הנה הזדמנות נדירה למיסטיקנים למיניהם לספק ראיה ניצחת

Nachmanides

New member
הנה הזדמנות נדירה למיסטיקנים למיניהם לספק ראיה ניצחת

לממשות אשר בכישוריהם

האם מי מכם רואה היכן מוסתר הקצין החטוף ?

תשובות שתתפרסמנה כאן לאחר היוודע מקום המצאו - לא תתקבלנה, יהא התירוץ אשר יהיה (למשל, אך לא רק, ''נגמרה לי הסוללה, לכן לא הספקתי להודיע לשב"כ'')...

נחמדידס

למעטי מעט יש את היכולות לראות מצבים כאלה ולצערי עדיין לא פגשתי כאן ובכלל בארץ מישהו המסוגל לאיכויות כאלה. כן ראיתי מחו"ל כאלה המשתפים פעולה עם המשטרה לגילוי מקום נעלמ\ת או גופה אבל גם כאן ההצלחה היא לחלוטין בערבון מוגבל.

אתה נותן פירושים מוטעים ליכולות של מיסטיקנים ובכלל אני לא מבין מדוע הדביקו את התואר הזה לאנשים שיש להם יכולות על-טבעיות (אין דבר כזה כי אם יש זה לא חלק נפרד מהטבע אלא חלק בלתי נפרד מהטבע). אני מבין את הדחף העצום שלך להוכיח שכולם רמאים ושרלטנים ובגדול אני מסכים איתך שהרוב הם כאלה הבעיה היא שאלה, שתפסו טרמפ על הגל מפריעים מאוד לאלה שבאמת יכולים לסייע ולעזור עם היכולות שלהם.

הצעה שלי אל תנסה כל הזמן לחפש היכן ניתן להפיל בנוק-אווט את התחום אלא נסה להתגמש מעט ותראה אולי תוכל אפילו להפיק תועלת מכך.
שבוע טוב

ועוד עבורך נחמדידס - פעם כתבתי ...

פרדוכס ההבנה או האי-הבנה:

יתכן והגיע הזמן לאלה השואלים שאלות כאלה או אחרות להבין שהתשובות שיתקבלו תלויות יהיו במידה רבה בהבנת הדו-שיח שמנהלת הנפש עם עצמה! אבל מאחר והנפש איננה השחקן היחידי על מגרש החיים נהיה חייבים להכניס למשחק גם את המיינד, ולהבין שגם הוא, כמו הנפש אינו בנוי מקשה אחת.

כאן כדאי שיובן שאין כל כוונה לאכוף דגם יחיד על היחיד, כשם שאין כל כוונה לאכוף דגם אחיד על הכלל. אין זה אומר שכל השקפה או דעה ראויה להתייחסות שווה - בדיוק כפי ששום תיאוריה אינה אמורה לשרוד לעד. אין זה אומר שכל התיאוריות תקפות במידה שווה, נהפוך הוא; הבנת מגבלותיו של המניח-הנחה (שואל השאלות) כלשהי יכולה להיות מקור עוצמה בבואו לחפש אחר מציאות אובייקטיבית, גם אם הוא מבין שחיפושים אלה לא יסתיימו לעד.

למען "האמת" אין לנו, ככלל, את היכולת להבין את "טיבו" של דבר כלשהו. המיינד יכול להבין ולנבא תופעות עד למידה מסוימת – הנפש לעומת זאת מנסה להבין "מהויות". אבל מאחר וגם המיינד וגם הנפש אינם דברים נפרדים "מהאני" השלם – המיינד מנסה להסביר במלל מוגבל את גילוייה של הנפש, שגם היא במקרה זה, מבינה מהויות רק בתרגומו המיינד.

למעלה