק אחרי שהוא מת וחזר לחיים. נראה לי שרשמתי את זה כאן כבר פעם...

nights

New member
כמובן!../images/Emo29.gif

היא יודעת הכל. אומרת רק אמת ובכל זאת מציבה רק שאלות וכיוונים לניאו ולנו...

Master Boo

New member
וואי...

צודק (בקשר לפירוש מאנגלית)... לדעתי חלק גדול מהתסבוך, בא מהתרגום המוטעה...

Gevakumon

New member
ומה עם פירושים...

דיון מעניין, אבל לא עניתם על שאלתי, מה הפירוש שלכם למשפט הזה, ואם אתם חושבים שהוא לא משמעותי אז תגידו, זה גם יכול להיות, אולי אני סתם דפוק שהתלהבתי ממנו...

קונספט המטריקס או המלכוד

טוב,דבר ראשון, זה משפט משמעותי בהחלט וכמו שמישהו כבר אמר, מדובר באי-קיום ה"גורל". לצערי לדעתי אף אחת מהתאוריות שלך לא ממש נכונה. אין צורך לסבך את הדברים, פשוט מאוד - האם יש גורל או לא, כל השאר סתם טפל. בגדול, התאוריה שלי היא מאוד פשוטה. אני רואה במטריקס, ולא רק בשאלה שהזכרת, אלא באופן כללי, הקונספט הבסיסי של המטריקס, סוג של מלכוד. מה הכוונה? הכוונה היא שאתה למעשה יושב, בוהה בתקרה וחושב: מצד אחד אתה משכנע את עצמך: אני אדון לגורלי, אני אנווט ואני אחליט מה לעשות בחיי! אבל אז פתאום, מהצד השני מתגנבת לה מחשבה, שמאוד היית רוצה לסלק, אבל אתה פשוט לא יכול, מחשבה שאומרת לך שאתה ואני וכולם בעצם - אנחנו חלק ממשהו עצום, והחיים הקטנים שלך כל כך לא משמעותיים לאותו דבר ענק. והשאלה שעולה במוחך הקודח היא, שאם אתה למעשה נקודה קטנה במימדי החלל והזמן, מה זה ישנה מה תעשה בחייך??? (ועוד עם האמצעים העומדים לרשותך...) כדי לתת דוגמה, ויהיו שיקפצו עליי, אבל אני ממש לא מזלזלת בשואה או באנשי הירושימה, אני פשוט רוצה להראות איך למשל מוות, שזה כביכול זעזוע גדול ו"ארוע" טרגי וחשוב למדיי, יכול להתגמד לחלוטין: מותו של היחיד - יישכח מהר. תוך כך וכך שנים לא יזכרו את אותו בנאדם. יש אנשים שהטביעו את חותמם, ולכן יישכחו מהתודעה לאחר זמן רב יותר, אבל עדיין - יישכחו. במותם של רבים - היחיד ייבלע בתוך המספר ובתוך הזמן. בספרי ההסטוריה יצויין מספר כלשהו (ללא שברים או נקודות עשרוניות). זהו - מספר! אז בקיצור, הפרשנות שלי למטריקס היא שאנשים הם חסרי כיוון, וגם אלו עם הכיוון ימותו בסופו של דבר, ואז מה עזר להם שהם ידעו את הכיוון, מכאן שמה שחשוב הוא הדרך - אי אפשר לטעות, כי גם אי אפשר להצליח!!! וואו, ובפרץ "אופטימיות" משווע זה, אני אפרוש לי...

לפי דעתי...

אם תשאלו אותי... הנביאה, היא המאטריקס... או חלק ממנו, וגם המאטריקס, לפי דעתי נוצר ע"י אלוהים, שרצה להחזיר את האדם ל"מסלול הנכון" וכמו שאנו יודעים עו מהתנ"ך, אלוהים יודע הכל ורואה הכל ולכן הוא רק מכוון את האדם לגורלו, ד"א אלוהים לא יכול להתערב באופן ישיר ולכן הוא שולח נביאים שיגרמו לאדם לעשות את מה שאלוהים מצפה. אלוהים משחק איתנו שחמט --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- (פשוט לא היה אייקון של שחמט...)

IC4

New member
אלוהי המאטריקס הוא לא המאטריקס עצמה

???? (לא היה מקום בכותרת לסימן שאלה) הרי המאטריקס התכנה המחשב מה שרק יהיה זה לא אלוהים כי זה רק עולם בנוי בתוך מציאות מדומה... המכונות בעצם קובעות מה יהיה שם. לא הבנתי את הברבושים על אלוהים

התוכנית האלוהית...

הכל חלק מהתוכנית האלוהית שנועדה להחזיר את האדם למסלול הנכון ממסלול החטאים שלו... השימוש בתוכנות הוא, כמובן, רק מסווה(ככה כותבים את זה?)... ואני לא אדם דתי שמנסה להטיף לכם...

למעלה