המוסקיטר האחרון
New member
הנה הקישור לאתר של הלמ"ס, כולל הסבר להגיע לנתונים
היות ויש כאן ויכוחים על פרסומי הלמ"ס לגבי מספר הדירות שהסתיימה בנייתן,
והיות ויש כאן אנשים שמעדיפים, (בתמימות או בכוונה) להציג כל מיני טבלאות שלאנשים באמת קשה להבין איך קוראים אותן (ובאמת צריך להבין בסטטיסטיקה בשביל לנתח נכון)
אז כשרות לציבור, אני מביא קישור למאגר הנתונים הרציף של הלמ"ס, וכל אחד יוכל להתרשם בעצמו לגבי נתוני הנדל"ן האמיתיים
אגב,
אני עוקב מזה שנים אחרי הנתונים האלה, מבין אותם, הייתי בימי עיון של הלמ"ס לגבי הנתונים (על מבחר הנתונים), השימוש שלהם והמשמעות של כל נתון .
כנסו ותתרשמו.
הקישור:
http://www.cbs.gov.il/ts/databank/building_func.html?level_1=15
כאן תקבלו כל מיני אפשרויות.
מי שירצה לדעת כמה דירות הקבלנים סיימו לבנות וטרם נמכרו,
ילחצו בתוך הדף כדלהלן:
+ סקר דירות חדשות למכירה
לבחור : סקר דירות חדשות למכירה
מקבלים חלון שלב ראשון - בחירת שם תת-נושא לבחור בסך הכל
ולוחצים מתחת לחלון באפשרות : בחר שם תת נושא
מקבלים חלון שלב שני - בחירת שם סדרה לבחור ב דירות שנותרו למכירה בסוף תקופה, סך הכל
מקבלים חלון שלב שלישי- בחירת סוג נתונים לבחור נתונים מקוריים
לוחצים מתחת לחלון באפשרות : בחר סוג נתונים
מקבלים חלון נתונים חודשיים,
מקבלים אפשרות לבחור את התקופה (בין שנת 2007 ועד 2016)
לוחצים על קבלת נתונים
מקבלים טבלה המציינת מה היית הכמות הדירות שנותרו למכירה בסוף התקופה (כל חודש) במהלך כל חודש מאז שנת 2007.
שימו לב איך המספר הזה עולה מחודש לחודש במשך שנים, והגיע בחודש מאי למספר של 28,279.
אז ברור לי שיהיו כאן כאלה שמייד יקפצו ויגידו שמדובר גם על דירות בבניה.
אבל ממש לא.
בשביל לדעת מה המספר של דירות בבניה פעילה (וכמובן ברור שהדירות בבניה פעילה, גם הן נמכרות תוך כדי בניה, ולפעמים גם ואפילו לפני שמתחילים לבנות...)
אז בשביל זה קיים סעיף שלם בשם ב
+ בנייה פעילה,
ואלה הנתונים האמיתיים על כמות הדירות שבונים היום בישראל. בסוף דצמבר 2015 היו 99,389 דירות כאלה.
בדו"ח האחרון (שעדיין לא מופיע בטבלאות), בפרסומים של הלמ"ס הצהירו על מספר של 101,000 דירות בבניה פעילה בישראל בחודש האחרון.
שימו לב שבשנת 2007 היו בישראל רק 59,563 דירות בבניה פעילה, ומאז המספר הזה עולה משנה לשנה.
יש שם גם סעיף שמראה את
+ חודשי הבניה, הראים שבישראל זמן הבניה הוא כ 21 חודש בממוצע, מה שאומר שאם יש 101,000 דירות, כל הדירות האלה יסתימו בנייתן בשנתיים בקרובות, וכל זאת כאשר בשנת 2016 מתחילות בנייתן של עוד כ 47,000 דירות..
זה בוודאי לא מעט דירות חדשות בשוק, שממוצע המכירות של דירות חדשות משנת 2012 הוא בסך הכל 2,183 דירות לחודש.
תלמדו את הנתונים.
באמתששוה להתרשם ולהבין
היות ויש כאן ויכוחים על פרסומי הלמ"ס לגבי מספר הדירות שהסתיימה בנייתן,
והיות ויש כאן אנשים שמעדיפים, (בתמימות או בכוונה) להציג כל מיני טבלאות שלאנשים באמת קשה להבין איך קוראים אותן (ובאמת צריך להבין בסטטיסטיקה בשביל לנתח נכון)
אז כשרות לציבור, אני מביא קישור למאגר הנתונים הרציף של הלמ"ס, וכל אחד יוכל להתרשם בעצמו לגבי נתוני הנדל"ן האמיתיים
אגב,
אני עוקב מזה שנים אחרי הנתונים האלה, מבין אותם, הייתי בימי עיון של הלמ"ס לגבי הנתונים (על מבחר הנתונים), השימוש שלהם והמשמעות של כל נתון .
כנסו ותתרשמו.
הקישור:
כאן תקבלו כל מיני אפשרויות.
מי שירצה לדעת כמה דירות הקבלנים סיימו לבנות וטרם נמכרו,
ילחצו בתוך הדף כדלהלן:
+ סקר דירות חדשות למכירה
לבחור : סקר דירות חדשות למכירה
מקבלים חלון שלב ראשון - בחירת שם תת-נושא לבחור בסך הכל
מקבלים חלון שלב שני - בחירת שם סדרה לבחור ב דירות שנותרו למכירה בסוף תקופה, סך הכל
מקבלים חלון שלב שלישי- בחירת סוג נתונים לבחור נתונים מקוריים
לוחצים מתחת לחלון באפשרות : בחר סוג נתונים
מקבלים חלון נתונים חודשיים,
מקבלים אפשרות לבחור את התקופה (בין שנת 2007 ועד 2016)
לוחצים על קבלת נתונים
מקבלים טבלה המציינת מה היית הכמות הדירות שנותרו למכירה בסוף התקופה (כל חודש) במהלך כל חודש מאז שנת 2007.
שימו לב איך המספר הזה עולה מחודש לחודש במשך שנים, והגיע בחודש מאי למספר של 28,279.
אז ברור לי שיהיו כאן כאלה שמייד יקפצו ויגידו שמדובר גם על דירות בבניה.
אבל ממש לא.
בשביל לדעת מה המספר של דירות בבניה פעילה (וכמובן ברור שהדירות בבניה פעילה, גם הן נמכרות תוך כדי בניה, ולפעמים גם ואפילו לפני שמתחילים לבנות...)
אז בשביל זה קיים סעיף שלם בשם ב
+ בנייה פעילה,
ואלה הנתונים האמיתיים על כמות הדירות שבונים היום בישראל. בסוף דצמבר 2015 היו 99,389 דירות כאלה.
בדו"ח האחרון (שעדיין לא מופיע בטבלאות), בפרסומים של הלמ"ס הצהירו על מספר של 101,000 דירות בבניה פעילה בישראל בחודש האחרון.
שימו לב שבשנת 2007 היו בישראל רק 59,563 דירות בבניה פעילה, ומאז המספר הזה עולה משנה לשנה.
יש שם גם סעיף שמראה את
+ חודשי הבניה, הראים שבישראל זמן הבניה הוא כ 21 חודש בממוצע, מה שאומר שאם יש 101,000 דירות, כל הדירות האלה יסתימו בנייתן בשנתיים בקרובות, וכל זאת כאשר בשנת 2016 מתחילות בנייתן של עוד כ 47,000 דירות..
זה בוודאי לא מעט דירות חדשות בשוק, שממוצע המכירות של דירות חדשות משנת 2012 הוא בסך הכל 2,183 דירות לחודש.
תלמדו את הנתונים.
באמתששוה להתרשם ולהבין