הנדסת מכונות - למי שמכיר את התחום

pilot23

New member
הנדסת מכונות - למי שמכיר את התחום

שלום, אני מעוניינת ללמוד הנדסת מכונות(בתל אביב או בן גוריון)... האמת, אני ממש חוששת מסיבה מאוד ספציפית.. אומנם למדתי בתיכון 5 יח"ל מתמטיקה ו 5 יח"ל פיסיקה... והציונים הסופיים שלי הם 80 בערך, טיפה יותר... אני לא גרועה בשניהם, אבל גם לא מבריקה מיוחד בהם... אני יכולה להעיד על עצמי שאני ריאלית "לייט"... שמעתי שצריך להיות ריאלי מאוד כדי להצליח בהנדסת מכונות ומי שלא כזה, אין לו מה לחפש בפקולטה הזאת... מה דעתכם? יש בהנסת מכונות מגמה שנקראת ביו רפואית וזו המגמה שאני רוצה ללכת אליה, והתחום הזה באמת מעניין אותי... לגבי הנדסת מכונות בכללי,אני לא יודעת הרבה.. לפחות לא מעבר למה שקראתי באינטרנט.. אשמח אם תוכלו להסביר לי קצת על המקצוע, מהו אופן העבודה בחיי היומ יום וכו'... תודה רבה.

אמִיר

New member
הבנתי.

פשוט בגלל שכתבת שאתה רוצה ללכת לתחום של ביו-רפואה, אז זה תחום שהוא תואר בפני עצמו, וגם במסלול בהנדסת חשמל, ולכן תהיתי למה דווקא מכונות.

pilot23

New member
נכון.. אבל

להנדסה ביו רפואית קשה לי להתקבל, יותר נכון בלתי אפשרי..

אחמס1

New member
תמיד אפשר לעשות מכינה

לא תמיד אבל לפי הציונים שלך בטוח אפשר. דעתי האישית היא ש"לא הצלחתי להתקבל" צריך להיות השיקול האחרון בבחירת קריירה (אלא אם כן זה דורש מאמצים בלתי סבירים). ייתכן ובפורום סטודנטים תוכלי לקבל יותר עזרה.

masorti

New member
חשבת על מכללה?

לי נשמע טעות לבחור תחום לימודים א' כשרוצים ללמוד תחום ב'. הנה רשימת מכללות עם לינק לכל אחת, ואפשר לעבור על כולן ולראות מה יש שם. מסריקת 4-5 המכללות הראשונות ברשימה אפשר לראות שבמכללת אפקה להנדסה יש מגמה בשם הנדסה רפואית, ובמכללת יהודה ושומרון יש מגמה בשם פיסיקה רפואית - דימות. בטח יש בעוד מקומות, אבל אין לי כוח לבדוק.

אמִיר

New member
אני לא מסכים

הנדסה ביו-רפואית זה ממילא תחום שמתאים לתואר שני, ומכיוון שאפשר להגיע אליו מכל מיני כיוונים (הנדסת חשמל, הנדסה מכנית, או הנדסה ביו-רפואית), אין סיבה להתפשר על מכללה. חוץ מזה, אין שום יתרון בתואר ראשון ב"פיזיקה רפואית- דימות", זה נשמע לי כמו סתם טריק שיווקי של המכללה. עדיף ללמוד פיזיקה וזהו.

masorti

New member
ההנחה שלי היתה...

שהיא לא בהכרח מעוניינת ללמוד תואר שני. לכן עדיף שתלמד תואר ראשון במקצוע שהיא רוצה. ההתפשרות על מכללה היא בגלל שאין לה אפשרות להתקבל למקצוע שהיא רוצה באוניברסיטה (כך היא כותבת).

אמִיר

New member
תראה..

תואר ראשון בתחומים האלה הוא בדרך כלל שלב בדרך לעיסוק אחר כך (בין אם זה תואר שני, או עבודה).. ולכן ההנחה שלי היא שהיא לא רק רוצה ללמוד תואר מעניין, אלא ללמוד תואר שיאפשר לה לעסוק אחר כך בדברים מעניינים. מהסיבה הזו, תואר בהנדסה מאוניברסיטה (ופחות משנה איזה הנדסה, או איזו אוניברסיטה) יתאים יותר מאשר תואר ממכללה.

masorti

New member
אני עדיין חושב...

שעדיף ללמוד את המקצוע שאוהבים ולא משהו שאח"כ אולי תהיה בו יותר עבודה אבל נמות משעמום. אבל שכל אחד ינהג לפי שיקוליו.

אמִיר

New member
לא הבנת אותי

או שאני לא הבנתי אותך. אני דיברתי שאחר כך תהיה יותר עבודה *בתחום שמעניין אותה*. השאלה היא בכלל לא האם ללמוד את המקצוע שאתה אוהב, או מקצוע רווחי. אנחנו כבר מדברים על תחום רווחי (הנדסת ביו רפואה), ויש מספר דרכים להיכנס לתחום. דרך אחת היא ללמוד תואר בהנדסה באוניברסיטה, דרך אחרת היא ללמוד ביו-רפואה במכללה. אני אומר שללמוד באוניברסיטה זו דרך טובה יותר. אתה יכול להגיד שאולי התואר במכללה יהיה יותר מעניין, וה3-4 של התואר יותר חשובים מהעבודה אחר כך בתחום, במקרה הזה, שכל אחד ינהג לפי שיקוליו.

למעלה