הנה דיון מפורום חלל ולווינים שמדבר

Bartleby

New member
הנה דיון מפורום חלל ולווינים שמדבר

על ניבוי אסון קולומביה בתנ"ך. לשיפוטכם. נ.ב. אני רק רוצה להוסיף שאני לא מצדד בתאוריה הזאת באופן אישי. יהי זכרם של 7 הנספים ברוך

אלי ו.

New member
וואו, זה כ"כ ברור, למה לא הראו את

זה לנאסא לפני השיגור??? צריך להעמיד לדין את מי שראה את הנבואה ולא התריע!
הרעיון של נבואה שהיא אומרת משהו ברור מראש ולא שבדיעבד אפשר למצוא בה רמזים למשהו שכבר קרה. מזכיר לי את נבואות האורקל בדלפי. כשהגיע אליו מלך לוד (?) לפני מלחמה האורקל אמר לו שהוא צופה נצחון גדול. לאחר התבוסה הסביר האורקל שבאמת היה נצחון גדול..לצד השני! איך אומרים האמריקאים, במבט לאחור תמיד רואים 6:6 (Hind sight is 20:20)

טל ר

New member
נבואת האורקל מדלפי

הנבואה היתה "צא למלחמה ותביא למפלתה של ממלכה גדולה", כשהכוונה היתה היא לממלכתו שלו.

אלי ו.

New member
עוד יותר טוב ממה שזכרתי ../images/Emo6.gif

ואם התחלת במצוה, מי היה המלך?

טל ר

New member
לא זכרתי אז בדקתי

המלך הוא קרוסוס מלך לידיה (Croesus King of Lydia). הנבואה שהוא קיבל אמרה "כשקרוסוס יחצה את נהר ההלין, הוא יביא לנפילתה של אימפריה", כאשר כמובן מדובר על האימפריה שלו. נבואות נוספות: פירוס שהתייעץ האם לתקוף את רומא קיבל כתשובה משפט אשר עשוי להתפרש בשתי הדרכים הבאות (לטינית היא שפה נפלאה): אתה, פירוס, יכול להפיל את הרומאים או אתה, פירוס, יכול להיות מופל ע"י הרומאים נבואה שניתנה לפני יציאה למלחמה (מה שעשו אז הרבה - גם להתייעץ וגם להלחם): אתה תשוב לעולם לא תמות במלחמה. אם נשים פסיק לאחר "תשוב", אז הוא יחיה, אם לאחר "לעולם לא", הוא ימות. פיליפ ממקדוניה שאל האם להילחם בפרסים, וקיבל את התשובה: הקורבן המוכן יוצא להורג במקום בו עומד המזבח והניח כי הקורבן הוא מלך פרס, אך הוא עצמו היה הקורבן. וכו´.

אלי ו.

New member
תודה!

יופי של דוגמאות. וטוב לדעת שהזכרון שלי לא תעתע בי יותר מדי, לוד = לידיה.

arifell

New member
יפה

הנבואה הזאת לא עזרה לו בכלל, כי לא ניתן היה לדעת מראש איזו אמפריה תיפול. אני הדלפי הייתה מעורה במהלכי המלחמה, וידעה שבבירור צד אחד ינצח וצד אחד יפסיד, והפסד פירושו נפילה, אז היא נתנה נבואה נייטרלית, שבעצם לא מועילה...

פרשנות מעניינת לכתובים,

וכמובן שזאת פרשנות לא פחות טובה מהפרשנות של הפסוקים המדברים על בואו של ישוע הנוצרי המשיח.

amichai58

New member
אתה הרבה יותר גרוע מהם

ואולי גם חוטא בשקר. מעין תדע אם הוא באמת מסיונר, או סתם מאמין בישוע. אתה מאשים בלי להיות בטוח, ומלבין פנים ברבים, ועל כן אתה חוטא וכופר ומבזה את אמונתך ואת דתך.

Bartleby

New member
אין נושא

הוספתי תמונה לכרטיס האישי ואני רוצה לבדוק אם היא מופיעה

מזכיר לי משהו

חבר שלי סיפר לי שהוא קרא באינרנט שהחללית נפלה בגלל שהיה שם יהודי... ומסתבר שגם בפעם שעברה שהיה על הסיפון יהודיה החללית נפלה.... הוא אמר לי שזה בגלל שאסור ליהודי לרדת מהשמיים כמנצח או משוה כזה... אם מישו שמע על זה שירחיב כי זה נשמע מענין(למרות שקצת בלופי, אבל לא חשוב) ושמעתי שלפחות שניים מהאסטרונאוטים האמינו חזק באלוהים והביאו לחלל ספר כתובים והכל והמשפחות שלהם התפללו עבור המשפחה של אילן רמון..... זה נשמע מרגש! גם ראיתי את האמונה של הנשיא בוש...... מפליא איך בנאדם כזה כ""כ מאמין באלוהים, ונשאר במקומו... גם ישראל לוקחת חלק גדול במדיניות שלו..... הוא ביינתיים הנשיא הכי טוב לישראל בשנים האחרונות, יותר טוב גם מקלינטון....

אסור ליהודי?

תסלח לי, שטויות במיץ. היו כבר מספר אסטרונאוטים יהודים בחלל. חיפוש פשוט באינטרנט, אחרי שמסננים את הכתבות על אילן רמון ז"ל, מגלה, למשל את הכתבה על דר' וולף, אשר לו זמן חלל של 142 יום, שלוש טיסות מעבורת, שהיה בתחנת החלל מיר ואף "הליכות חלל".

סבבה

אז זה לא נכון... זה בסדר אני לא אמרתי שזה נכון, רק אמרתי שזה מענין... אבל עכשיו זה לא נכון, וטוב מאוד.

חי אדר

New member
מאחר מדי

לדעתי דרך פרשנות זו, דווקא מגמדת את התנ"ך, והופכת מכתבי הקודש לעוד ספר של קוסמים ומנחשים. פרט לכך, גילויים אלו הם בבחינת חכמה שלאחר מעשה. מדוע לא באו נביאים אלו והתריעו קודם קרות האסון? אילו היה כך, היה מקום להאמין לגילוי זה באמת ובתמים.

אלי ו.

New member
לא מגמד את התנ"ך, מגמד את האמונה

מדובר באנשים שכ"כ אינם בטוחים באמונתם שהם חייבים לחפש חיזוקים לאמונתם בכל דבר.

למעלה