הנדסת תעשיה וניהול

orenmary

New member
הנדסת תעשיה וניהול

אני חושב להתחיל ללמוד באוקטובר הבא ומתעניין מאד בהנדסת תעשיה וניהול,כעיקרון אני נמשך לעולם העסקים ולתחום הניהול והתואר נראה לי(תקנו אותי אם אני טועה)כגישה לא רעה בכלל לאיזור הזה(אולי בהיי טק). הנקודה שאני לא כל כך מתעניין בהנדסת תוכנה או חשמל(למרות שרשמתי אותם בעדיפויות נמוכות,אני מתכוון ללמוד בבן גוריון),וגם למען האמת אני בחור מאד מוכשר עם ראש מתמטי אבל סובל מהפרעת קשב וריכוז ותעשיה וניהול נראה לי יותר מתאים(וגם יותר קליל). יש לי כמה חברים שלומדים בטכניון ובאתא ואמרו לי לא להתקרב להנדסת תעשיה וניהול(הם לומדים תוכנה\חשמל\אלקטרוניקה),אמרו לי שזה מקצוע פרווה ושכל "הלוזרים" שלא מסוגלים להתמודד עם הנדסות "אמיתיות" הולכים לכיוון הזה ושיש לי ראש מעולה ואני סתם אתבזבז,ידידה שלי אפילו אמרה לי שבטכניון זה נקרא "מעשיה וטיול"... השאלה שלי האם זה נכון,ומה מצפה לי בסיום לימודי(שוב,אני יודע שאי אפשר לדעת מה יהיה עוד 4 שנים אז תנו לי חוות דעת עכשיווית),ועוד דבר לאן אפשר להתקדם משם(קידום בעבודה,וקידום בלימודים-תואר שני).

בחירת מקצוע

הי, נראה שאתה מאד מושפע מדעות אחרים. האם אתה יודע מה כוללים למודי ההנדסות השונות? האם ביררת מהם הקורסים השונים? אחרי שתבדוק את החוגים השונים- תדע יותר מה מתאים לך ומה מדבר אליך יותר. אנשים מדברים מתוך עולמם וקשה להם הרבה פעמים להפריד בין ההעדפות שלהם לבין העדפות אחרים. לכל אחד יש העדפות אחרות ולכן חשוב שאתה תבדוק מה זה אומר ללמוד הנדסת חשמל? מה זה אומר ללמוד הנדסת תוכנה, תעשייה וניהול ועוד? איך נראה יום עבודה של מהנדס כזה? מה הנושאים המרכזיים שבהם הוא עוסק? איזה מיומנויות נדרשות? איזה כישורים נדרשים? איפה יכולים להיות לך קשיים רבים יותר? אנשים עם הפרעת קשב וריכוז יכולים להצליח מאד בלמודים אקדמיים אך זה קורה כאשר הם מתחשבים במגבלות שלהם, מחפשים מקצוע שבו ההפרעה לא מפריעה בעוצמה גדולה מדי וכן נעזרים בתרופות/ אסטרטגיות שונות אחרות כדי להתמודד עם הקושי. בהצלחה! אילת לבנון

דנה1233

New member
שלום אורן

לעניות דעתי, מוטב שתלמד תחום שאתה נמשך אליו , ולא תחומים שאינך נמשך אליהם. לתואר שני תוכל ללמוד מינהל עסקים. שאלה: האם העובדה שאתה מעדיף לא ללמוד הנדסת חשמל/אלקט' נעוצה בקשיי הקשב והריכוז? האם במקרה אחר כן היית פונה ללמוד תחומים אלה ? (לפי מה שכתבת אני אומנם מבינה שבכל מקרה אינך נמשך לכך, אבל חשוב לוודא)

orenmary

New member
את האמת דנה אין לי מושג

אני לא יכול לענות לך אם אני מעדיף לא ללמוד אנדסת חשמל\אלקטרוניקה היא בגלל בעית הקשב והריכוז וזו מהסיבה הפשוטה שכל חיי הייתי עם הפרעת קשב וריכוז מבלי לדעת(רק לפני כשנה התחלתי להבין דברים ולפני שלושה חודשים עשיתי את האיבחון),את כל מה שלמדתי בחיי(ולמדתי המון נושאים ותחומים)לא אהבתי ולמדתי בכח,כך שלא יודע להגיד לך אם אני באמת לא אוהב את זה או שזה בגלל הפרעת קשב וריכוז... אני מתחיל לחשוב ברצינות על איבחון ויעוץ לימודי,מכירים מכונים מומלצים?

ייעוץ קריירה

הי, אתה שואל שאלות חשובות ומתאר מצב בו הקושי בלמודים היה גדול ולכן לא ידוע לך בעצם מה אתה אוהב ובמה את טוב. אני חושבת שזה רעיון מצויין ללכת לייעוץ קריירה. בהצלחה! אילת לבנון

למעלה