מישהי בכחול לבן, תתנסחי בצורה מכובדת, אחרת האלץ למחוק גם את הודעה הזו. זה הפעם השנייה היום שאת משתלחת בגולשים האחרים, כנראה המסר ששלחתי לא הבהיר את המצב...
אני יודעת שיש בך "שמץ" מהסגנון של השמאל לגבי דברים אלו. לכן בתגובתך הראשונה להודעתי התעורר בי החשד שאתה לא בא לתקן בכנות את מה שנראה לך כטעות, אלא לעשות בדיוק להיפך. אני רוצה לקוות שהשתנית.. העניין אולי ילקח בחשבון, אבל הרשה לי לשאול אותך שאלה: אם היה כתוב בכרזה שהמדינות הללו הן איסלאמיות, האם לא הייתם תוקפים על "גזענות כלפי האיסלאם" ???
אם כי למיטב ידיעתי,השפה הערבית בה היא משנית,אם בכלל,מה גם שכיום זו לא מדינה,זה שטח הפקר,כמו מעבר לגבולנו הצפוני,רק הרבה יותר גדול.כשהיא היתה בעבר יותר "יציבה",סומליה היתה חברה בליגה הערבית.
מאז התפלגות ממלכת 10השבטים, איננו ישראלים,ובקושי יהודים. ולולי ``כסף מטהר ממזרים`` רובם היו פסולי חיתון(קדושין דע``א)ואף כי לא זזו משם עד שעשו את הישראלים עכו``ם לכל דבר(יבמות דט``ז)אלהים חצה את הקוים אחר גלות 10השבטים והבטיח והיה ישראל כארי ביער וטרף ואין מציל
שעלה שלטון מסויים בסומליה, כי למיטב ידיעתי הם לא שולטים בכל המדינה (סומלילנד בצפון המדינה לא נכבשה על ידם למיטב ידיעתי), אלא רק בחלקים הדרומיים ובעיר הבירה.
אולי זה בגלל שהערבים אינם לאום אחד מגובש? אולי זה בגלל שיש ביניהן חילוקי דעות והבדלי תרבות כמו בין עמי אירופה המערבית?... זה שיש כמה מדינות שונות שמדברות שפה דומה, ובהכללה יש ביניהן דמיון ב"תרבות" (משהו שנורא נוח לראות מבחוץ, כמובן) - לא אומר שהן לאום אחד, ובוודאי שלא מעיד על כיבוש. למעשה, הטענה הזו מגוכחת כמעט כמו לטעון שאירופה כולה היא מדינת לאום אחת, כי הרי הרוב המוחלט שם נוצרים, בכל מדינה יש כנסיות, ובכלל - ההיסטוריה שלהם די משותפת.