הנה חידון ציטוטים קצר

הנה חידון ציטוטים קצר

השאלות הן כמובן מי אמר למי (שם הבדרן /שם הדמות) ומהיכן לקוח המערכון. מהקל לכבד: 1. "- איזה שירים אתה כותב? - בעיקר של ביאליק" 2. " ..רק ראית אותי מאחורי הבשר, אתה רוצה להתחתן איתי?" 3. " -ומה הם עכשיו? - ישישים" 4. "-מי אתה? - אני ברוך - מה אתה עושה? - אני שר החקלאות" 5. קליל ואקטואלי: "- כבר על הבוקר, דיבר שר הבטחון? - מה רצית שיעשה, התעמלות?"

DIGITAL MAN

New member
הראשון וחמישי

ראשון זה של להקת כוורת "לא לציפור בין העצים ובלא לה 3 ביצים" .... החמישי של הגשש החיוור לא זוכר מה שם המערכון נידמה לי שבמערכון כל אחד נותן "פרשנות" לכל שר מה הוא עושה מבחינה ביטחונית משהו כזה

נכון. הנה פירוט

הראשון: מערכון לפני השיר פה קבור הכלב: דני סנדרסון - המראיין. מר חיים סלוּצקי ("המשורר") - גידי גוב. החמישי: הגשש החיוור - שיחות בטחון. ואם כבר אקטואליה: "- כשר החינוך היה שר חינוך, היה חינוך? אולי כשיהיה לנו שר מלחמה, לא תהיה מלחמה. - אמן!"

poogi007

New member
הא, אני מבקש לדייק בפרטים...

המראיין הוא מאיר פניגשטיין... והמראויין הוא אכן מר חיים סלוצקי...

ohadkl

New member
תשובה ל 2

זהו-זה, התוכנית על אבו חומוס. מיקי קם למושונוב בסצנה בשוק.

../images/Emo45.gif

"סרט ערבי". בורגול לחומוס. והמשפט המקורי: "איכסה עליק! רק ראית אותי מאוחרי הבשר, אתה רוצה להתחתן איתי?"

התכוונתי לרמז לשאלה 2

לגבי שלוש, הנה רמז המשפט שלפי: "סבא שלי היה הרבה שנים משקה לסבתא שלי את העציצים"

להלן הפתרונות

1. "כוורת" - מערכון לפני השיר פה קבור הכלב ("פוקה, וור-ה, כלב") מאיר פניגשטיין - איזה שירים אתה כותב? גידי גוב (מר חיים סלוצקי) - בעיקר של ביאליק 2. "זהו זה" ב"סרט ערבי" מיקי קם (בורגול) למוני מושונוב (חומוס): "איכסה עליק! ..רק ראית אותי מאחורי הבשר, אתה רוצה להתחתן איתי?" 3. "פלטפוס" מהעונות האחרונות כמדומני. ירדן בר כוכבא מסבירה לעידן אלטרמן את המושגים יזיזים, יזיקים, יזיפים, יציצים (אתה משקה לה את העציצים): - סבתא וסבא שלי היו הרבה זמן יציצים. - ומה הם עכשיו? - ישישים 4. "החמישיה הקאמרית" מהעונה הראשונה. כולם משתתפים בסרט נע של אריזת תפוזים. כולם - מי אתה? מנשה נוי - אני ברוך. כולם - מה אתה עושה? מנשה נוי - אני שר החקלאות. כולם- וזהו? מנשה - כן. כולם - ואתה מבסוט? מנשה - "תודה לאל" כולם - ומה אחר כך? מנשה- אחר כך הוא. 5. "הגשש החיוור" במערכון "שיחות בטחון" פולי (ז"ל) - יצא לכם לשמוע חדשות בשש בבוקר? שייקה - מי הופיע בחדשות של שש בבוקר? פולי (ז"ל) - שר הבטחון דיבר. גברי - כבר על הבוקר, דיבר שר הבטחון? שייקה - מה רצית שיעשה, התעמלות? תגיד לי, שר התיירות לא זרק איזו מילה בטחונית?

למעלה