הנגשה במקום עבודה ומחוץ לזה

aharon33

New member
הנגשה במקום עבודה ומחוץ לזה

כשהייתי יו"ר אח"א השתמשתי במתורגמנית כפה ואוזנים שלי בכל הפגישות,ישיבות בועדות כל מיניהן.כולם הכירו אותי ויודעים ואפילו שמרו שני מקומות ישיבה עבור מתורגמנית שיישב מולי ובשבילי. הפעם באתי לישיבה גדולה עם הרבה אנשים,הם צריכים לדאוג לי מתורגמנית והם שכחו להזמין את המתורגמנית.מובן צעקתי עליהם אתם מדברים הרבה על הבעיות של החרשים וכבדי השמיעה ושכחו להביא לי מתורגמנית
,זה גרם להם מבוכה ואי נעימות. איכשהו אחת התנדבה להיות מתורגמנית ותרגמה לי בכל מהלך הישיבה. כיום כרגע אני לומד בקורס קמעונאות עם הקלדנית.בימים הראשונים של הקורס הסטודנטים השומעים הופתעו לראותני שאני אדם מבוגר יושב עם הקלדנית צעירה ושחומה ,חושבים שזה מזכירה שלי..חהחה
הם התחילו לקנא ולרכל ש"מזכירה" חרוצה, מדפיסה עבודה מוכנה בשבילי,מובן שזה עזר לי מאד בלימודים.השאלה האם הקלדנית או המתורגמנית מתרגמת לי גורם לי מבוכה
לא,בכלל לא
.דווקא אני נהנה מתשומת לב ואני מסביר להם למה שאני צריך את הקלדנית.אפילו אני מראה ומסביר להם שאני בריא ושלם ואפילו שיש לי אוזנים,אך לא שומעות בכלל. אך אמרתי להם יש שימוש באוזנים לא שומעות-להרכיב משקפיים. מובן זה הצחיק אותם ושבר את הקרח בינינו.זה פשוט וקל. אסור להתבייש במגבלה .אחרת שזה יאכל אותך כל חיים.חבל על הזמן.עדיף ללמוד ולחיות עם המגבלה ואיך לגבור על המגבלה ולנצל את הסיוע ממשלתי בחינם או בתשלום,כי שזה שווה מאד
בעסק שלי, אני משתמש בשירותי תחנת הממסר כמזכירה אישית שלי שעובדת משעה 8 עד 10 בלילה ,מודיעה,מתאמת,מארגנת ומסדרת וכו' הכל בשבילי.ממש תענוג לעבוד עם הזה.מובן הכל בתשלום,אך זול מאד לעומת לפני שהתחלתי לכהן כיו"ר אחא, כשהייתי בעל עסק מעבדה לאלקטורניקה הייתי תלוי בחסדי של 2 עובדים שלי שהם יתקשרו בשבילי,יקבעו לי הזמנות עבודה,חומרים וכו'.בקצור הם "בעלי בית".בליית ברירה נאלצתי לעבוד איתם ולפעמים נאלצתי ללקק את תחתם (סליחה על הבטוי גס) כי זה הכל למען פרנסה . עכשיו אני אדם עצמאי, לא תלוי באף אחד
אני יכול להתקשר לכל מיני מקומות דרך ת.מ. בלי כאבי ראש,בלי בלבול מוח,זמן ועצבים. גם מנצל את 45 שעות תרגום לפגישות חשובות בעסקים וכדומה.ממש כיף
בברכה
אהרון33

למעלה