הנה זה בא, ב"זאפטה" רצינית, ממש

אבח"י

Well-known member
שמע, אומרת לי האהובה עת התעוררתי, אל תצא למסעות ארוכים ברגל.* הודיעו שיש גל חום קשה וזקנים כמוך שישארו בבית. [היא אמרה קשישים, חחחחחחח] והוסיפה, שבכלל יימנעו מיציאה מהבית, שישארו בתוך המזגן.
וזו הזאפטה.
שתי מכות אוחדו להן: הראשונה הגברת מכילה סוף סוף את מושג הזקנה על שלל הנרדפות בעברית [ קשיש, הוא מי שמקושש עצים בחברות הלקטים, כשכבר אין לו כוח לצוד] וזקן הוא בכלל תואר כבוד של מעמד בקהילה, אבל מילא. והיא משתמשת בו במשפט עברי תקין.
השניה שאוחדה לאחת, היא רואה אותי כזקן, כקשיש. זה עוד יותר קשה מבחינתה, להודות שבן זוגה זקן [מתנשק עם השבעים עוד מעט..]
יש חיים במורד קשת גאוס האהובה כל כך. ♥
-----
*אני הולך לצורך בריאות הגוף וגם הכלבה והנשמה כחמישה קילומטר ביום, שזה עבורי משהו כמו שעה הליכה סבירה.
בכוונה לא הבאתי את שירה של חווה אלברשטיין על בנות .. רוקדות, או את שירו הנפלא של חנוך לוין על "צפור המכנסיים"

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
שמע, אומרת לי האהובה עת התעוררתי, אל תצא למסעות ארוכים ברגל.* הודיעו שיש גל חום קשה וזקנים כמוך שישארו בבית. [היא אמרה קשישים, חחחחחחח] והוסיפה, שבכלל יימנעו מיציאה מהבית, שישארו בתוך המזגן.
וזו הזאפטה.
שתי מכות אוחדו להן: הראשונה הגברת מכילה סוף סוף את מושג הזקנה על שלל הנרדפות בעברית [ קשיש, הוא מי שמקושש עצים בחברות הלקטים, כשכבר אין לו כוח לצוד] וזקן הוא בכלל תואר כבוד של מעמד בקהילה, אבל מילא. והיא משתמשת בו במשפט עברי תקין.
השניה שאוחדה לאחת, היא רואה אותי כזקן, כקשיש. זה עוד יותר קשה מבחינתה, להודות שבן זוגה זקן [מתנשק עם השבעים עוד מעט..]
יש חיים במורד קשת גאוס האהובה כל כך. ♥
-----
*אני הולך לצורך בריאות הגוף וגם הכלבה והנשמה כחמישה קילומטר ביום, שזה עבורי משהו כמו שעה הליכה סבירה.
בכוונה לא הבאתי את שירה של חווה אלברשטיין על בנות .. רוקדות, או את שירו הנפלא של חנוך לוין על "צפור המכנסיים"
גמני זקנה וגמני שמעתי את האזהרה הבוקר בחדשות
אך היה לי סידור לא רחוק מהבית, לא 5 קמ בריאות אלא פחות מקמ, שפאצירן
גם בימים כתיקונם קשה למצוא חניה, אבל עכשיו, חופרים את כל האיזור, די בלתי אפשרי לחנות
(לא רק לחנות, כל הלנסוע מ-ואל-הבית הפך לסיוט)
יש חניון, במחיר לא שפוי
כובע משקפיים מימיה ומצב רוח טוב, יצאתי ברגל
היה סביר עד אפילו נעים בצל.

בכל שנה מדברים בחדשות ותוכניות פטפטת למינהן על העדר הצל בארצנו החמה
לשמחתי, אני גרה באיזור מוצל לפחות חלקית, וזה באמת משמעותי מבחינת האיכות חיים.

Zadig

Well-known member
פעילות ספורט מתון מחוייבת המציאות עם האוכל הרעיל (בשורה התחתונה) שיש אצל כולם ללא יוצא מן הכלל.
לא מתעסק ברמות הכחשה שונות למצב, אבל יש מצב ומתמודדים איתו גם עם ספורט.
מנסיוני, הפסקה גם הקצרה ביותר בשגרת ספורט, גורמת להתמסרות מיידית למצב בטטה.
אז למרות החום הנוראי והלחות הזוועתית כן הייתי ממשיך את שגרת הספורט.
סיפר לי חבר בבית המרזח שהוא דיי צ'בי, שאצלו הספורט הוא חוויה נהדרת,
כי יש לו מדריכת פילטיס פרטית פעם בשבוע, 200 ש"ח לשעה, וזה הפינוק השבועי שלו וכך הוא שומר על כושר.
זה משהו לחשוב עליו, כי אחרי הכל אתה לא פר צעיר אז אין חשש לשטויות (עאלק שטויות),
וגם אם כן, צריכה להיות התובנה אצל האשה שאתה תמיד תחזור אבל תמיד כי, ככה זה בגילך |חיבוק|

אבח"י

Well-known member
אבל אלה שכן מעונינים - חווה -
חנוך לוין+ גידי גוב -

קלייטון.ש

Well-known member
אני משתדל לא לצאת לשמש בכלל. הרופאה האונקולוגית אסרה עלי.
דורשת ממני לא רק כובע אלא גם שרוולים ארוכים ומכנסיים ארוכים. ולשים ידיים בכיסים.
טיולים רגליים ארוכים אפשר לעשות לפנות בוקר או בערב. אני מעדיף לפנות בוקר.

סופהו 1

Well-known member
אני משתדל לא לצאת לשמש בכלל. הרופאה האונקולוגית אסרה עלי.
דורשת ממני לא רק כובע אלא גם שרוולים ארוכים ומכנסיים ארוכים. ולשים ידיים בכיסים.
טיולים רגליים ארוכים אפשר לעשות לפנות בוקר או בערב. אני מעדיף לפנות בוקר.
מתי זה לפנות בוקר?
יש בשעון שעות לפני שבע בבוקר??

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
מתי זה לפנות בוקר?
אין, לכן תמיד מתייחסים לזמן הזה באופן כללי.
אחרי שבע מדברים על שעה "נדבר בשמונה בבוקר, ניפגש בעשר ורבע, נאכל צהרים באחת" וכולי.
לפני שבע זה זמן מטושטש.
לי זה מתאים כי גם אני טיפוס מטושטש.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מתי זה לפנות בוקר?
אני מניח שאם יש אנשים שיש להם בשעון שעות לפני 0900 אז לא מן הנמנע שיש אנשים מוזרים שיש להם גם את השעה 0700 למרות שאני לא מבין למה זה טוב.

אגב אם שאלת מה זה לפנות בוקר אז צריך קודם כל להגדיר מה זה בוקר.
אצלי ההגדרות לזמנים מאד מאד ברורות. לילה זה כשאני הולך לישון ובוקר זה כשאני מתעורר (אני קם בד"כ הרבה לפני שאני מתעורר) וכל זאת בלי שום קשר לתנוחות המשונות שהמחוגים החליטו לבצע באותו רגע.

לאור האמור לעייל ברור שלפנות בוקר זה קצת לפני שאני מתעורר וערב זה מן הסתם השעות שאני עדיין ער בהן.

נחמד להבין שאדם המתקרב לגיל שבעים חש שהוא מבוגר וזקוק להגבלות. עברתי את גיל ה 80, לא מרגישה מבוגרת /זקנה. קמה בכל יום בשעה חמש בבוקר (מאחר והיתה לנו רפת בעבר) והולכת ברגל מרחק לא קטן. מקפידה רק על כוס קפה. בהצלחה!!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נחמד להבין שאדם המתקרב לגיל שבעים חש שהוא מבוגר וזקוק להגבלות. עברתי את גיל ה 80, לא מרגישה מבוגרת /זקנה. קמה בכל יום בשעה חמש בבוקר (מאחר והיתה לנו רפת בעבר) והולכת ברגל מרחק לא קטן. מקפידה רק על כוס קפה. בהצלחה!!
זמז"ג

אבח"י

Well-known member
אני לא אמרתי כלום, זו בת זוגי שתחיה שמפחדת שאמות לפניה.
ואני לא מתוצרת קווקז או אכרים המשכימים קום, מה ל'שות - צאצא לשושלת ארוכה מאוד של רבנים, אנשי רוח, אמנם מצד סבתי גם איזה אכר אוקראיני אבי אמהותיה הנאנסות.. זה מה יש.

למעלה