הנביא אליהו החי - מאר אליאס אלחיי -

הנביא אליהו החי - מאר אליאס אלחיי -

ב 20/7 חגגנו את עיד מאר אליאס אלחיי - הנביא אליהו החי. חג שמח לכולם ושיהיו ברכותיו עלינו אמין. 8 وَأَخَذَ إِيلِيَّا رِدَاءَهُ وَلَفَّهُ وَضَرَبَ الْمَاءَ، فَانْفَلَقَ إِلَى هُنَا وَهُنَاكَ، فَعَبَرَا كِلاَهُمَا فِي الْيَبَسِ. 9 وَلَمَّا عَبَرَا قَالَ إِيلِيَّا لأَلِيشَعَ: «اطْلُبْ: مَاذَا أَفْعَلُ لَكَ قَبْلَ أَنْ أُوخَذَ مِنْكَ؟». فَقَالَ أَلِيشَعُ: «لِيَكُنْ نَصِيبُ اثْنَيْنِ مِنْ رُوحِكَ عَلَيَّ». 10 فَقَالَ: «صَعَّبْتَ السُّؤَالَ. فَإِنْ رَأَيْتَنِي أُوخَذُ مِنْكَ يَكُونُ لَكَ كَذلِكَ، وَإِلاَّ فَلاَ يَكُونُ». 11 وَفِيمَا هُمَا يَسِيرَانِ وَيَتَكَلَّمَانِ إِذَا مَرْكَبَةٌ مِنْ نَارٍ وَخَيْلٌ مِنْ نَارٍ فَصَلَتْ بَيْنَهُمَا، فَصَعِدَ إِيلِيَّا فِي الْعَاصِفَةِ إِلَى السَّمَاءِ. 12 وَكَانَ أَلِيشَعُ يَرَى وَهُوَ يَصْرُخُ: «يَا أَبِي، يَا أَبِي، مَرْكَبَةَ إِسْرَائِيلَ وَفُرْسَانَهَا» 8 וַיִּקַּח אֵלִיָּהוּ אֶת־אַדַּרְתּוֹ וַיִּגְלֹם וַיַּכֶּה אֶת־הַמַּיִם, וַיֵּחָצוּ הֵנָּה וָהֵנָּה; וַיַּעַבְרוּ שְׁנֵיהֶם בֶּחָרָבָה׃ 9 וַיְהִי כְעָבְרָם, וְאֵלִיָּהוּ אָמַר אֶל־אֱלִישָׁע שְׁאַל מָה אֶעֱשֶׂה־לָּךְ, בְּטֶרֶם אֶלָּקַח מֵעִמָּךְ; וַיֹּאמֶר אֱלִישָׁע, וִיהִי־נָא פִּי־שְׁנַיִם בְּרוּחֲךָ אֵלָי׃ 10 וַיֹּאמֶר הִקְשִׁיתָ לִשְׁאוֹל; אִם־תִּרְאֶה אֹתִי לֻקָּח מֵאִתָּךְ יְהִי־לְךָ כֵן, וְאִם־אַיִן לֹא יִהְיֶה׃ 11 וַיְהִי, הֵמָּה הֹלְכִים הָלוֹךְ וְדַבֵּר, וְהִנֵּה רֶכֶב־אֵשׁ וְסוּסֵי אֵשׁ, וַיַּפְרִדוּ בֵּין שְׁנֵיהֶם; וַיַּעַל אֵלִיָּהוּ, בַּסְּעָרָה הַשָּׁמָיִם׃ 12 וֶאֱלִישָׁע רֹאֶה, וְהוּא מְצַעֵק אָבִי אָבִי, רֶכֶב יִשְׂרָאֵל וּפָרָשָׁיו מלכים ב ב 8-12

ואל תשכחו - כל ענן שרואים בתקופה זו אומרים

אלו ענני מאר אליאס
זה מה שסבתא יקרה לימדה אותנו

lion 7

New member
מענין

פעם ראשונה אני שומע פתגמי מורשת,بتموز بتغلي المي بالكوز יענו בחודש אוגוסט המים רותחים בקנקן שו מע חודש יוני שכחתי

תמוז זה יולי 2אב זה אוגוסט ../images/Emo8.gif

לא שמעת את "هاي غيمة مار الياس"؟؟
זה מה שסבתא שלי אומרת כל פעם שהיא רואה עננים בקיץ וכשיש עננים לבנים שרצים מהר היא אומרת: "العدرا بتغسل غسيلاتها" מרים הבתולה עושה כבישה

lion 7

New member
תמוז אב

חוזיראן שהר 6 . איך אני נזכר בשם הלועזי ? פשוט מאוד נמסה לדקלם את השיר מבית הספר מהתיכון תראו البنات المفحلات والولد المسكين בקליף זה שאולי אולי דומה למה שלמדנו על חודשי השנה באנגלית http://www.youtube.com/watch?v=jZoOG0_rHv4&feature=related

למעלה