הנה אורח שבא לבקר...אורח באמת יפה

ינאי 15

New member
הנה אורח שבא לבקר...אורח באמת יפה

הגיע הפעם. היום בשעה 11 נמצא בחווה של אחי תלום קשקשים, פרט ממש יפה. אורכו בסביבות ה - 1.20 מטר ונראה מצויין. היה רגוע יחסית ולא מיהר לברוח. הנה כמה תמונות...

ינאי 15

New member
כמובן שאחרי הצילומים

הנחתי לו לנפשו, והוא בדרכו המשיך

ינאי 15

New member
זהו תלום קשקשים מצוי, אבל לא יצא

לי להיתכל בגוון כזה של תלום קשקשים,הוא בהיר מאד ביחס לאלו שאני ראיתי, והגוון האדום בעורף בולט מאד, כנראה בגלל ששאר הגוף בהיר. בכל אופן מדובר בתלום קשקשים מצוי, אך הוא דיי שונה מהאחרים.

רן333

New member
השם "תלום קשקשים"

מתייחס לתלם (שקע) שקיים לאורך כל אחד מהקשקשים של הנחש הזה.

gaichuk

New member
באמת מופע מיוחד!

בהיר מאד בהשוואה לפרטים שיצא לי לראות עד היום (ולגדלים האלו בפרט) והאיזור האדמדם מסקרן אותי מאד. יצא לך להתקל בתלומים מדבריים באיזור הזה?

ינאי 15

New member
שלום גיא

גם אותי סיקרן מאד המופע הזה. לא יצא לי להתקל בתלומים מדבריים באיזור בו אני שוכן ובסביבתו. אני מניח שהם נמצאים קצת יותר דרומית מפה.

Folklore

New member
בדיוק מה שחשבתי עליו..

אולי זו מן הכלאה שכזו? איפה נמצא המשק הזה בישראל? אני חושב שאולי זה אזור בו שני המינים ניפגשים ואולי נוצרות הכלאות.

naja

New member
לא נראה כמו הכלאה.

הפרט הזה נראה בשלב של מעבר מצבעי צעיר לבוגר. לא ראיתי מספיק תלומים כדי לדעת האם המעבר הוא הדרגתי(ואז בעצם זה מה שרואים פה) או לא.

פרט יפה במיוחד

אני לא בטוח אבל יש לי תחושה שהצבע קשור לקרקע עליה הם חיים. מצאתי פרט באורך מטר שהיה עם דוגמא של צעיר (חם כהה מכוסה בנקודות לבנות, ממש כמו בייבי) ומצאתי באזור אחר פרט טיפ טיפה יותר גדולה שהיה אפור חום חלק בלי שום דוגמא. באזורים אחרים בארץ יצא לי לראות כאלו אדמדמים במיוחד. מה שמוזר בנחש הזה זה בעיקר הכתם מאחורי הראש, בזה עוד לא נתקלתי או שמעתי על דבר כזה. תמונות טובות.

למעלה