הנה ההסבר למה שמן קוד לא רק שאינו מועיל אלא

guybz

New member
הנה ההסבר למה שמן קוד לא רק שאינו מועיל אלא

עלול להזיק ובוודאי שאיננו מקור טוב לויטמין D ואומגה 3 על פי מרקולה במאמר החדש שלו להלן שמן כבד קוד cod liver oil עלול להכיל יחסים מסוכנים של D ל A ולכן אם משתמשים בו כמקור ל D עלולים לסבול מעודף A. עודף A איננו רק מסוכן כשלעצמו אלא גם מונע את התועלת או את המטבוליזם של D. לכן שמן קוד הינו טוב רק בתור מקור ל A במידה וחסר למישהו A. D צריך להגיע מהשמש או מתוסף D3 כמו זה שנותנים לילדים אומגה 3 צריכה להגיע משמן דגים, או לעשירים שבינינו משמן קריל (מה שמרקולה מקדם בעוז) גיא

תודה על העדכון ולדעתי חשוב יותר ויטמין A בילד

תודה, אני מכירה את השיווק הדרמטי של מרקולה.. גם אני מקבלת את הניוזלטר שלו.. בילדי PDD שרובם אינם עושים המרה של בטא קרוטן לויטמין A בגלל תפקוד לקוי של התירואיד, חשוב לתגבר ויטמין A ממספר מקורות. יש הרבה ילדים שהשילוב טוב להם ולכן המלצות צריכות להינתן על סמך רופיל מטבולי של הילד בעקר ולא על סמך מידע כללי. מחסור בויטמין A הוא דרמטי אצל ילדים רבים בספקטרום ולכן תגבור הוא חיוני בתפקודים רבים מטבוליים, כמו במוח, בקשר עיין ועוד.

guybz

New member
מסכים ב100%. אגב במתחתית המאמר שלו גם מרקולה

מסכים איתך. רק המסקנה החשובה היא שאם חסר לך ויטמין D (בלי קשר למחסור כן או לא בA) אז שמן קוד איננו מקור טוב לתיסוף D בגלל שבשמנים מסוימים שבהם יש יחסית יותר A מD בהכרח נסיון להגיע לתיסוף המתאים של D כלומר 2000 IU ומעלה ביום של D, יגרום לעודף A כל כך גדול שהוא יפגע ביעילות של הD. המסקנה: יש להפריד את תיסוף הA מתיסוף הD. A אפשר לתסף עם שמן קוד. D צריך לתסף דרך תוסף D3 נקי, או עדיף שמש...

uziop

New member
ויטמין D

שלום לכולם אני ממליץ לכולם לבדוק רמת ויטמין D בדם אני מבצע בדיקה זאת לכל מטופלי בחודשים האחרונים ומוצא חסר אצך כ- 90 אחוז מהם חשוב במיוחד לבדוק אצל ילדי הספקטרום , אך גם להורים ולאחים הבריאים הבדיקה ניתנת לבצוע בכל קופות החולים והיא ל , OH25,VITAMIN D בברכה

נכון גם אנחנו בדקנו והיה חסר הרבה ויטמין D

מסכימה מאד עם דר' אופנהיימר. למרות החשיפה לשמש, גם אצלנו בשנה שעברה, הראתה בדיקה על מחסור בויטמין D ואנחנו מתגברים עם CLO ורק כשהוא מקבל קלציום. צריך לזכור כי ויטמין D חיוני לגוף במספר מערכות והוא הכי יעיל במחלות סרטניות, אבל.. D מכניס לגוף גם עופרת, קדמיום ומתכות נוספות, ביעילות דומה, ולכן, דווקא מכיון שבני מקבל בבוקר אומגה+CLO ואז יוצא לנסיעה של שעה בפקקי הבוקר, העמוסים בעופרת מהדלקים ורעלים - אני מקפידה לתת איתו קלציום. יש מחקר שהראה כי נשים בהריון שלקחו תגבור של קלציום הורידו את רמת העופרת בגוף העוברים, לעומת רמת העופרת בגופם של ילודים שאמהותיהם לא לקחו קלציום. כך שחשוב לזכור כי ויטמין D הוא לפעמים חרב פיפיות לילדי PDD הנוטים לאסוף מתכות ורעלים ומתקשים להיפטר מהם. כך שההמלצה לתגבר במינון מוגבר של ויטמין D צריכה להילקח בזהירות. מאידך, לאימי, שחולה במחלת סרטן, רכשתי בנפרד קפסולות של A וקפסולות של D, כשהמטרה היתה כמובן לתגבר ויטמין D. אין ספק שויטמין D חיוני במחלות סרטן וסיכון לסרטן, אך מי שמבלה שעות בפקקי הבוקר -ובמיוחד ילדינו, צריך להיזהר ממינונים גבוהים של D.

Chaya Lottner

New member
ויטמין D

גם שמתי את 25OHD על הרשימה של בדיקות שלי. ד"ר מקקנדלס ממליצה לתת D3 לכל אחד שיש לא תוצאה פחות מ50 חיה לטנר, MSc 02-991-8534

guybz

New member
תחפשי באתר של מרקולה דוט קום הוא מפיץ את

המוצר הזה באגרסיביות. מבחינת מחיר לגרם חומר פעיל אומגה 3 זה יוצא מאד יקר. הם (מרקולה) גם מקדמים את העובדה שהצורה שבה מופיעה האומגה 3 בשמן קריל היא פוספוליפיד אשר לטענתם הופך אותו ליותר יעיל בנימוק שכל חומצות השומן בתאים חיים הם בצורת פוספוליפיד, עובדה נכונה כשלעצמה. מבירורים שעשיתי עם מומחים עולמיים בתחום של אומגה 3 נאמר לי שאין לכך שום תימוכין (שאומגה 3 בצורת פוספוליפיד יותר יעילה מאומגה 3 בצורת אתיל אסתר כמו בשמן דגים רגיל) וזו סתם השערה שבאה לתמוך באינטרס כלכלי. אם את רוצה יש לי מחקר על הקריל כמקור למזון לאדם (באנגלית טכנית) גיא

ניסינו שמן קריל

בלי שום תוצאה נראית לעין. לד"ר ברדסטריט הייתה תקופה שהוא נתן את זה לכל החולים שלו (יש לו כל פעם להיט תורן אחר
). חברה שלנו אמרה שזה מתחיל להיות יעיל בכמויות מאוד מאוד גבוהות. לא ריאלי בגלל המחיר הגבוה. אנחנו עדיין נאמנים לשמן של Rx Omega 3 Factors (המלצה של גיא) האינטרס הכלכלי של מרקולה זועק לשמיים. הוא בהחלט מקור מידע טוב אבל כדאי לקחת בערבון מוגבל וכבסיס למחקר נוסף.

למעלה