הנה המחקר

הנה המחקר ../images/Emo73.gif

דעות רבות נשמעות כי תאונות נגרמות עקב טעויות אנוש,הסחת דעת,חוסר תשומת לב וכד'. והנה יש מחקרים נוספים לגבי הקשר בין עבירות תנועה ותאונות. באתר של תנועה נט יש מחקר בנושא,הממוקם באייקון של דני שטרוזמן : איך אני נוהג קריאה מהנה ונהיגה בטוחה !

פרטנר

New member
והרי עבירות תנועה

יכולות לנבוע בין היתר גם בגלל חוסר תשומת לב , טעות אנוש או הסחת דעת. עבירת תנועה שבמודע הינה לרוב פחות מסוכנת מעבירת תנועה שלא במודע . לגבי הסטיקר "איך אני נוהג" מעניין לבדוק אם מדווחים גם דיווחים על נהיגה חיובית.

isra533

New member
מה המסקנות

מחקר מענין שמשרת בעיקר את אלה שבצעו אותו. לומר שיש קשר למספר העבירות לסיכוי להיות מעורב בתאונה זה כמו לומר שכמה שיותר שתחתוך בצל עם סכין הסיכוי שלך להחתך גדול יותר. לא ראיתי במחקר זה איזה שהוא חידוש מעבר שהיה ידוע לאדם פשוט בשיקול הגיוני. בעיקר לא ראיתי מסקנות. גם אם כל מה שנאמר במחקר נכון, מה צריך לעשות. האם להוריד מהכביש את כל אותם נהגים עם מספר עבירות גדול, האם להוריד מהכביש את כל אותם נהגים ששותים לשוכרה, האם זה מעשי האם המערכת היום יכולה להתמודד עם המלצות כאלה. כמובן שלא, זה עוד מחקר שבא לומר לנו את מה שכבר ידוע מבלי לקחת אחריות על תוצאות המחקר. המחקר נערך ב 2004, מה השתנה מאז, מה נלמד מאז חוץ מאשר אישור לנקוט באותן שיטות עקרות שלא מניבות שום תוצאה. בשביל מחקרים כאלה אנחנו לא צריכים גאונים מהטכניון מספיק לשאול נהגים בכביש. את הגאונים אנחנו צריכים שישבו וישברו את הראש איך יוצאים מהמצב הקשה בכבישים ע"י רעיונות יצירתיים. הם הגאונים.

פרטנר

New member
ראיתי עבירה

מתקרב לרמזור אדום ,אי שם בעיר הרצליה. נהגת לידי עסוקה בלאחוז את הסללולרי ובשיחה ערה. עומד במקביל אליה , הרמזור לפניה שמאלה הופך לירוק אך הגברת נוסעת ישר (באדום). גם הנהגת מאחריה מצטרפת וממשיכה ישר ללא משים. הולך הרגל המבוגר במעבר החציה ממול נס על נפשו. ברמזור הבא אני עוצר שוב במקביל ועיר לה שעברה ברמזור אדום. היא כמובן לא מבינה על מה אני מדבר......

חוסר ריכוז מסוכן+השוואה

טעות של חוסר ריכוז נטו, אני יכול להעיד על כך כסיבה מרכזית לחלוטין, שכן זה קרה ולי וזה מנסיון. חבר לעבודה פעם סיפר לי שזה גם קרה לו, והוא אמר שברוסיה אין כזה דבר שרמזור אחד מראה על ירוק שמאלה למשל, ורמזור ישר אדום. או שכל הרמזורים אדום או שכולם ירוק, כלומר כל הרמזורים הפונים לכיוון הנהגים הם בצבע אחיד בכדי למנוע טעויות מסוכנות שכאלו. מעניין.

be_roo

New member
זה לא מונע טעויות, אולי מצמם אותן

טעויות תמיד יקרו מעצם העובדה שאנחנו בני אדם. אני כמעט זכיתי להתנגשות חזקה בצד שמאל של הרכב מרכב שהגיע לצומת שנהגו חשב שהרמזור ירוק בגלל שהיה צומת נוסף במרחק קצר. אז הנה עוד אופציה לבלבול. וגם אותה אפשר לסדר כך ששני הצמתים תמיד יראו אדום וירוק ביחד. אבל לא תצא מזה ובסופו של דבר תפגע במטרה שהיא זרימת תנועה תקינה.

למעלה