הנה לכם מאמר מעניין

suki da yo

New member
הנה לכם מאמר מעניין

המאמר הזה הוצג בפורום ספרים (להלן הקישור לבאדולינה, והאיזכור החביב למדריך הטרמפיסט) אבל היות והדיבור העיקרי שבו הוא על יו אייג' וההתבטאות שלו בחברה, חשבתי שזה יעניין את חברי לפורום. או כמו שאני ראיתי את זה- אם כבר חושבים אותנו לניו אייג', ולחופת נכיר את האוייב:)

romharel

New member
על ניו אייג ופאגאניות [הודעה מהעבר]

. האם היתה תחייה פגאנית ללא עידן הניו אייג'? *** השאלה הזאת טובה.... ואני שואל שאלה על הקשר בין ניו אייג [לא כתנועה] אלא כצורת מחשבה, מול תחיית הפאגאניות. המקום הראשון בו אני מחפש תשובה הוא בהתייחסות לריבוי פיתרונות בו זמניים. הניו אייג הרחיק אותנו מהמבע הקשוח של המדע במיוחד בגירסה הדטרמיניסטית שבו, ובמקום לדבר על יש חומרי ועל סיבות ותוצאות הניו אייג דיבר על הילות ואוירות, אך לא מבחינה מבנית, אלא מבחינת האפקט הכולי. ואכן הניו אייג מייצג את כניסת הראיה הכולית [שהיא גם קולית היום] ההוליסטית. ההוליסטיות איפשר להסב את המבט מראיה חומרית לראיה אחרת לא גשמית [ולאו דווקא רוחנית] אלא ראיה שלא חייבת לדעת עד הסוף כדי לגלות לפעול ולרפא בעולם. הרפואה האלטרנטיבית ויחסה לכוליות השימוש בצמחים זרקה אור חדש על פעילויות בעבר של מכשפות כמרפאות טבעיות ויחסן ללרפואת צמחים. הנושא הרחיקאת המכשפה מהדימוי המכוער והמפחיד לדימוי של פעילה בעולם צמחים כמרפאת שלא על דרך החומרבלבד אלא כמו בניו אייג תוך הקשבה לכוליות הצמח הגביש והניסיון שבהפעלתו... הניו אייג עצמו אינו שדה הומוגני של פעילות ואין לו אידאולוגיה הומוגנית. אני בין היתר מנסה להביא את החשיבה ההוליסטית למיין סטרים וליצור לוגיקה וראיית עולם הוליסטית יומיומית שתאפשר למדע ולניואייג לחיות בשלום זה עם זה לא רק ברמה הטכנית אלא גם ברמה האידאולוגית. הפתיחות הזאת לאחרות ולריבוי בתחום התרבותי מחליפה גישה צרה ומהותנית של המיין סטרים שניסה להתייחס בזילזול לעמי טבע ולתרבותם [כפרימיטיבית] וקיבע את התרבויות הלא מערביות כ"פולקלוריסטיות" או כ"מוסיקת עמים". אבל לא כ"אומנות עכשווית" אפילו אם המסכה האפריקנית נעשתה אתמול. הניו אייג תרם להכנסת מחודשת של מושג השאמאן לתחום המעשי [כמו גם מוסיקת עולם, הלגיטימי העכשווי, כמו פתיחת טארוט, ושימוש בצמחים, הלגיטימיות הזאת הולכת יד בד עם לגיטמיזציה מחדש של תקופת ימי הביניים לא רק כ"תקופת בערות חשוכה" אלא כאלף שנה של התהוות מסורת אירופאית נוצרית והסטטוס קוו בין הקיום הנוצרי לזה הפאגאני. הניו אייג גם פתח את נושא ההתייחסות הדתית לבחירה אישית [עם מעבר יותר חופשי ביןהזדהויות], ולאפשרות ליצירת דתות חדשות. האפשרות הזאת הכריחה את הדתות הממוסדות לשנות את יחסי האיבה בינן בעבר מצב של קיום בו זמני יחד לא מתוך סובלנות אלא מתוך דרישה למסרים חדשים שבה דתיות היא יותר ביטוי בחירה אישי מאשר הכתבה קיומית של הזדהות מולדת. גם לכיוון זה התרומה היא מהניו אייג.... לגבי שאר השאלות.... השאלות שלך "מתנהלות" בדרך מערבית של מאבק בשונה והגדת העצמי דרך מאבק בשונה. השאלה הזו זרה לקיום המאגי שנשענת על הצל יותר מאשר על החומר, ומעניקה יותר משמעות לתהליכים ולניסיון על גבי הפופולאריות ההמונית.... אני הסתייעתי רבות בספרו של קלוד לוי שטראוס על החשיבה המאגית כבסיס לחשיבה המדעית ונהנתי מסדרת הארי פוטר כמלמדת אנשים לחשוב לפי "הראש המאגי" [כולל שום דבר אינו חייב להיות כפי שהוא נראה] עד כאו לעכשיו

L e s t a t

New member
אני מצטער לבשר לך, היפי

אבל הניו-אייג' לא המציא את הפגניות וגם לא החיה אותה, תנועות המחיות דתות פגניות עתיקות היו קיימות ה-ר-ב-ה לפני שההיפי הראשון למד איך להגיד "Peace, Man". אבל, למרות הכל, אתה חצי צודק. הניו-אייג' תרם הרבה לפגניות ולתחיה שלה, הבעיה היא שעכשיו כל פגני שני הוא מכשף\קורא בקלפים\מודט\שאמאן\כוהן.

romharel

New member
וכל אחד שראה MATRIX חושב שהוא ה1

DEMOCRACY IS A BITCH

snowj303

New member
לא כזה ה-ר-ב-ה לפני...

וחוצמזה בתאוסופיה היו כבר כמעש את כל הרעיונות של הניו-אייג', פשוט בעטיפה טיפטיפה אחרת. וזה היה בסוף מאה 19.

L e s t a t

New member
כן, כזה ה-ר-ב-ה לפני..

תיאוסופיה שמאוסופיה, קבוצות פגניות שונות (דוגמאת קבוצות אסאטרו) קמו עוד לפני זה. את הניו אייג' בכלל, אנחנו חייבים לטמבל שלא הבין כמו שצריך את קראולי (או שהבין יותר מדי כמו שצריך
).

snowj303

New member
נמק והדגם בבקשה

בקשר לקבוצות האלו. זה באמת מעניין אותי. לא נחשבים פגאנים מוקדמים בעיני: משוררים אנגלים רומנטיים שכותבים שיר לאל פן, התחייה הדרואידית של מאה 18. בקשר לקשר בין קראולי והניו-אייג' אני מסכים אתך, אבל ה-ר-ב-ה מזה היה בתאוסופיה שמאוסופיה כבר קודם.

suki da yo

New member
ואו

איך אתה תמיד מוציא אותי מטומטמת, זה באמת מעבר לי. אני שונאת ניו אייג'. ככה אני, תכה אותי. אני שונאת את ההתנהגות של ניו אייג'רים, אני שונאת את דרך החשיבה שלהם, ואני שונאת את ה"טהורות" המדומה שהם מציגים. ברור שיש ניו ייג'רים שיש לי מה ללמוד מהם. וברור שיש הרבה פגאנים שהיו נכנסים להגדרת הניו אייג' שאני לא אוהבת, וברור שיש לא פחות פגאנים שלא נכנסים להגדרה הזו, ועדיין אני לא אוהב אותם. אבל זה לא משנה. לכל אחד מאיתנו יש את השריטה שלו במוח, ושלי היא הניו איג'. אתה יכול להטיף לי, כמו שאתה כל כך אוהב לעשות, אבל אתה יכול להתעלם, או לנסות להבין, וזה יקל על שנינו. אני מכירה בחלק של הניו אייג' (בארץ!) בכל הקשור לכניסה של הפגאניות לחברה. אני לא חושבת שאני לא הייתי נהיית פגאנית אם לא היה ניו אייג', כי לא הייתי בקטע של הניו אייג' במילא, ואת הקשר שלי לפגאניות לא הבאתי מניו אייג'. ובן פה לפה, למה אתה כל כך מתעקש להציג את הספרים שקראת ואת הסימוכין שיש לך, כשאתה בעצם אומר משהו לא מבוסס? ולמה אתה בטוח שהדעה שלך יותר טובה משלי? אני הרי לא באה משום מקום כשאני אומרת שאני לא אוהבת ניו אייג'. ובאופן כללי, זו היתה בדיחה, ה"להכיר את האוייב"...

suki da yo

New member
הופ!

יפה, אתה מתקדם. פעם ראשונה שממש אמרת את מה שהבעת בלי מילים כבר הרבה זמן- שאני מטומטמת. תודה, אני באמת מוחמאת מזה שהצלחתי להעשיר את אוצר המילים שלך בעוד צורת זילזול חדשה ונוצצת. בקצב הזה אפילו ג'סטין יהיה קטן עליך...

romharel

New member
את צודקת כשאת צודקת

ג'אסטין [אפילו עם אלף] קטן עלי......

suki da yo

New member
כמובן

כי לג'סטין, אפילו כשהו צורח כמעט-קללות במלוא גרון, ואפילו כשהוא בועט באטנשים וירטואלים ברגלי ההוביט הגדולות שלו, יש נקודה. אתה סתם מחפש.

romharel

New member
וכדי לדייק אמרתי

שמי ששונא חוטא בטימטום ובאטימות. לנמק?

suki da yo

New member
אמממ, בטח

כי אני טיפשה מידי להבין את מה שהתכוונת. בוא נפסיק שניה את ההתנצחות. אתה מוכן להסביר לי מה יש לך נגדי שכבר שבוע ויותר אתה תוקף כמעט כל הודעה שאני מפרסמת בפורום?

romharel

New member
נגדך אין לי דבר

הדעות שאת מביעה..... הן בוסר לא מנומקות ונחרצות מדי [ועד שלא תלמדי לנמק תחטפי ביקורות כאלה]

suki da yo

New member
נכון. כמובן.

למה מעולם, בכל זמן שהותי בפורום היחיד שהגיב נגדי בכזו נחרצות היה לסטט, וגם זה בהזדמנות יחידה, ובויכוח שנפתר באופן בוגר? למה מעולם לא העיר אף אחד בפורום על דעותי ה"בוסריות והנחרצות מידיי"? למה רק כשאתה הגעת פתאום מה שאני אומרת הופך לא מנומק (מה גם, שאני כן מנמקת את דעותי ברוב רובם של המקרים, וגם אם לא, זה עדיין לא הופך את הדעות שלי למטופשות. וגם אם כן, אהת יכול לבקש נימוק ולא לצאת למלחמה.). למה הביקורת מגיעה רק ממך?

wicca sphere

New member
לא מזמן קיבלו פה אנשים השעיה..

לא מזמן קיבלו פה אנשים השעיה בגלל שהם הפכו ריב לעניין כל הפורום במקום לפתור דברים בפרטי... קחו לתשומת לבכם...

למעלה