הנדסאי ומהנדס תוכנה

Piccolo

New member
הנדסאי ומהנדס תוכנה

כבר הרבה שנים שאני מחכה עם הלימודים והחלטתי שהגיע הזמן פשוט להתחיל ללמוד משו שהכי נראה כי כמה שאני בודק, רואה ושומע אין באמת משהו שממש ממש מושך אותי.. הדברים שהכי קרצו אלי זה מהנדס והנדסאי תוכנה.. הנדסאי זה פחות טוב ואין הרבה לאן להתקדם לפי מה שהבנתי.. אבל אני יכול להתחיל ללמוד עכשיו ועוד שנתיים לצאת עם תעודה.. השאלה אם באמת שוק העבודה של זה פעיל ולא יקח לי שנים למצוא משו.. מהנדס זה הרבה יותר מכובד ומרשים ורציני אבל אין לי את הנתונים לזה וצריך להשלים פסיכומטרי, פיסיקה 5 יחידות ממוצע של 100 בבגרות (עם הבונוסים) ועוד.. מה שאומר שלא אוכל להתחיל השנה אלא רק שנה הבאה אם אצליח למלא את הדרישות האלה.. ומאחר שזה מסלול של 4 שנים, בנוסף לשנה של ההשלמות זה 5 שנים.. וזה גם אומר שאני עובד בעבודות זמניות כל ה 5 שנים האלה.. לפחות.. עכשיו אמרו לי במכללות הנדסאי שתואר הנדסאי נותן לי את דרישות הקבלה בשביל מהנדס ואפילו עוזר לי לחסוך בערך שנה מהלימודים במהנדס.. מה שאומר שתוך שנתיים אני הנדסאי ואז 3 שנים אחרי זה אני מהנדס. אבל כשבדקתי עם מכללות המהנדסים הם אמרו לי שזה לא ככה ורוב הדרישות עדיין עומדים על שלהם גם עם תעודת הנדסאי.. מה שמשאיר אותי להחליט בין הנדסאי למהנדס.. אז רק רציתי לשאול - כדאי להתחיל ללמוד הנדסאי ואז אחרי שנתיים עם התעודה למצוא בזה עבודה מייד בשנה לאחר קבלת התעודה.. באותה השנה להשלים את הנתונים החסרים וללמוד מהנדס או שבעצם למצוא עבודה בתור הנדסאי לא תהיה כל כך מהירה וקלה ולכן כדאי כבר ללכת על מהנדס וזהו?

swingy

New member
אני מבין בדיוק איפה אתה עומד,

תראה אני כבר מחפש חודשיים מה אני עושה והכל מתבלגן לי ... אני חשבתי על מהנדס ולכן אצטרך לעשות את המכינה, או יש דרך אחרת, שמעתי שלביה"ס לטכ' של האו"פ יש מסלול שנקרא הנדסאי תוכנה עם מסלול משולב(הייני נק' זכות בשביל לתואר ,או במילים אחרת נק' זכות שיקזזו לך מקסימום 59)הכוונה במסלול זה,שבמקום קורסים רגילים להנדסאי תוכנה, אתה מחליף(חלק מהם) בקורסים אקדמיים וזוכה בנק'.(ראה לינק) http://www.openu.ac.il/Technology/11a.html#a1 מקווה שנמצא עצמינו :)

למעלה