הנדסת מחשבים\מדעי המחשב\הדנסת תוכנה..

babusus

New member
הנדסת מחשבים\מדעי המחשב\הדנסת תוכנה..

שלום... אני מתכנן ללמוד באוקטובר הקרוב.. באוניברסיטת ת"א או בטכניון.. נושא הקשור ב"מחשבים".. נכנסתי בדקתי ראיתי ולא ממש הבנתי.. מה ההבדל בין המסלולים השונים.. מדעי המחשב,הנדסת מחשבים,הנדסת תוכנה... למשל.. ראיתי שבטכנון מגיעים להנדסת מחשבים ולתוכנה ממסלול של הנדסת חשמל... ואילו שבת"א.. אין מקצוע הנקרא הנדסת מחשבים.. אם כן מה ההבדלים ביניהם... בתואר שהם מקנים? בתחומי הלימוד?.... התוכנה ומדעי המחשב מתעקסים בתוכנה.. ואילו הנדסת המחשבים בחומרה? אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין את ההבדלים בין המקצועות השונים ולעזור לי לגבש בחירה... בתודה מראש.. טל

ChapaChoo

New member
תשובות

מתוך שאלות נפוצות: אחד שתיים ו.. זה לא נכון שלא קיים הנדסת מחשבים באת"א. באת"א קיים מסלול (בהנדסה) שנקרא הנדסת חשבל ואלקטרוניקה ומחשבים. המשמעות שלו הוא שילוב בין רוב הקורסים ה"רגילים" של מדמ"ח, עם קצת פחות מתמטיקות (במקום 2 קורסים של חדו"א ו2 של לינארית, לדוגמא, הם לומדים רק אחד מכל אחד). המסלול הוא ארבע שנתי, והוא מתמקד בשלושה תחומים: תוכנה (=בערך למדעי המחשב), חומרה (אלקטרוניקה, חשמל, מבנה פיזי של המחשב, מעבדות וכו') ורשתות תקשורת. הוא נחשב אחד המסלולים הקשים והאיכותיים באת"א, ובכל שנה מקבלים אליו קבוצה די מצומצמת (30-40 סטודנטים אם אני לא טועה) ואיכותית. קישור להנדסת מחשבים באת"א (מתוך ידיעון הפקולטה להנדסה באת"א - eng.tau.ac.il) כמובן שקיים גם מסלול מדמ"ח "רגיל" באת"א. בטכניון יש כמה עשרות מסלולים שונים, תלת או ארבע שנתיים, כל אחד מתמקד במשהו קצת שונה. הפתרון הוא פשוט להיכנס לאתר של הטכניון ולקרוא כל אחת מתכניות הלימודים, את ההיקף שלה, במה היא מתמקדת, מה הדרישות, והאם היא בכלל מעניינת אותך...

vinney

Well-known member
הוספתי גם אותך לשאלות הנפוצות../images/Emo13.gif

למעלה