../images/Emo41.gifמתכון לחמניות דלעת מומלץץץץץץץ
הלחמניות פרוסות יום למחרת .....נשארו טריות משהו למרות שהיו בחוץ.>>>ראו תמונה לחמניות דלעת/ מתוך "אצל שגב במטבח" (23/10/2007)/ רכיבים: 950 גרם קמח לבן שקית שמרים טריים 550 מ"ל מים כוס מלאה ברצועות דקיקות של דלעת (מומלץ להשתמש במנדולינה או פומפייה) 4 כפות שמן זית 4 כפות שקדים קלויים 15 עלי בזיליקום טריים פרוסים דק 1 גבעול עלי אורגנו טריים לציפוי הלחמניות : 4 כפות טימין קצוץ דק 4 שיני שום חתוכות לפרוסות 6 כפות שמן זית 1 כפית מרווה או פטרוזיליה קצוצה דק 3 כפות קוביות קטנות של דלעת שבושלו חמש דקות במים רותחים להגשה : שמן זית וחומץ בלסמי. מעט קוביות קטנות של דלעת אפויה קלות או מבושלת. אופן ההכנה : מחממים תנור לחום של 210 מעלות . מערבבים את השמרים עם הקמח. מערבבים את המים עם הדלעת והשמן . מוסיפים את המלח והפלפל למים המתובלים . מוסיפים את המים המתובלים לתוך הקערה של שמרים ומערבבים. מהרגע שכל התערובת מחוברת בצורה הומוגנית מתחיל שלב הלישה, יש ללוש את הכול כשבע דקות. לאחר מכן מחלקים לכדורים קטנים ושווים בגודל של בקוטר של 5 ס"מ (כדור טניס) מניחים על תבנית מקומחת קלות ונותנים ללחמניות להכפיל את נפחן במקום חמים תהליך זה ייקח בסביבות 30 דקות. כאשר הלחמניות תפחו, מערבבים את כל הרכיבים של התערובת בקערה ומפזרים בכמות נדיבה מעל כל לחמנייה - שימו לב לא ללחוץ על הלחמניות על מנת שהאוויר לא ייפול. מכניסים לתנור החם מהר וסוגרים את הדלת בשביל לשמור על הטמפרטורה. זמן אפייה : כ- 25 דקות \ עד גוון חום זהוב. מומלץ לבדוק בעזרת קיסם כמו שבודקים עוגה . מגישים עם צלוחית של שמן זית וחומץ בלסמי ומפזרים קוביות של דלעת מהתנור\מחבת.