הנגשת אתרים - שירת הברבור

FreeSoft

New member
הנגשת אתרים - שירת הברבור

"לאחר דיונים רבים של איגוד האינטרנט הישראלי מול הנציבות לשוויון זכויות במשרד המשפטים, האחראית על תקנות הנגישות באינטרנט, הודיע ערן טמיר (ממונה חקיקה בנציבות שוויון זכויות לאנשים מוגבלות במשרד המשפטים), כי בכוונת הנציבות לתת פטור אוטומטי לבעלי אתרים קטנים ובינוניים שהמחזור השנתי שלהם נמוך מחצי מיליון ש"ח."

לפוסט המלא: https://www.facebook.com/ISOC.ORG.I...876055764089/1095415653810120/?type=3&theater

rj111

New member
שינוי מתבקש - מתחילים לרדת מהעץ

היו נותנים קנס אחד ואלפי אתרים היו ניסגרים.
עכשיו צריך לחכות ולראות אם השינוי יפורסם באופן רישמי.

RoyceGracie

New member
ובא לציון גואל

אמנם החוק הזה הכניס לי הרבה כסף לכיס ויצר הרבה פאניקה כללית סביב העניין מצד בוני אתרים שידעו עד היום להתקין רק תבניות ופתאום מבקשים מהם להסתכל על הקוד (השם ישמור!). אבל גם מצד שלי עבודת הנגשה היא לא נעימה והרבה עבודה שחורה ולא כייפית, הרבה לקוחות הרגישו מאד לא בנוח עם זה שהם נאלצים לשלם תוספת של הרבה כסף וחלק וויתרו מראש על בניית אתר כי זה היה להם יקר מידי.

מה שצורם לי במיוחד זה הכיוון שהדיון הזה לוקח בתקשורת

זה קצת אירוני, אבל התקן וההסמכה הם הדבר הכי לא נגיש בסיפור הזה!
אני לא חושב שיש ולו אדם אחד בארץ שיש לו אינטרס להפוך את האתר שלו ללא נגיש באופן מכוון.
לדעתי, אילו היו משקיעים אחוז אחד מהוצאות המשפט, הדיונים והיח"ץ של הנושא הזה בהקמת כלים חינמיים לאבחון והדגמת נגישות של אתר - כמות האתרים הנגישים היתה עולה פלאים!
פניתי בנושא הזה לפני כמה חודשים לאיגוד האינטרנט וטרם קיבלתי תגובה. אולי כדאי להתארגן דרך הפורום ולפנות אליהם באופן מרוכז.

בעיה נוספת שיש עם הסיפור הזה היא השם שלו. לא מדובר על "הנגשת אתרים" כלל. מדובר על עמידה בתקן מכני מאוד יבש שמתאים לבעלי מגבלויות מאוד מסויימות ולציוד שלהם. התקן מתעלם מהחתך הגדול ביותר באוכלוסיה והם בעלי הנכות הטכנולוגית (דוגמא שקרובה אלי במיוחד: ההורים שלי). אין להם שום בעיית ראיה (כשהם מרכיבים משקפיים) ואין להם שום בעיה מוטורית אבל הם מאוד מתקשים לתפעל את אתרי הבנקים, חברות הביטוח, הפנסיה וקופת החולים שלהם - כולם בעלי תו תקן AA!

חלם זה כאן.

FreeSoft

New member
מה שיכול לשעשע במיוחד

זו תביעה יצוגית כנגד עמותת "נגישות ישראל" שמיהרה להפחיד בוני אתרים וכך שכנעה אותם להצטרף לקורסי נגישות אתרים שהיא יזמה. בעלות, שווה לכל כיס, של 1800 ש"ח לגולגולת.

FreeSoft

New member
אף אחד לא יאשר לי

כי אני לא מתכוון להגיש. אין לי קשר לקורסים האלה חוץ מהתנגחויות עם המדריך ועכשיו יהיה משעשע שיקחו אותו לתאטרון האבסורד יחד עם העמותה המטופשת הזו. ואם לא יאשרו להם יצוגית אז שיקחו אותם אחד אחד ואפשר גם לתביעות קטנות....

shaldag3

New member
צריך לחייב את האירגון החצוף הזה לעדכן את הדרישות

בחוק ובאתר מיידית .
מתקציב תעשיית הכלום שהם מנסים לבנות אפשר לתקצב
פרוייקט עין ביונית לעיוור ואוזן ביונית לחרש .
אין מקום להחלטות הזויות שיביאו לסגירה של 90 אחוז מאתרי האינטרנט
ולביטול החלטות לבניית אתרים ע"י הציבור .

למעלה