הנה כמה תמונות שצולמו ביום שישי

יוכי68

New member
הנה כמה תמונות שצולמו ביום שישי../images/Emo26.gif

ראשון עוגת המיץ של יעל מוינה..........התלהבתי מתבניות הסיליקון ובעלי בכל הזדמנות קונה לי כל מיני צורות.......אכן שווה.

יוכי68

New member
ועוד תמונה של עוגת המיץ

הילדים חיסלו ואהבו מאוד.......גם אני............צירפתי תמונה של התבנית.

יוכי68

New member
והדובדבן שבקצפת.......סברינות לפי קרין גורן

הכנתי 36 כאלו וחוסלללללללללללללללללללללל!

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון של הסברינות מתוך האתר "בצק אלים"

לסברינות: מתוך האתר :בצק אלים......מתכון של קרין גורן 3.5 כוסות קמח רגיל 1/2 שקית “שמרית” 3 כפות סוכר 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל 1 ורבע כוסות חלב פושר 200 גר’ חמאה מומסת, פושרת חצי כפית מלח לסירופ: 1 ליטר מים = 4 כוסות 3 כוסות סוכר חצי כוס רום אמיתי (לא תמצית), אפשר גם ליקר מליבו להגשה: 1 מיכל שמנת מתוקה 3 כפות סוכר תותים טריים עלות משוערת: 27 שקלים עבודה נטו: 30 דקותההכנה הכנת הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח והשמרים. “שמרית” היא סוג של שמרים טריים שמתחילים לפעול בסביבה רטובה, חמימה, ומתוקה (כשיש סוכר באיזור) - זה בא בתוך שקית פלסטיק עם פס אדום בצד (ראו תמונה) ואפשר למצוא את זה במקררים בסופר בד”כ ליד החמאות והמרגרינות. קרין משתמשת במיקסר כדי לערבב את הבלילה, ואני עושה את זה בקערה, כי כיף ללוש בידיים. חשוב לערבב קודם את השמרים היטב כדי שהקמח יצפה אותם היטב ולא יבואו במגע עם שאר החומרים, מה שיכול לפגום בתהליך התפיחה. מוסיפים את שאר החומרים של הבצק לקערה, הכל בבת אחת: סוכר, ביצים, תמצית וניל, חלב, חמאה מומסת (שממיסים במיקרו כ - 40 שניות), ומלח. מערבבים טוב טוב עם הידיים, ולשים כמה דקות עד שהבצק חלק, רך ויחסית נוזלי. לקרין יש פטנט מעולה עם החומרים “הפושרים”: מערבבים את החמאה החמה מהמיקרו עם החלב הקר מהמקרר, ומקבלים תערובת פושרת. השמרים לא אוהבים חום חזק או קור חזק, ולכן הכל צריך להיות פושר. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהנפח מכפיל (זה קורה לבד! לא צריך לעשות כלום…). השמרים יתפחו טוב יותר אם תניחו אותם במקום חמים - כמו בחדר כביסה, או ליד התנור. אם קיץ וחם, אפשר פשוט להשאיר אותם על השיש. אבל חשוב לכסות אותם. משמנים שקעים של תבנית מאפינס (שופכים ממש מעט שמן לכל שקע ומשתמשים ביד כדי למרוח אותו על הדפנות והבסיס). אל תנסו להשתמש במנז’טים, כי כשתקלפו אותם חצי מהסברינה תתקלף איתם (זה לא פוגם בטעם, אגב)! תבנית מאפינס היא תבנית מרובעת שיש בה שקעים עגולים עמוקים. אפשר גם להכין בתבניות קטנות אישיות בכל מיני צורות, ואפילו בקוקטים חד פעמיים. לא לשכוח לשמן! כשהבלילה בקערה שלנו תפחה יפה, מערבבים אותה קצת כדי להוציא את האוויר. לוקחים שתי כפות גדולות, ומעבירים כף גדושה של הבלילה לכל שקע של תבנית המאפינס (משתמשים בכף אחת כדי לאסוף בלילה, ובשנייה כדי “להוריד” אותה אל השקע). הבלילה אמורה להגיע רק לחצי מגובה השקע (אפשר אפילו קצת פחות מכך). מכסים שוב ומתפיחים עד שהבצק מגיע לגובה הדפנות. כמה דקות לפני תום ההתפחה חממו את התנור ל-200 מעלות (כך במתכון המקורי - אצלי זה קצת היה יותר מידי, אני ממליצה לאפות רק על 180). הכניסו את שתי התבניות לתנור, ואפו כ - 20 דקות. שימו לב שלא נשרף. הסברינות אמורות לצאת מאוד קלות במשקל, ומאוד יבשות (כדי שיהיה להן מקום לשתות קצת סירופ רום). נותנים לזה להתקרר קצת ומשחררים מהתבנית. בישול בסירופ בזמן שהסברינות מתקררות להן על השיש, מתחילים להכין את הסירופ. מרתיחים בסיר רחב (או מחבת גבוהה) את המים והסוכר, ומערבבים מידי פעם. כשרותח מוסיפים את הרום (אני השתמשתי במליבו - ליקר קוקוס ורום ויצא מעולה). לא מרתיחים את הרום מההתחלה כי אנחנו לא רוצים שהארומה של האלכוהול תתנדף לגמרי. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה וכשהסירופ מגיע לבעבוע עדין, מניחים 4-5 סברינות בפנים כאשר החלק העליון באפייה (שהשחים יותר מהשאר) נכנס קודם עם הפנים למטה. הוא יותר יבש וצריך לשתות יותר סירופ. מבשלים 30 שניות והופכים בעדינות. עכשיו הסברינות כבר לא יבשות, הן די רכות ועדינות, אז זהירות לא לשבור אותן. מוציאים את הסברינות אל רשת קירור - למי שאין (למי יש?!) אפשר פשוט להעביר אותן ישירות לקופסת פלסטיק ולמקרר. אמורים לאכול אותן קרות (נראה אתכם מחזיקים). את הסירופ המשיכו לצמצם עוד כמה דקות עד שהוא סמיך וטעים, מזגו אותו על הסברינות, והופ למקרר. לקראת ההגשה (למחרת, נגיד) מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר (אחרי שיעור ספינינג אני מסוגלת אפילו להקציף ביד, נסו זה ממכר), ועורמים עד כמה שניתן בלי שכל הקינוח יקרוס. חותכים כמה תותים לקוביות קטנות ומפזרים. אפשר גם פירות יער. כרגיל, העליתי עוד תמונות של התהליך עם הסברים בפליקר שלי (הניווט, שימו לב, הוא בריבועים בצד ימין).

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון לסירות חצילים פרווה ברוטב עגבניות

סירות חצילים פרווה ברוטב עגבניות/יוכי הכמות ל3 חצאי חצילים.......את החצי הנותר טיגנתי כסלט. 3 חצאי חציל בינוניים עגבניה גדולה ורכה 1 בצל קצוץ 1 גמבה קצוצה כמה עלי כרפס קצוצים 1 כף קטשופ כף רסק עגבניות 1 ביצה קשה 1 ביצה טריה מעט שמן לטיגון תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, מעט כמון, א. מרק כשני שליש מים תבנית מלבנית חד פעמית בינונית 1. לחמם תנור לטמפ' של 180 מעלות. 2. לרוקן את תוכן החצילים בעזרת כפית או סכין בעדינות. 3. לשמן מעט את הסירות מבפנים. 4. לקצוץ את תוכן החצילים. 5. לחמם שמן במחבת בינונית ולטגן את הבצל הקצוץ. 6. להוסיף למחבת עגבניה קצוצה וגמבה קצוצה + כרפס קצוץ ולטגן. 7. להוציא מהמחבת כשלוש כפות גדושות של התערובת ולשים בצד. 8. להוסיף למחבת את החצילים הקצוצים (תוכן החצילים) ולטגן היטב. 9. להוסיף תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק, פפריקה מתוקה, כמון, קטשופ ולערבב היטב. 10. כאשר החצילים מטוגנים היטב להסיר מהאש ולהוסיף ביצה קשה מגוררת או חתוכה וביצה טרייה, לטעום ולתקן תיבול. 11. למלא את סירות החצילים בתערובת עד גדותיהן. 12. להכין רוטב מהעגבניות, בצל, גמבה וכרפס ששמנו בצד + כף רסק עגבניות ומים לדילול + תבלינים......לצקת על הסירות. 13. לאפות בתנור חם עד שפנים הסירות מתקשה מעט........טעיםםםםםםם.

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון - עוגת המיץ

עוגת המיץ הידועה מאת: limimו 09/08/06 | 11:55 מתכון: עוגת מיץ רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס מיץ תפוזים בנוסף אופן הכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים (בנוסף לזה שגלום בעיסה), לקרר. עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה לאפות בתבנית רגילה הערות: עוגה מעולה! מאוד קלה להכנה ורכה ועסיסית. מאוד מתאימה לילדים קטנים… מקור המתכון: יעל מוינה

יוכי68

New member
לרוב כשכותבים במתכונים תבנית רגילה מתכוונים

לתבנית בקוטר 26 או תבנית מרובעת בינונית כמו - חד פעמית..............אני העתקתי את המתכון כלשונו והכנתי את עוגת המיץ בתבנית סיליקון.

למעלה