הנדסת מכונות VS הנדסת חשמל

arik19851

New member
הנדסת מכונות VS הנדסת חשמל

אני מתחיל להישתגע,בכל מקום באינטרנט יש אחד שאומר דבר אחד,ואחד אחר שאומר משהוא אחר. הנדסת מכונות -ישנם שמועות שהוא נצמא בירידה,מאבד פופולריות ולכן רמתו יורדת -נחשב יותר "שחור" מחשמל מהנדס חשמל עובד אם המיקלדת מהנדס מכונות אם הידיים" -משכורות יותר נמוכות בד"כ ממהדסי חשמל ותכנה לי אישית לא הכי חשוב בעולם הכסף,מה שכן זה מראה על יוקרת המיקצוע והחשיבות שהמעסיקים מייחסים לו. הנדסת חשמל -נחשב יותר יוקרתי ויותר קל לימצוא בו עבודה -חומר הלימוד פחות מעניין (אותי לפחות) הנתונים שלי: פסיכו 671 סכם נוכחי לטכניון:81 אנגלית:75 מטמטיקה:75 ההיתלבטות אוכלת אותי בעיקר מכיוון שאני צריך להחליט אם לעשות מכינה בטכניון או לשפר בגרות לבד,והדד ליין הסופי של ההחלטה הולך ומתקרב. אם אני יחליט לשפר לבד מטמטיקה ואנגלית ,אני יוכל לילמוד שתי מקצועות אלה בלי יותר מידי לחץ ,לעשות בגרות חורף לשפר כל אחד מהם בעשר נקודוץ ואני בקלות יכול ללכת למכונות. אם אני יחליט ללכת למכינה ולקרוע את עצמי שמה במשך השנה ,אני יוכל להגיע לציון שיאפשר לי ללכת לחשמל. כרגע אני הנדסאי אלקטרוניקה ואני בערך יודע מה מצפה לי בחשמל-מקצוע יחסית יבש אבל מישתלם בעתיד. מצד שני מכונות ניראה לי יותר מעניין וגם יותר ריאלי בשבילי,מצד אחד ניראה שעדיף מכונות הבעיה שיש יותר מידי שמועות לא טובות על המיקצוע,יש לי די פחד מזה כי עשיתי טעות כזאת בצבא ,כאשר לא הקשבתי לאף אחד והגעתי לתפקיד הכי גרוע שאפשר בסוף. השאלה הקריטית: האם שווה ללכת להנדסת מכונות? האם אני עלול להיצטער על זה אחר כך?

למעלה