הנה באנו

מעוין

New member
הנה באנו

שלום,

אני אבא (לפעמים אשתי כותבת באותו החשבון) לעידו בן ה 3.9, עד אתמול עוד כתבנו בפורום להורים לילדים עם מחלות והחל מיום חמישי עברנו לפורום להורים לילדים מיוחדים.

אני שמח על האבחון שקיבלנו כי זה יעזור לנו לקדם טיפול מדוייק יותר, הודתי למאבחנת כאשר אמרה שאין ספק באבחנה שלה, כי ספק זה מה שהיה מכרסם בנו.
אנחנו כבר עברנו דרך עד היום, לעידו יש אפילפסיה וקשיי וויסות חושי רבים, סובל ממוסחות והיפראקטיביות והנה עכשיו גם תקשורת, והוא ילד נפלא, חם אוהב וצמא לקשר, כמעט תמיד שמח.

עכשיו אנחנו מתחילים פרק נוסף בחיים שלנו, קראנו את הספר של גרינשפאן "ילדים עם צרכים מיוחדים" ואורו עיננו, הכנסנו הרבה מאד אלמנטים לחיי היום יום שלנו. פרק גדול נוסף זה מעבר לגן תקשורת, אנחנו די חוששים, אשתי יותר, אני דוקא מאמין שהטיפול האינטסיבי יכול מאד לעזור ולכן שמח על כך, מעבר לזה זה ייקל על חיינו. הוא נמצא כיום בגן עיכוב התפחותי אבל בגלל שאנחנו מרגישים שקשה לו בגן הוא נמצא שם רק 3.5 שעות ביום... בשער הזמן אנחנו וסבים וסבתות איתו מה שמתיש את כל המערכת. אני מקווה שהמסגרת של גן התקשורת תוכל סוף סוף להכיל אותנו.

אנחנו נזרקנו בצורה מכוערת מגן רגיל, עברנו לגן עם סייעת, שגם עלתה לנו הרבה כסף, אף הורה לא רצה להפגש איתנו אחר הצהריים, ותמיד הוא היה הילד הבעייתי. ובכלל לא היה ברור לנו הקושי, חשבנו שאנחנו משקיעים וזה יעבור עוד מעט, אבל זה רק הלך והתרחק, והגענו לגן עיכוב התפתחותי, וסוף סוף הכל היה נפלא, הורים שמחים להפגש, אנחנו באותה סירה, הוא ילד מאד אהוב בגן, אבל בגין אפילפסיה והשפעות של תרופות, ההתנהגות והיכולות התדרדרו וכאמור אנחנו מאד מצמצמים את השעות שלו בגן. אני מאד מקווה שלא נתאכזב שוב.

אנחנו גם נעבור עיר בגין כך, נעבור לכפר סבא, כי שמענו שיש שם מסגרות לחינוך מיוחד מאד טובות. רכשנו כבר בית במקום אחר, אבל נוותר עליו, נשכיר אותו ונלך לשכור במקום אחר.

להלן המקומת הקשים לי רגשית ( לא מדבר על הקושי היומיומי התפעולי שגם הוא קיים) :
1. בושה, אני מתבייש להפגש עם חברים שלי והילדים שלהם, באחד על אחד כן, אבל יש לחברים שלי הרבה מפגשים חברתיים ואנחנו כמשפחה נפקדים מהם. גן בגן ציבורי אני נכנס לקצת חרדה עם יש שם עוד הרבה ילדים או אנשים, הוא בקלות יכול לגשת אליהם, לקחת להם את הכדור או את האוכל.. או כל התנהגות מוזרה אחרת שמביכה אותי. אני מאד מתבאס על עצמי במקום הזה.
2. הצפיות שלי מעצמי וויתור על ההגשמות של העצמי שלי - כשהתחלנו להתמודד עם העבודה שיש לו קשיים, אני הבנתי שאני באותו רגע נפרד מהפיקציה שהיתה לי בראש על הילד המושלם שעוד טרם נולד, ובאמת נפרדתי ממנה, מקבל אותו באהבה גדולה כמו שהוא. אבל לאחרונה הבנתי שאני חייב גם לוותר על המקומות שלי, הספורט שעשיתי וזנחתי ואני לא מצליח לחזור אליו ההצטיינות בעבודה שדורשת אקסטרה שעות שאני מתקשה לתת... אלו וויתורים שאני מתקשה להשלים איתם.

הנה השעה 22:45, רק עכשיו הוא סוף סוף נרדם, שניינו רצוצים.
חג שמח לכל ההורים הגיבורים, חבריי הפורום

אלה10001

New member
כל כך מזדהה

לגבי הוויתורים על עצמי...הרבה דברים נזנחו לטובת טיפולים ורופאים....
לגבי הבושה היתה בושה גדולה.עם הזמן סיפרתי לעוד ועוד אנשים.ועכשיו ההקלה עצומה כשכולם יודעים.רוב האנשים מקסימים.מבינים ומגלים אמפטיה.
לנו יש 2 על הספקטרום והדרך ארוכה ומעייפת...ובעיקר מתסכלת
לא מתחברת לאנשים שאומרים שאוטיזם זו מתנה.זה שעבוד לכל החיים והחירות לא נראית באופק...

SMADAR55

New member
כפר סבא אכן בחירה טובה. אנחנו לפני מספר שנים עברנו לכפר סבא

לאחר האבחון של הילד (בכדי להתקבל לאלוטף ). גם האלוטף וגם גן התקשורת היו מצויינים. לאחר שנתיים בעיר ובעקבות אילוצים נוספים של מקום עבודה עזבנו את העיר.
האם ניסיתם קבוצת תמיכה להורים ? לי מאוד עזר בשנה הראשונה ובשנה השניה שלאחר האבחון להיות בקבוצה כזו. בקבוצות יש אפשרות לפרוק ולשתף עם אחרים את הקשיים הרגשיים בהתמודדות היומיומית עם הילד, עם המשפחה, עם העבודה.

אימוש35

New member
מזדהה למרות שהסיטואציה מעט שונה

כתבתי פוסט חושפני ממש פה למטה על הקושי שלי לגונן על הילד הנ"ט,
ולתת זמן איכות כי אני כבר רואה את הבעיות הרגשיות צצות וגם את החיקוי של אחיו, לגינות עם חברים לא הולכת כי שכולם יושבים ונחים אני משגיחה או מטשטשת התנהגויות של הספקטרומיסט ואז הקטן לבד עם החברים. כשהם ביחד אז קל לי להשגיח אבל זה לא פייר כלפיו .
אף אחד מהחברים שלי לא יודע שהילד מאובחן ולמפגשים חברתיים עם ילדים אני לא מגיעה, פעמים בודדות הגעתי רק עם הבן הקטן.
בהתחלה חששתי מרעש והמון אנשים ועכשיו אני יודעת שאני לא יכולה להנות, לא לשבת לא לאכול, לא לדבר עם אף אחד.
אגב אין לי בעיה עם מלונות, יום העצמאות בערב וכמעט אף פעילות, הוא עושה הכל, לא בורח ולרוב עונה כשקוראים לו. הבעיה היא שההשגחה על שני ילדים קטנים היא עבודתי העיקרית. ובבתים של אחרים הוא נוגע, פותח ארונות, לוקח...
אפילו המשפחה שלי לא רוצה להזמין אותנו.
וגם נזרקנו מנעמת בגיל שנתיים בזמן האבחון בלי סיבה (אין אלימות, התפרצות...)
הם פשוט אמרו שהוא צריך מסגרת קטנה עם טיפולים אינטנסיבים ושזה עוול להשאיר אותו שם. על זכות ההחלטה של ההורה הם לא שמעו.
אני מאמינה שבגיל הרך הם נתרמים מאד מהמסגרת של חינוך מיוחד ותמיד אפשר לחזור לחינוך רגיל בועדת שילוב עם סייעת שממומנת לכם.
וחיים אישיים מזמן אין לי . הקשרים החברתיים הלכו והתנתקו ... בין הטיפולים, הוועדות , הטפסים, תחזוקת בית, עבודה במשרה מלאה ודאגה לפתח לילד הקטן חיים חברתיים בלי תלות באחיו / חוגים, נשארתי בלי אוויר.

אתמול שטנו בסירה

הילדים רצו להתנגש בסירות אחרות
תוך דקות כל המתחם היה מלא בסירות מתגשות שכולם צוחקים וקוראים אחד לשני חג שמח
עברנו שוב אחרי שעתיים באזור
כולם שטו ברצינות תהומית
הקטנים גדלים כ"כ מהר שמה שהיה נכון בראש השנה לעזוב הכל ולשחק על הרצפה
בפסח יהיה אפיקומן
ובאיזה שלב אומרים מסביב אבל הוא נראה רגיל כ"כ
אז מבינים שאף אחד לא רוצה להקשיב ולא באמת מתעניין
כולם רוצים להיות על סרט נע ועל הסרט כולם יקנאו בהם
ואז אנחנו ההורים צריכים לבחור מה תהיה דרכנו
עם הילד או עם הסביבה
זה כ"כ מתאים
https://www.youtube.com/watch?v=HmV4UrklBjk

grayart

New member
בתגובה גם לאלה10001

אני חושב שמשהו בחברה שבא אנחנו חיים, ואולי במיוחד בחברה הישראלית תורם רבות לקשיים הרגשיים שלך.
אולי אני אתחיל בזה שאומר לך עם יד על הלב, שלי אין בושה או מבוכה בכלל כלפי הילדים שלי , על אף שלעיתים קשה לי עם הטיפשות הבורות וחוסר הסובלנות של הסביבה.
אני לא מוצא את עצמי נבוך במוזרות ,אולי לפעמים אפילו משועשע ממנה.
אני מכיר את זה גם, שהילד ייגש למשפחה אחרת בפארק ויקח להם מהאבטיח, או פתאום יושיט יד לשקית במבה של ילד אחר שהוא לא מכיר (דווקא כשאנחנו ישבנו בהתפתחות הילד בתל השומר ניגשה אלינו ילדה ושלחה יד לתוך שקית החטיף שלו, בדיוק כשרציתי להציע לה עוד, האבא עצר אותה וראיתי עד כמה שהוא נבוך (לחינם)), או שבמסיבת יום הולדת "יטעם" את העוגה ראשון, או יחפור בה בור , או ישמיע צווחות שמחה מוזרות וצחוק פתאומי ככה סתם בלי שום סיבה ברורה , משום מקום...

או כמו שהיה בלייל הסדר האחרון שהוא הסתגר והתבודד לו באיזו פינה, ישב על הריצפה בתוך עיגול דמיוני בקוטר של חצי מטר, ממנו לא יצא במשך כמה שעות ורק "דפק" מבטים וחיוכים מוזרים לעבר התקרה.
ועכשיו לך תסביר למשפחה וחברים מה קרה לו ולמה הוא מתנהג ככה.
אם יש משהו שקשה לי איתו בעקבות אותו ערב , זו ההבנה עד כמה טיפש אני הייתי, שבמקום לעזוב הכול ולארח לו לחברה על הריצפה, אני השתדלתי לנהל סדר כהלכתו.

במיוחד בישראל השאיפה לילד "המושלם" היא רבה וזוגות בהריון מבצעים אין ספור בדיקות על מנת לוודא כי הילד יצא ללא פגם בזמן, ובמקרה של פגם שיצא לעולם "קצת" לפני הזמן.
אני ואשתי לא עשינו בדיקות הריון הממולצות לאיתור "מומים" (כמו מיי שפיר), על אף ההמלצה של הרופאים לבצעם בייחוד לאור הגיל בהריון.
אנחנו ידענו כי לא משנה מה צומח בתוך הרחם, זה הילד שלנו והתפקיד שלנו לקבל אותו ולאהוב אותו.
ילד , כל ילד הוא מתנה, גם ילד אוטיסט הוא מתנה, והיה יכול לצאת מונגולואיד או בלי יד או רגל או דבר אחר, ועדיין הוא היה הילד שלנו והתפקיד שלנו לאהוב אותו.

אז אלוהים או הגורל או העולם, מעמידים אותנו במבחן...?
שטויות...
לגדל ילדים זה קשה! , יש ילדים שיותר קשה , וחלק שעוד יותר קשה.
נולד לך ילד, אתה לפני הכול אבא, ולא חשוב אם זה יותר קל או יותר קשה, אתה קודם כל אבא של הילד שלך.
גם ילד "נורמלי" לא רוצה שייתבישו בו , ולא נכון להתבייש בילדים שלך.
קודם כל ללמוד איך לא להתבייש או להיות מובך, כי זה נובע מתוכך ולא מתוך ההתנהגות של הילד.

עכשיו שלוש לפנות בוקר, עכשיו יש לי זמן לכתוב לך, ובדיוק עכשיו הוא התעורר התפרץ בבכי והלכתי להרגיע אותו.
הילדים ילמדו אותנו איך להיות ההורים הכי טובים בעולם.

כולם מוותרים על עצמם ועל חלק מהחלומות שלהם בשביל הילדים שלהם.
אמא שלי עשתה מזה קריירה ואמרה לנו כל פעם בגאווה איך היא תמיד וויתרה על עצמה בשבילנו.
אז זהו, שגם זה לא הכי טוב להקריב את עצמך בעבור הילדים.
אבל כל ילד צריך אותך, ולכל ילד צריך להקריב משהו מעצמך , לפעמים יותר לפעמים פחות.

אני יודע שזה לא קל...
כשהבנתי שיש בעיה עם הילד התקשרתי לאמא של ילד אוטיסט שהיה בעבר תלמיד שלי, השיחה איתה עזרה לי להבין שיש למי לפנות.
לאחר מכן מצאתי עליה כתבה מעניינת כאחת מהורים לילדים אוטיסטיים שעזבו את המקצוע שלהם לטובת מקצוע טיפולי שיאפשר להם לסייע יותר לילד שלהם.

אתם עוזבים מקום מגורים כדי לספק לילד שלכם רווחה טובה יותר, כל הכבוד לכם!!! אני רציני , זה לא קל אני בטוח, ואני מעריץ אותך עכשיו.... , ואין לדעת כמה טוב יקרה לכם בחיים מתוך "אפקט הפרפר" הזה שהוא הילד שהבאתם לעולם עם המתנה שלו.

אלברט איינשטיין התחיל לדבר בסביבות גיל 4 ועד גיל 9 הדיבור שלו לא היה שוטף...
אני לא יודע מה הייתה האבחנה שלו לו נולד היום, אבל אני בטוח שגם אז, הקשיים שלו ושל הוריו לא נגמרו בדיבור מאוחר.
והנה אדם שהפך להיות מתנה לעולם.
אם נשים את העולם בצד, נראה שכל ילד שלנו, על מי שהוא ומה שבו, הוא מתנה.

חג שמח

הלוואי - ללמוד את ומהילדים
במקום ללמד אותם

מעוין

New member
הלוואי עליי

שמע אנחנו עוברים מסלול ודרך, וכל אחד מאיתנו מגיע מנקודת פתיחה אחרת. אני כאדם חש שאני מאד חזק, תמיד אופטימי ושמח בחלקי, אני מאד אוהב את הילד שלי ורואה בו מתנה, תמיד מביט על מה אנחנו לומדים ומקבלים מהחיים ומכל ההתנסויות שלנו. אפילו כמו שתארת לא פעם אחת חושב על החלפת קריירה בעצמי למשהו יותר קרוב אליו הוא זקוק, כרגע זה רק בדמיון (דווקא יש לי רעיון ומיזם שעלה בראשי השבוע, עת אושפזנו בבית החולים בעקבות האפילפסיה, עדיין רק רעיון)
&nbsp
מאד לא היה ברור לנו שהוא על הספקטרום, מאחר והוא בתפקוד גבוהה, זה לא קופץ ישר, ואז גם המסלול שאנחנו עוברים עם עצמנו הוא בשלבים. דוגמא פשוטה היא הקושי שלנו עם גבולות (בקרוב נלך להדרכה מסודרת), בהתחלה היינו קשים, עד שהבנו שיש פה קושי אמיתי שלא תלוי בו בכלל, ואז הגיע שלב בו אנחנו יותר מכילים, מרגע שאנחנו מבינים את הקשיים אנחנו מדייקים את הטיפול ואת נקודת הייחוס
&nbsp
כתבתי על 2 קשיים עיקריים שלי, לך אין אותם, אני מנחש שיש לך אחרים, ואם אתה חף מקשיים אשרייך. אני לא שמח על קשיים אלו, אשמח להעלים אותם וגם ברור לי שהם אצלי ולא אצל הילד שלי, כרגע התקציב המשפחתי הולך אליו, אחכ לאשתי ובסוף אלי, ככה שעד שאזכה לראות פסיכלוג אשאר עם הנסיונות האישיים שלי.
&nbsp
יש מקרים כמו אלו שתארת בהם זה מאד ברור שלבושה שלי אין שום מקום - הילד שלי בן 3.5 רץ לחבורה של ילדים בניי 15 שמשחקים כדורסל, ומבקש מהם את הכדור, ושיקלעו מכל מיני נקודות במגרש, הם זורמים והוא נהנה ובכל זאת אני חש אי נוחות. אני לא מושך אותו משם ומאפשר לו, אבל זה קשה לי, זה המקרה הקל בו אני חוזר הביתה מבואס על עצמי.
&nbsp
כמו שאמרתי להביא אותו לארועים עם החבר'ה שלי זה משהו שקשה לי לעבור, ניסיתי פעם אחת, זה היה איום ונורא, הסתיים בשני ילדים שננשכו, בזה שראיתי איך ילדים של חברים שלי מדברים אליו לא יפה, דוחפים אותו ואני הייתי בכל הארוע בחרדה מטורפת, לא ידעתי היכן לקבור את עצמי. זה מקרה שיותר קל להבין בו את הקושי שלי. אבל אני אשמח להפטר מהבושה והרגשת אי הנוחות בשני המקרים, האמת שלהפטר מהם יהיה חלום, אני אתחיל בזה שהבושה לא תמנע ממני לעשות דברים. אני עוד לא שם, אך בדרך.
&nbsp
להערתך האחרונה, האבחנה היא כלי שעוזר לדייק טיפול, יכול להיות שאינשטיין בגן תקשורת היה מגיע עוד יותר רחוק, מי יודע.
&nbsp
ואכן הילד שלי הוא מתנה, אנחנו מתים עליו, כל הקשיים שלו יצרו לנו קשר מאד חזק איתו שאני לא חושב שהיה נוצר לי עם ילד עם פחות קשיים. זה לא משנה את זה שקשה לנו, והתמודדות היא שונה מאשר התמודדות עם ילד רגיל, שאכן גם היא קשה (אני מנחש שכן עידו הוא הילד הבכור והיחיד שלנו עד עתה, נושא בפני עצמו).
&nbsp
חג שמח לכולם,
והרבה בריאות - איך כילד לא הבנתי את הגדולים שכל הזמן אומרים העיקר הבריאות... היום אני מבין : )

למעלה