הנה חידה שבה באמת רואים את הציפור

strix butleri

New member
הנה חידה שבה באמת רואים את הציפור

אשתדל לא לענות גם אם יהיו תשובות נכונות, במטרה ליצור דיון בנושא זיהוי. נא לכתוב את שם הציפור בגוף ההודעה ולא בנושא כפי שכבר הוצע כאן בעבר, וכמובן נימוק לתשובה. דוביצ'ר, בלי תרגילים מלוכלכים ! ( אני יודע איפה אתה גר...) שיהיה לכולכם סיעור מוחין נעים וצפרות איכותית

RedBishop

New member
לדעתי.....

ישר חשבתי שמדובר בסיבכי, גוף קטן וגוץ וזהו בעיקר. בגלל שאני לא מבין גדול, החלטתי לנצל את ההזדמנות בכדי ללמוד קצת על המשפחה. ואז עברתי על כל הסוגים של הסבכיים, עד שנתקלתי בסבכי מדבר. הצבע הבהיר מסביב לעין והצבע הבהיר של הניצוי חיזקו את דעתי בעניין הזה. איך זה בתור נימוק ? לוקח ?

בז שחור

New member
הצעה אחרת

התנונה אכן של סבכי, אבל לסבכי מדבר יש עין בהירה, ולא כהה כבתמונה זו. לדעתי זו נקבה של סבכי רונן.

RedBishop

New member
הנה תמונה של

סבכי רונן נקבה, דווקא העין פחות דומה מאשר לסבכי מדבר : http://www.rarebirdphotography.co.uk/Subalpine%20Warbler%20female.jpg

בז שחור

New member
התמונה שציינת היא של נקבה בוגרת

לדעתי, התמונה לזיהוי היא נקבה או צעיר בסתיו, ואז טבעת העין בהירה

RedBishop

New member
אם מותר, אני חוזר בי....

חזרתי הבייתה, פתחתי מדריך והכל נראה אחרת.... קודם כל מצאתי הבטחה פשוטה שלסבכי מדבר לעולם תהיה עין בהירה, אז מחקתי. ואז מצאתי חברה במשפחת הסבכיים שיותר מתאימה מהכיוון של העין - שיחנית גמדית.

geostant

New member
חחח... אני לא מבין גדול בציפורים../images/Emo13.gif

זה פשוט נראה כמו דרור

strix butleri

New member
לדיונים בנושא פו הדב נא לעבור

לפורום 'דובים צהובים בספרות ילדים פופולרית שלא נס-ליחה'. תודה. אם לא, אני מאחל לכם שיאכל אותכם פילנפיל מלווה בלהקת תועלים, בזמן שאתם תקועים במחילה של ארנב עקב גרגרנות מוגזמת
ודיר באלאק, זאת הפעם האחרונה שהשרשור הזה גולש לנוושאים שאינם קשורים בצפרות !

Dowitcher

New member
נראה לי כמו...

שיחנית גמדית ssp. Caligata. אני לא לגמרי בטוח אבל אנסה לנמק מאוחר יותר. בכל מקרה זה לא נראה לי כמו סבכי.

strix butleri

New member
לבישופ ודוביצ'ר-

מה עם עלוויות וקניות ?- למה שיחנית ? למה גמדית ? ואולי יותר פירוט בקשר ל-Caligata ?

נראה כמו

סבכי, כנראה נקבה\צעיר של קוצים\ ערבות\ רונן, אבל תסלחו לי אם אין קשר בין התמונה להשערות שלי, עכשיו אני לא חמושה במגדיר אז בבוקר אני אחזור עם תשובה מנומקת יותר...

למעלה