הנדסת אלקטרוניקה - שאלה חשובה.

recoil

New member
הנדסת אלקטרוניקה - שאלה חשובה.

אני תלמיד י"ב שבעזרת השם שנה הבאה ממשיך לתואר הנדסאי. אני ממשיך ללמוד שנה וחצי בכיתות י"ג י"ד דרך פרוייקט שחק, אני מתחייב לחיל האוויר וישובץ במערך הטכני שלו כמובן. השאלה שלי היא, האם הנדסת אלקטרוניקה זהו תחום טוב וחזק בשוק האזרחי, או שלא שווה לי לתת מעצמי שנתיים ובסוף להבין שהכל לשווא? כי כל המרצים שנשחלו מהמכללות בלבו בשכל ואמרו ש "יחטפו" אותי בשוק האזרחי. ועוד שאלה, פחות חשובה אבל אם תוכלו תענו, האם כשאני חותם קבע ועובד בצבא כשנה וחצי/שנתיים, האם שווה להמשיך את זה או לצאת לאזרחי?

EmbeddedGuy

New member
אתה מתכוון להנדסאות אלקטרוניקה..

הנדסה היא התחום של מהנדסי חשמל לא כל-כך של הנדסאים. בכל אופן, לפי מה שנראה יש כרגע ביקוש די סביר להנדסאי אלקטרוניקה, אבל לא היסטרי. אני מניח שמכיוון שהיום קשה למצוא עבודה באופן כללי (כולל הייטק) אז עדיף שתהיה לך תעודה מקצועית כלשהי מאשר תהיה לך רק תעודת בגרות. אגב (וזה "אגב" חשוב), מה שקורה היום בשוק לא מלמד על מה שיהיה בעוד כחמש שנים בשוק, כשתסיים את הצבא! אני מודע לכך שהרבה אנשים הולכים ללמוד לפני הצבא כי הם בטוחים שתעודת הנדסאי תסדר להם עבודה אחריו, אבל! (ואני מדבר מניסיון) אין לאף-אחד שום סיכוי לדעת מה יהיה מצב השוק כ-5 שנים מרגע שיתחיל את הלימודים! אני למשל כשהלכתי ללמוד הנדסאי (לפני בועת ההייטק) המקצוע היה בעלייה רצינית. כאשר סיימתי צבא, זה כבר לא היה להיט ולקח לי קצת זמן למצוא עבודה בתחום. לדעתי, במקום ללכת ללמוד מתוך אמונה שזה יסדר עבודה מאוחר יותר, עדיף לבחור בלימודי הנדסאי מהסיבות הבאות: - אהבת המקצוע שהולכים ללמוד, אם לא אוהבים אותו קשה להיות טוב בו. - אם חושבים על לימודים גבוהים בהמשך, אז הנדסאי נותן "פטורים" מחלק מהנקודות הנדרשות לתואר או שמקצר את משך הלימוד הנדרש במקרה של השלמה מהנדסאי למהנדס באותו תחום. - אם לומדים הנדסאי לפני הצבא והמכללה "מונחה" ע"י חיל מסויים (נגיד חיל-האויר) אז הלימודים די מבטיחים לך שירות נוח בצבא (לפחות בתחום האלקט', אני לא מכיר את התחומים האחרים) ואם השירות הצבאי קשור ישירות לתואר שלך, אתה בהחלט יכול להציג אותו כניסיון כאשר אתה יוצא לשוק. - תעודת הנדסאי "שווה" יותר מתעודת בגרות וקלה יותר להשגה מתואר B.A או תואר הנדסי אז מי שרוצה יתרון מסויים על-פני האחרים, זו יכולה להיות התשובה בשבילו. בקשר לשאלתך האם שווה להמשך בקבע או לצאת החוצה התשובה די פשוטה: חכה עד הרגע האחרון ואז תחליט! אי-אפשר להגיד מהיום מה יהיה המצב בשוק בעוד מספר שנים, מה יהיה מצבך האישי (אולי לא תאהב את השירות שלך?), מה תהיה משכורת הקבע שלך ועוד אי-אילו פרמטרים שהיום לא ידועים או שאתה לא יכול לחשוב עליהם עדיין, פשוט חכה עד שתגיע לרגע שבו תצטרך להחליט ואז תעשה שיקולים ותיקח החלטה. זו דעתי האישית בנוגע לתואר הנדסאי, כמובן שבסופו של דבר כל אחד צריך לעשות לעצמו את החלטותיו..

recoil

New member
זה הקטע

אמא שלי עצמאית בעלת עסק, ואני מיועד להמשיך את העסק בדור הבא אחריה. אני רוצה שיהיה לי תואר הנדסאי ביד לכל מקרה, למרות שאני לא אלך להשתמש בו בשוק (זה לפי התכנון).. אבל מי יודע מה יהיה עוד 5\6 שנים. בגלל זה אני רוצה רק שיהיה לי תואר הנדסאי בתור מקצוע רזרבה, אני אוהב את תחום האלקטרוניקה וגם את תחום העסק של אמא שלי, ולכן זה יוצא לי טוב.

למעלה