הנדסת מערכות/מערכות מידע

yoavben25

New member
הנדסת מערכות/מערכות מידע

היי,
שוקל ללמוד בבן גוריון הנדסת מערכות או תואר ראשון במערכות מידע, עכשיו השאלה היא האם יש ביקוש למקצוע כזה, האם בסיום התואר אמצא עבודה או שאמצא את עצמי בשוק המובטלים בלשכת התעסוקה?

מגיל קטן מאוד אוהב ומתחבר למחשבים, האם זה התואר בשבילי?

marvin2

New member
תחדד..

מה שאמרת יכול להתאים ל3 מסלולים באב"ג.

- תואר בניהול עם התמחות במערכות מידע
- תואר בתעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע
- תואר בפקולטה להנדסת מערכות מידע

בתור בוגר של האחרון - אני יכול להמליץ לך בחום. זה תואר תיכנותי לכל דבר ועניין (מינוס כמה קורסי תיכנות ומתמטיקה מגעילים שנחסכים לך..) ואין שום הבדל בינך לבין בוגר מדמח/הנדסת תוכנה וכו'. חשוב כמובן להדגיש שאין שום קשר (ש-ו-ם) בין תואר בהנדסת מערכות מידע לעולם ה IT/סיסטם. (פרט כמובן לקשר שיש בין עולם פיתוח התוכנה לסיסטם..)

yoavben25

New member
מבחינת מעסיקים אני נכלל כמהנדס תוכנה לכל דבר?

אני יכול להגיש מועמדות לכל משרה שמפורסמת למהנדסי תוכנה/מדעי המחשב?אם דורשים תעודה, לא שמים לב שאני מהנדס מערכות ולא תוכנה?

marvin2

New member
תראה

1. לגבי קושי התואר - הכל יחסי. בתקופתי כל הצד המתמטי היה יחסית קל ביחס למדמח והנדסת תוכנה (או ליתר דיוק פחות כבד..)
&nbsp
2. כן. אתה מפתח תוכנה לכל דבר. מה שכן התואר קצת מכוון אותך. אנשי מדמח (לפחות מהנסיון שלי..) יוצאים לשוק עם בסיס טוב יותר ב C ו C++ (וגם קצת מאטלב..) והבוגרים של הנדסת תוכנה ומערכות מידע מתעסקים יותר עם .net ו JAVA. אבל זה גם מאוד אישי ובסופו של דבר אתה בוחר את הכיוון שלך...

marvin2

New member
אתה מהנדס מערכות מידע.

מה זה משנה ? ומי שלמד מדמח יש לו BA במדמח. מבחינת תפקידי פיתוח אתה באותו פול של מדמח/תוכנה.
&nbsp
אבל שוב - התואר הוא מה שאתה עושה ממנו. אתה יכול כל תואר (גם מדמח) לסיים בלי לדעת לתכנת (טוב) אם זה לא מעניין אותך...

DuuGi

New member
מחזק ומסביר

כפי שאומר ידידי MARVIN2 .
אתה צריך להגדיר אם אתה מדבר על התואר ההנדסי או התואר הניהולי.
ההבדר העיקרי ביניהם זה שתואר ניהולי הוא תואר שמתאים יותר לתפקידי ניהול פרוייקטים וכד' והתואר ההנדסי הוא תואר שיותר מכוון לתפקידי פיתוח עם יוצא מהכלל אחד שהוא תואר בהנדסת תעשיה וניהול שבדרך כלל גם מכוון יותר לניהול תהליכים וכד'.
&nbsp
כל תואר דורש השקעה, קשה וקל זה מאוד אינדיבידואלי.
תחליט מה אתה רוצה לעשות בעתיד.
בכל מקרה תואר הוא הבסיס שלך וניהול הקריירה שלך לא תלוי רק בתואר אלה במה שאתה עושה ממנו.
&nbsp
&nbsp

marvin2

New member
רק תיקון קטן

תואר ניהולי (ללא נסיון מוקדם) מתאים בעיקר לניהול פרוייקטים כגון הושבת אנשים בשולחן ריק במסעדה, לקיחת הזמנות וכיוצא בזה.

אל תעשו תואר ראשון בניהול. אתם מבזבזים להורים שלכם את הכסף.

yoavben25

New member
בעיקרון הנדסת מערכות=הנדסת תוכנה מינוס פלוס?

בעיקרון תואר בהנדסת מערכות נחשב כמו תואר בהנדסת תוכנה? אני יכול לקבל עם הנדסת מערכות משרות כמהנדס תוכנה/מתכנת? איך המעסיק רואה אותי ואת התעודה? ומה התעודה שאני מקבל בדיוק כי הרי זה מחשב פקולטה למדעי המחשב אם אני לא טועה?

marvin2

New member
שוב..

תראה מה שאני יודע נכון ל 2010... אבל באב"ג להנדסת מערכות מידע יש פקולטה משלה, ואתה מקבל את התעודה שלה. (BSC במערכות מידע..)
&nbsp
אתה עומד בין שווים למול אנשי המדמח והתוכנה. זו היתה ההרגשה שלי שהתראינתי והתקבלתי לעבודות (מצד שני, אני בתקופת הבועה, ויש ביקוש לעובדים. מי יודע מה יקרה עוד 4 שנים..)
&nbsp
תשאל את השאלה שלך בפורום 308. תשמע עוד דעות.

למעלה