הנה התוצרת של אתמול ושלשום

יוכי68

New member
הנה התוצרת של אתמול ושלשום../images/Emo3.gif

לחמניות דלעת שהומלצו ע"י מאיוש ובצדקקקקקקקקקק...........מטריףףףףףףףףףףףףףלרוץ ולהכיןןןןןןן. שמתי הרבה קמח מסביב........קריספ מבחוץ ורךךךךךךךךך מבפנים.
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון לחמניות דלעת מומלץץץץץץץ

הלחמניות פרוסות יום למחרת .....נשארו טריות משהו למרות שהיו בחוץ.>>>ראו תמונה לחמניות דלעת/ מתוך "אצל שגב במטבח" (23/10/2007)/ רכיבים: 950 גרם קמח לבן שקית שמרים טריים 550 מ"ל מים כוס מלאה ברצועות דקיקות של דלעת (מומלץ להשתמש במנדולינה או פומפייה) 4 כפות שמן זית 4 כפות שקדים קלויים 15 עלי בזיליקום טריים פרוסים דק 1 גבעול עלי אורגנו טריים לציפוי הלחמניות : 4 כפות טימין קצוץ דק 4 שיני שום חתוכות לפרוסות 6 כפות שמן זית 1 כפית מרווה או פטרוזיליה קצוצה דק 3 כפות קוביות קטנות של דלעת שבושלו חמש דקות במים רותחים להגשה : שמן זית וחומץ בלסמי. מעט קוביות קטנות של דלעת אפויה קלות או מבושלת. אופן ההכנה : מחממים תנור לחום של 210 מעלות . מערבבים את השמרים עם הקמח. מערבבים את המים עם הדלעת והשמן . מוסיפים את המלח והפלפל למים המתובלים . מוסיפים את המים המתובלים לתוך הקערה של שמרים ומערבבים. מהרגע שכל התערובת מחוברת בצורה הומוגנית מתחיל שלב הלישה, יש ללוש את הכול כשבע דקות. לאחר מכן מחלקים לכדורים קטנים ושווים בגודל של בקוטר של 5 ס"מ (כדור טניס) מניחים על תבנית מקומחת קלות ונותנים ללחמניות להכפיל את נפחן במקום חמים תהליך זה ייקח בסביבות 30 דקות. כאשר הלחמניות תפחו, מערבבים את כל הרכיבים של התערובת בקערה ומפזרים בכמות נדיבה מעל כל לחמנייה - שימו לב לא ללחוץ על הלחמניות על מנת שהאוויר לא ייפול. מכניסים לתנור החם מהר וסוגרים את הדלת בשביל לשמור על הטמפרטורה. זמן אפייה : כ- 25 דקות \ עד גוון חום זהוב. מומלץ לבדוק בעזרת קיסם כמו שבודקים עוגה . מגישים עם צלוחית של שמן זית וחומץ בלסמי ומפזרים קוביות של דלעת מהתנור\מחבת.
 

יוכי68

New member
עוגת המייפל כמאפינס

קניתי תבניות סיליקון כמו העטרות מהנייר - מדהים כמה קל וכיף לשלוף ולנקות.......קניתי בהום סנטר 20 ש"ח 12 יחידות......שווהההההההה
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון עוגת מיפל

עוגת מייפל/ הביאה איילת 3ביצים 3 סוכר וניל 1 שמנת חמוצה 1.25 כוס קמח תופח 1.25 כוס סוכר חצי כוס שמן סירופ מייפל ציפוי: קינמון פקאו קצוץ אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים, לשפוך את התערובת לתבניות משומנות. לפזר קינמון ואגוזי פקאן קצוצים. בתנור חום בינוני 30 דקות או עד שקיסם ננעץ יוצא נקי. בעודה רותחת לשפוך בנדיבות סירופ מייפל. הערות יוכי: לא לבחוש יתר על המידה ולא לאפות יותר מידי....בתבניות הסיליקון שבתמונה החילוץ קל והעוגה טעעימההההההההה.
 

שחמטית

New member
דברים מדהימים הכנת!

מה עושים עם הציפי שלא יהיה חלבי? באמצע זה רק הקרם או שיש עוד משהו?
 

יוכי68

New member
שחמטית אפשר להחליף את הקרם בפרווה ואת

הציפוי......לשים מרגרינה במקום חמאה/גולדבנד, ומים במקום חלב - זה לא יצא אותו טעם אבל יכול להיות סביר........לגבי הקרם בגלל שהכנתי את העוגה לאותו היום הרטבתי אותה מעט בקפה נמס שהכנתי(ללא חלב)........אם משתמשים בעוגה יום למחרת אין צורך להרטיבה.
 

רותי410

New member
איזה יופי, יוכי. יישר כוח!!!!

הכול נראה טעים כל כך. מישהו נתן כאן מתכון של עוקץ הדבורה? ואם לא, אפשר?
 

יוכי68

New member
../images/Emo41.gif מתכון לעוגת עוקץ הדבורה

עוקץ הדבורה/ מתכון שקיבלתי מגיסתי/יוכי מתאים לתבנית מס' 24 החומרים לעוגה: 4 ביצים מופרדות כוס ושליש סוכר 1 שקית סוכר וניל 2 כפות שמן חצי כוס חלב אבקת אפייה כוס ושליש קמח להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה כוס סוכר עד ליצירת קצף יציב. בקערה נפרדת לערבב חלמונים + שליש כוס סוכר + 2 כפות שמן + א. אפיה + חצי כוס חלב. להוסיף את התערובת הנ"ל קצף בתנועות קיפול. להוסיף בהדרגה כוס ושליש קמח בתנועות עטיפה. לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 40 דקות. לקרר ולחצות לשניים. קרם: 1 שמנת מתוקה 1 חב' אינסטנט פודינג וניל חצי כוס חלב להקציף הכל לקצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר) ציפוי: 3 כפות סוכר - להמיס במחבת ליצירת קרמל - לא לשרוףףףףףףףףף להוסיף 100 גר' שקדים מולבנים ולערבב במהירות. במקביל מכינים רוטב מ: 6 כפות חלב 3 כפות גולדבנד/חמאה כף נס קפה אבקה 3 כפות סוכר/דבש לחמם על האש ולהוסיף את השקדים, לערבב היטב ולצנן מעט. לצפות את העוגה בקרם מכל צדדיה ומעל לשפוך את הרוטב המתוק........לצנן היטב לפני ההגשה. מומלץץץץץץץץץץ וטעיםםםםםםםםם.
 

יוכי68

New member
עוגיות תה פריכות ללא ביצים ומרגרינה

עוגיות תה פריכות/ מהספר עוגת השבוע פסקל רובין 1 ק"ג קמח מנופה 2 שקיות א. אפייה 2 שקיות סוכר וניל 2 כוסות שמן 2 כוסות מים 2 כוסות סוכר לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים לחלק את הבצק ל 6 חלקים. לרדד כל חלק דק ולחתוך לעוגיות (נעזרתי בגלגלת משוננת) לדקור כל עוגיה במזלג. לאפות כ 20 דקות או עד שיזהיב - זה טעים מאוד כשזה יבשששששששש(יוכי). לשחרר את העוגיות מהתבנית ולהעביר לאחר צינון לכלי סגור היטב. הכנתי חצי כמות ויצא מצוין......יוכי
 

יוכי68

New member
עוגיות תמרים ללא תוספת סוכר

עוגיות תמרים/ יוכי 1 חב' מרגרינה/מחמאה/חמאה 200 גר' 1 כוס שמן 1 כוס מים 1 א. אפיה כמעט ק"ג קמח (פחות חצי כוס בערך) ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים......לחלק ל 5 חלקים. לרדד כל חלק דק. למרוח ממרח תמרים או תמרים מגולענים (יותר קשה) לגלגל לרולדה ולחתוך לעוגיות בגודל של כס"מ וחצי רוחב העוגיה. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה לאפות בתנור חם ב 180 מעלות עד להזהבה קלה ביותר. העוגיה יוצאת רכה וטעימה. מי שאוהב יבש יותר יכול לאפות מעט יותר - לא לשרוף. ניתן לאבק באבקת סוכר - מתוק גם ללא תוספת הסוכר.........מומלץץץץץץץץץ.
 

ddh1

New member
יוכי יקרה

תבורכנה ידייך!!! נראה כל כך טעים ומגרררררררה. מה המתכון לעוקץ הדבורה?
 
למעלה