כמה דברים...
א. אין צורך בפארנויה, צמחונות היא תזונה בריאה - אל תתיחסי אליה אחרת. מעבר לכך, גם אם את צמחונית ומנהלת תזונה רעה, קשה לי להאמין שבתוך 3-4 חודשים כבר הגעת למצב מסוכן. ב. אני מאמין שעברת לצמחונות מסיבות אידאולוגיות, אני אישית סבור כי אדם שבוחר לעבור לצמחונות (או טבעונות עדיף) מסיבות אידאולוגיות חייב לשמור על בריאותו. אם אנחנו רוצים להפיץ את הטבעונות כאורח חיים, אנחנו צריכים להדגיש את היותו קל ליישום, בריא וזול יותר מאכילת בשר. (וכמובן מוסרי יותר) אל תתייחסי לבריאות שלך כדבר זניח, שמרי עליה - אכילה נכונה חשובה במיוחד בגיל שלך, בו את מפתחת הרגלי אכילה, צומחת ועוד. ג. לפי כל האמור לעיל, העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא ללכת לאיש מקצוע, זה יוכל להתאים לך את התזונה הבריאה ביותר לך. זה לא כזה מסובך, גשי לרופא, אמרי שאת צמחונית ומעוניינת לשמור על תזונה נכונה ואת מעוניינת בהפנייה לתזונאי, מחובתו לתת לך הפנייה שכזאת!!! אם הוא לא נותן לך, אני מציע מהר מאוד להחליף רופא... חשוב להדגיש רופא אינו תזונאי, ואל לקבל אותו כסמכות לעצות תזונה, גם לגבי תזונאים יש ויש, ישנם תזונאים שטורחים להתעדכן, לקרוא מחקרים חדשים וישנם כאלו שלא. אני נתקלתי בתזונאית שניסתה לשכנע אותי כמה טבעונות היא לא בריאה על אף שלא יכלה לנקוב ברגע במרכיב תזונתי שאינני יכול להשיג בתזונה טבעונית. אם את גרה באזור גוש דן, הבנתי שאצל אנונימוס יש רשימה של תזונאים המתמחים בתזונה צמחונית. אם את גרה באזור השרון \ השרון הצפוני ומוכנה לשלם כסף לתזונאי פרטי, ישנה המלצה חמה ביותר (לא שלי, אבל של חברי פורום אחרים פה) לתזונאי ששם משפחתו בן-אורי (לא זוכר את שמו הפרטי, אבל יעל או אורי בוודאי יצינו אותו תיכף). ד. העצות התזונתיות הכלליות שאני יכול לתת לך זה לא להמשיך לאכול כמו שאכלת כשהיית בשרנית ופשוט להחליף מוצרי בשר ב"תחליפים" (טבעול וכדו´), אלא להכיר מאכלים חדשים (או ישנים שלא אכלת לפני כן) קטניות מסוגים שונים (סויה, חומוס, שועית), תוסיפי ירקות ופירות רבים לתזונה שלך - אם את סובלת מבעיה נפוצה בקרב בני נוער ולא מאוד אוהבת ירקות, אפשר לתת לך כאן כמה המלצות איך למצוא דרך טעימה לאכול ירקות... הורידי כמה מתכונים מחלק המתכונים של הפורום ונסי לבשל חלק מהדברים. גשי לבדיקת דם, במידה וזו תקינה הקפידי להיבדק אחת לחצי שנה - שנה, במידה ולא (ואני לא רואה סיבה שהיא לא תהיה למען האמת) טפלי בבעיה הספציפית וודאי ע"י בדיקות דם כי אכן יצאת מ"כלל סכנה". בכל אופן, הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי, גם אם לא הקפדת בשלושה החודשים האחרונים על תזונה נכונה... ה. העצה האחרונה היא לגבי הפורומים. אין לי מושג לגבי איכות האנשים בפורום תזונה, באמת שלא. ייתכן והם מצויינים ומבינים בתזונה צמחונית וטבעונית, ייתכן גם שלא. כאן בפורום יש לא מעט אנשים שמבינים בתזונה בצורה מדהימה, והעצות הטובות ביותר שתוכלי לקבל בפורומים לגבי תזונה צמחונית נכונה ינתנו לך בוודאי כאן. אבל הקפידי להיות סבלנית, אני מאמין שבקרוב שאר אנשי הפורום יגיבו - חכי לתגובתם בסבלנות! ו. רק בתור שאלה כללית: איך ההורים שלך מתמודדים עם הצמחונות שלך? האם הם דחפו אותך לחפש מידע בריאותי? האם הם עוזרים לך להשיג מידע כזה?