הנדבות בחוה בקנדה

הנדבות בחוה בקנדה

הי, קיבלתי הצעה להתנדב בחוה בקנדה מספר חודשים. ההתנדבות היא ללא שכר, אך הוצאות המחיה הן על חשבון החוה. אני בעל אזרחות ישראלים בלבד. שאלותי הן: 1. האם זה חוקי ללא ויזת עבודה (ללא ויזה כלל למעשה)? 2. במידה וזה חוקי, כמה זמן מותר לי לשהות שם בהסדר זה (האם שהות של חצי שנה למשל תיחשב ארוכה לפקיד במסוף הגבול)? תודה, ש.

לא מומחית-אבל כל עוד אתה לא מקבל

משכורת, אז זו כנראה לא נחשבת עבודה ולכן זה נשמע חוקי. בעקרון, לא צריך ויזה כדי להכנס כתייר לקנדה ומותר להיות עד חצי שנה. כך שעל פניו, זה נשמע בסדר, ויתקנו אותי אלו שמבינים יותר...........

תודה. אבל...

אני יודע שגם לניו זילנד לא צריך ויזה, אבל שם לא חוקי להתנדב בתמורה למגורים, כך שאני עדיין חושש...

בקנדה מסתבר זה חוקי. מצורף לינק

אמנם מדובר בחוות תבלינים, אבל אני מניחה שאם זה חוקי לחוות תבלינים, זה חוקי לכל חווה. תסתכל באתר, כתוב שלא צריך ויזה ולא צריך אישור עבודה. בהצלחה

תודה. אבל...

אני יודע שגם לניו זילנד לא צריך ויזה, אבל שם לא חוקי להתנדב בתמורה למגורים, כך שאני עדיין חושש...

ראית את הלינק של אן מאבונלי

כניראה שבקנדה זה כן חוקי. אתה מגיע לקנדה מציג מכתב מהחוה שאתה אורח שלהם ושהם דואגים לך למקום חינה ומזון. ואתה תקבל ויזה בעת הנחיתה, לחצי שנה. אתךה צריך לדאוג לכרטיס טיסה מכורטס מראש למועד החזרה, ושיהיה לך מספיק מזומן לתקופת הטיול מעבר לשהייה בחווה. החווה צריכה לספק לך את המכתב המתאים. ישראלים לא זקוקים ל TRV כדי להיכנס לקנדה.

תודה רבה וסליחה שאני פרנואיד, פשוט-

לא הבנתי מתשובתה של אן את מידת הביטחון שאכן כך המצב, זאת אומרת האם זה וודאי? בקשר למכתב האישור: יש סיכוי שיש לך קישור לאתר רשמי שמאשר את זה? אני מעדיף לסגור את כל הקצוות לפני שאני עושה משהו... שוב תודה

amirshuval

New member
סליחה אבל הלינק

רלוונטי לסטודנטים זרים בקנדה ולא לכל אזרח זר באשר הוא.ואם כבר,אז הסיטואציה של שאלתיאל נראית לי עונה על ההגדרה של WP ללא אישור מHRSDC.

למה כוונתך?

והאם זה תואם את הבשורות החיוביות מהלינק שצירפה אן (http://www.wwoof.ca/canada/content/what.html)

amirshuval

New member
כוונתי שהעבודה

ההתנדבותית שמדובר עליה באתר מחלקת ההגירה הינה עבודה כסטודנט זר בקנדה,כלומר מישהו ששוהה בקנדה על ויזת לימודים.אני לא מכיר את WWOOF אבל כנראה שבמקרה שלהם רק צריך להכנס לקנדה ואפשר לעבוד שם ללא רשיון עבודה. הינה אינפורמציה רלוונטית לך מהנוהלים הפנימיים של מחלקת ההגירה של קנדה: What kind of activities are not considered to be “work”? • An activity which does not really ‘take away’ from opportunities for Canadians or permanent residents to gain employment or experience in the workplace is not “work” for the purposes of the definition. Examples of activities not considered to be work include, but are not limited to: • volunteer work for which a person would not normally be remunerated, such as sitting on the board of a charity or religious institution; being a ‘big brother’ or ‘big sister’ to a child; being on the telephone line at a rape crisis centre. (Normally this activity would be part time and incidental to the main reason that a person is in Canada); • unremunerated help by a friend or family member during a visit, such as a mother assisting a daughter with childcare, or an uncle helping his nephew build his own cottage; • long distance (by telephone or internet) work done by a temporary resident whose employer is outside Canada and who is remunerated from outside Canada; • self-employment where the work to be done would have no real impact on the labour market, nor really provide an opportunity for Canadians. Examples include a U.S. farmer crossing the border to work on fields that he owns, or a miner coming to work on his own claim. There may be other types of unpaid short-term work where the work is really incidental to the main reason that a person is visiting Canada and is not a competitive activity, even though nonmonetary valuable consideration is received. For instance, if a tourist wishes to stay on a family farm and work part time just for room and board for a short period (i.e., 1-4 weeks), this person would not be considered a worker. We recognize that there may be overlap in activities that we do not consider to be work and those activities which are defined as work not requiring a work permit in R186. However, the net effect (no work permit required) is the same.

התכוונתי לשאול מה זה: WP ללא אישור מHRSDC.

אבל המידע שצרפת נראה אפילו יותר רלוונטי. תודה. אם הבנתי נכון אין בעיה להתנדב בדרך שתיארתי לתקופה של 1-4 שבועות אבל יותר מזה עלול להיות בעייתי. הבנתי נכון?

amirshuval

New member
לא צריכה להיות בעיה

רק תשתדל להתאים למה שאתה מתכוון לעשות את ההגדרה המדויקת ביותר מבחינת הנהלים,כדי להבין מה הדרישות ממך.זה פחות ענין של משך הזמן כמו של השכר או כל פיצוי אחר שתקבל.בהצלחה

תודה רבה

אגב, יש לך קישור לאתר רשמי שמכיל את הנהלים שהבאת? אני מקבל פה יותר מידי תגובות סותרות ומעדיף להסתמך על מקור רשמי

למעלה