הנה לכם מאמר מעניין

suki da yo

New member
צודק.

סליחה לכל חברי הפורום על בזבוז מקום בפורום (לפחות זה לא שרשור חדש..) הויכוח הזה, לפחות מבחינתי הסתיים עד לפעם הבאה שאני אתפוצץ.

Justin Angel

New member
יש הבדל.

זה מקרה למקרה, לפחות כאן כפי שאני רואה את זה רום ואיילה מנסים לפתור את זה בצורה הכי טובה שהם מכירים, ואם זה לא יפעל הנושא יטופל. לא מחלקים כאן בקושי השעיות, רק במקרים מאוד קיצוניים, ואפילו זה לרוב דורש בדיקה מאוד מעמיקה. אין באמת חוקים למתי, אנשים יודעים מתי עוברים את הגבול. מה שרום ואיילה עושים, זה עדיין בדיוק בגבול הטעם הטוב. שניהם יודעים שברגע שזה הופך לתחרות הכפשות, זה לא יהיה כיף לשניהם. כרגע הם מדברים על כך שהם לא יודעים לדבר, זה עדיין לדבר.

TheBlueOne

New member
עם כל הכבוד רום ../images/Emo11.gif

איש באמונתו יחיה, תפסיק להעביר ביקורת.. קורסים לכתיבה מנומקת אתה יכול להציע בפרטי... תפסיק להציף את הפורום ולבקר כי באמת זה כבר נמאס! ובכלל , אני מצטרף לדבריה של הדר- מה קורה לכם אנשים?! איפה הסובלנות? הכבוד ושאר התכונות המאפיינות אותנו הפגאניים? אנו שההיסטוריה שלנו רצופה שנאה וניסיונות שונים להדיחנו מהחברה צריכים להיות מאוחדים ולפעול ביחד למען קהילה מבוססת וחזקה ולא לתקוף אחד את השני (הדר- קבלי חיבוק וחיזוק!
) . אז בבקשה.... יווווום טוב.
נ.ב. ויייהייייייייייי סיימתי עם מתמטיקה! סופסוף..

romharel

New member
שיכנעת אותי

אפסיק להעביר ביקורת אפסיק להביא רעיונות חדשים אפסיק לנסות לעורר למחשבה בפורום הזה הרי אתם צודקים כל כך אין קשר בין מונותאיזם למונוגמיה ופןליתאיזם לאפשרות של פוליאמורי [אהבה מרובה] וכל מי שאי פעם ניסה את זה [בחייו/ה] הוא בטח חולה נפש/מין אז תמשיכן לחגוג את האחד אלוהינו הזה ובעוד עשרים שנה שתתעוררו מרוששים בגלל הפרדת רכוש בבית דין רבני , אז תחשבו עלי ואולי אולי על הקשר הפעוט האפשרי בין אמונות רבות ופולחנים רבים ואהבות רבות.....ועד אז ניתן לרוב המנומנם ולדעות הקדומות המוצקות של אנשים צעירים והחלטיים שניסיונם בידם וזמנם גם לעשות את הטעויות של אבותיהם ואמהותיהם שוב ושוב מבלי לשאול על דרך אלטרנטיבית כלשהי\ כאילו באמת אפשרי שהאשמה היא רק באינדיבידואלים בודדים [50%] המתגרשים ולא במבנה המערכת? אז זוהי הודעת פרידה..... ואני בטוח שלא תתגעגעו

suki da yo

New member
תן לי להיות כלבה

אני באמת לא אתגעגע. לא כי יש לי בעיה עם הדרך שאתה חיי את החיים שלך, ולא עם הדעות שלך, שהן שונות משלי. אלא כי אתה כל כך בטוח שאם אני חושבת אחרת אני טועה, וכשאומרים לך משהו, אתה וא לא מקשיב, או מתקיף. אז לך לך לפורום אחר, שבו תהנה לנסות לחייב אנשים להסכים עם כל מילה שלך.

TheBlueOne

New member
אבל למה???

אתה צריך לכתוב בכזאת *קיצוניות*? כי מה? כי קשה לך לענות תשובה רגילה שלא תנסה לסחוט דמעות והפנות את האשם ויסורי המצפון אלינו? באמת, זה באמת מגעיל... אני בטוח שיש לך המוווווווווווון דברים שאתה יכול לשתף אותנו בהם וישכולים להואיל לכולנו, אבל גם לעשות את זה יש דרך. אף אחד לא אמר לך ללכת, נהפוך הוא, אני בטוח שרבים היו רוצים שתישאר (יותר דעות, יותר שמח) אבל למה לעשות משהו במובסטי מדבר כה פעוט. הדיון נגמר וזהו, שכל אחד יפיק את הלקחים שלו ונמשיך הלאה. (הייתי מצטט לך חלק מההודעה שלך שפשוט צועקת "תסתכלו עליי, אני חכם בעל ניסיון ואני רוצה תשומת לב" אבל אני לא אעשה את זה..., לפעמים למורה יש מה ללמוד מהתלמיד...) יום טוב!

romharel

New member
אתה מרגיש אשם?

אז מה אתה רוצה ממני? ובעניין הסובלנות [להזכירך: למי שלא חושב כמוך...] נכשלת כי הלכתי...... מבחן התוצאה.... מכיר? [גם משהו שישוע המציא]

L e s t a t

New member
רום

כרגע התנהגת בדיוק כמו אותם המונותאיסטים שאתה יוצא נגדם - יש דעה שונה משלך? לא אותה הדעה? משמע שהיא טועה. תסתכל רגע במראה, ככה היה מתנהג מטיף ממוצע. אז יש אנשים שהם מונוגומים, זה אומר שזה רע? זה אומר שזה חייב להיות קשור למונותאיזם? תתפלא לשמוע, שלמרות שהיו תקופות בהן הפוליגומיה הייתה דבר מקובל, אצל השבטים הגרמאניים הקדומים היה נהוג לשאת אישה אחת בלבד. אני מזכיר לך שבאותם זמנים הם אפילו לא שמעו על המונותאיזם. זה לא דבר שהמציאו במונותאיזם. ואני די מסכים עם הגישה הזו, אולם, אישה אחת בכל החיים זה אולי קצת מוגזם עבור אנשים מסויימים ועבור אחרים - לא. אם אתה לא מונוגומי, זכותך. אני גם לא רואה את עצמי נשוי לאישה אחת בלבד כל החיים שלי, אלא אם כן מגיעים למצב של אהבה של ממש - אז זה בהחלט דבר לגיטימי, שאינו דווקא מונותאיסטי. זה נשמע יותר טוב להיות עם כמה בחורות באותו זמן, אם מצאת קשר כזה - אשריך וטוב לך. תקרא לי מיושן אבל אני מעדיף מערכת יחסים עם בחורה אחת מאשר עם כמה בחורות, למרות שזה נשמע מאוד מפתה.

romharel

New member
אין לי דבר נגד דעה אחרת אבל נמאס לי

מדוגמטיות, ונחרצות שמקורה בגיל ההתבגרות [השלב השחור לבן של התפישה]. הדוגמה שנתת על שבטים גרמניים היא ראויה למחשבה ועיבוד [במיוחד בקשר לאופי הנישואין והתפקיד של בני הזוג בשבט [לא חקרתי זאת מעולם] ואולי הגיע הזמן לעשות כך, ולא טענתי שהמונותאיזם המציא את המונוגמיות [אלא רק שאיכשהו הם קשורים תפישתית [לתפישה של רכושנות] שמולה עומדת תפישה של שימור ושל קיום היש שהיא דוגמה לכמה [לא כולם] גישות פאגאניות למשל רואים את זה במעמד של "אדמה" כלא יסוד בתרבות הפאגאנית היוונית למשל [שלושה יסודות אויר אש מים] ומשהו שקיים תמיד, לזה מתווספת "זהות קווית" שאינה מאמינה בהגדרות או ברכוש אלא רק בדרכי גישה ותהליכים [דוגמה שבטים אובריג'ינים] והשפעתה על הבחירה ה"זוגית" שגם זו שאלה גדולה. רק שהיום קיימת תחיה פוליגמית ב מ ק ב י ל לתחיה הפאגאנית וכל מה שרציתי זה לשים עליה את האצבע כצורה של אמונה, וגם על זה שיש בעיה עם המונוגמיה עצמה כמשהו שאינו מתאים לעולמנו [פירתטי לכל אורך השירשורים למה] ואם יש לך אומץ [בניגוד לאחרים] הסתכל לפרטי הסגנון של התשובה והתשובה שכנגד וראה שם את סיבה לזה שנמאס לי....

kat re

New member
חבל שאתה לוקח את זה ככה

הסיבה לתגובות שקיבלת מאנשים ואני ביניהם היא עצם העובדה שאתה ניסית להוכיח לנו עד כמה אנחנו טועים, רק בגלל שחלקינו בגיל ההתבגרות..., ועד כמה אתה צודק (להזכירך שהמון מהדעות של האנשים מתעצבות והתעצבו בגיל ההתבגרות לכן הוא נקרא כך..) אפילו בהודעה הזאת שלך אתה מבטל את כל הדעות המנוגדות לשלך ומכליל.. ואני מצטטת: "וגם על זה שיש בעיה עם המונוגמיה עצמה כמשהו שאינו מתאים לעולמנו .." אתה יוצא מנקודת שזה לא מתאים לכולנו כלומר לעולמינו... מאיפה אתה יודע מהו העולם שלי ושל האחרים... התפישה הנ"ל לא מתאימה לעולם שלך, אני חוזרת ואומרת שלך!!!!! אני לא רואה סיבה שתעזוב (ואפילו יהיה לי חבל שתעזוב הקהילה שלנו לעולם לא תתחזק מול הדעות שיש עלינו מבחוץ, אם אנחנו נתעסק רק בלריב מפנים .....מצחיק שאני אומרת את זה כי אני לא מזמן קיבלתי השעיה על ריבים בפורום , אבל למדתי את הלקח שלי!!!) אתה פשוט חייב להבין שיש דעות מנוגדות לשלך והסיבות של אותם אנשים לדעות הללו לגיטימיות לחלוטין... אתה מצפה שאנחנו נקבל את הדעות שלך אבל אתה מבטל לחלוטין את שלי, את של סוקי ואת של ג'סטין וכד'. אז מה אתה מצפה שאנחנו נגיב בנחמדות... ונשנה את דעתינו רק בגלל שאתה יותר מבוגר??? אני לא אדבר בשם אחרים, אבל לגביי עצמי אני יכולה להבטיח לך שזה לא יקרה.... אני אשנה את דעתי אך ורק ע"פי ניסיון אישי שלי ... ויכול מאוד להיות שמי שהיום רואה את המונוגאמיה כדבר טוב ומתאים ישנה את דעתו בעתיד... אבל זה לא קשור לגילו.... ויכול מאוד להיות שמחר אתה תלך ברחוב ותפגוש בחורה ותבין שאתה לא תרצה אף אחת אחרת מלבדה.. ואתה תשנה את דעתך לא בגלל שאתה בן 17 או בן 40 אלא בגלל שזה מה שיתאים לך.. אין מדד אמפירי למי בעל ניסיון יותר או פחות, הדבר הכי חשוב זה הלקחים שאנחנו מפיקים מדברים שאנחנו עוברים לסיום אני יכולה לומר שיהיה לי חבל אם תעזוב ואם אני קשורה לעזיבה שלך אז אני מצטערת, לא זאת הייתה הכוונה.. אבל אתה חייב להבין שאם אתה תבטל דעות של אנשים אחרים (אני לא מדברת על הבעת דעה נגדית מנומקת ומפורטת) אלא ביטול שמתנוססת עליו הכותרת "תזכירי לי בת כמה את? 17?" , הריבים הללו ימשיכו... אף אחד לא אוהב שבאים ואומרים לו "אתה טועה כי אתה קטן וחסר ניסיון או כי אתה מבוגר ואבד עליך הקלח"... אני בטוחה שגם אתה לא... זהו אני סיימתי להגיד את מה שיש לי להגיד ואני מקווה שתקבל את הדברים ברוח שהם נאמרו... אני פשוט הרגשתי שאני חייבת הסבר על כל ההודעות שלי לאחר שנרגעתי ועברתי עליהם בהיגיון.... יום קסום שיהיה לכולם

Dia Leoghann

New member
אנשים פגאנים טובים

ברצוני לאמר שחבל שדיון רב חשיבות שכזה התפתח לוויכוח על רום. לפעמים אני קורא כאן הודעה ורוצה להגיב עליה, אך אז אני קורא את ההודעות שבאו אחריה, ומחליט שאינני רוצה לקחת חלק בדיון שסטה ממסלולו. חבל. סוקי, רום לא ניסה להוציא אותך מטומטמת. הוא גם לא הוציא אותך מטומטמת שלא במתכוון. הוא פשוט אמר את דעתו. הוא פשוט ניסה להמשיך את הדיון שאת התחלת, ומה לעשות שדעתו היתה שונה. ולבוגרים שבינינו, אנא תזכרו שרוב הדיונים כאן מתקיימים עם בני עשרה. הם לא טיפשים,הם פשוט רגישים מאוד לעצמם ולדרכם ולתגובות של אחרים אליהם. יש להם זכות ללמוד את דרכם בעצמם, להתנסות ולחוות לפי רצונם. רק בגלל שזו תחילת דרכם, אין זה אומר שדרכם אינה נכונה. אז אני מבקש שוב מכולם, לפני שאתם מגיבים תקראו פעמיים שלוש את ההודעה שאתם מגיבים לה. תקראו פעמיים שלוש את התגובה שלכם. תזכרו למי אתם עונים, ותחשבו פעמיים שלוש לפני שאתם לוחצים "שלח".

איזה מאמר?

האם מדובר במאמרו של גדי טאוב ממוסף הארץ האחרון? אני חושבת שהוא קצת מבולבל. בד"כ אני מעריכה את הרעיונות שלו ואת דרך הצגתן, אך הפעם... לא הבנתי בדיוק מה הוא רוצה והמעט שהבנתי היה נראה לי מוטעה. ואם זה בכלל לא המאמר הזה, אז - הו, אנא קשרינו אליו:)

suki da yo

New member
חחח

אני כזו מרחפת היום:) זה בגלל שאני לומדת לספרות, והמוח הולך:)http://www.haaretz.co.il/hasite/objects/pages/PrintArticle.jhtml?itemNo=297565

hadaraviram

New member
וואו. באמת מעניין.

המאמר הזה גרם לי לחשוב הרבה. בתור אחת ה(א)נשים שנהנו מ"באדולינה", אני זוכרת שהייתי מוטרדת, תוך כדי קריאה, מההתנערות מאחריות חברתית. האם בעולם האמיתי (מה שזה לא יהיה) כל התקדמות חייבת לבוא על חשבון אנשים אחרים? אני עדיין מאמינה שלא, ושיש משהו במסר ש"כל אחד הוא מלך", גם אם הוא מוצג בצורה נאיבית ופשטנית. היחסים בין ניו-אייג' וקפיטליזם הם סבוכים מאוד, אבל לדעתי התמונה אינה עגומה כפי שהיא מוצגת במאמר. ניו-אייג'רים נמצאים, לפחות כאן, בקווי החזית הראשונים למען צדק חברתי ואיכות הסביבה. כך שלא מדובר באגואיזם טהור. מצד שני, התמונה גם לא וורודה כל כך. האם תעשיית הספרים, הקריסטלים, האביזרים והקשקושים אינה ביטוי לתרומת הניו-אייג' לקפיטליזם? למעשה, זו תופעה עד כדי כך מעניינת שהומצאה סביבה מילה חדשה: "בו-בואים" - בורגנים-בוהמיינים. המון חומר למחשבה. תודה, איילה.

suki da yo

New member
אם את מעוניינת

בקצת אהבה קשה, את יכולה לברר בפורום ספרים בקלות מה דעת החבר,ה על באדולינה (אבל רק אם את בקטע של אהבה ממש כואבת:)) אני אישית קראתי את באדולינה בתקופה שחיפשתי משהו בחיים, והוא עשה לי טוב לכמה ימים. אבל קאריאה שניה הוא לא קיבל, ולא יקבל, אני מאמינה. אני לא אוהבת את גבי ניצן, ולא את הספרים הבאים שלו. ובנוגע לניו אייג'... טוב, אני אשתוק, שלא להרגיז שוב את רום:)

snowj303

New member
ניו אייג' וקפיטליזם

הקשר ביניהם אכן סבוך כמו הקשר בין כמעט כל דבר וקפיטליזם כיום. אני מצאתי שתי בעיות במאמר: 1. הוא מתעלם מהצד החתרני של הניו-אייג'. דוגמאות: מדף ספרי הבודהיזם בסלון מזל, סקוואטים הפועלים ע"פ משנתו של חכים ביי, האופן בו (כך הבנתי) נוהגים לקבל באספת מכשפות/ים החלטות בקונצנזוס ועוד. ברור שזה בשולי הניו-אייג', כמו שכל פו חתרני נמצא בשולי כל תנועה. זה שהרוב בוחרים בגרסה המדוללת לצרכן המצוי של הניו-אייג' לא מפתיעה ולא שונה מהאופן בו גרסה מדוללת של כמעט כל דבר הופכת כיום למוצר צריכה (ראה "מועדון קרב" כדוגמא לחתרנות שאיננה חתרנות.) לקחת תחום ולמצוא את הפן המסחרי שלו זה ממש לא בעיה. תמצאי לי תחום בלי פן מסחרי... 2. האופן בו הוא סלקטיבי בהצגה של ההיסטוריה של הניו-אייג' דרך פריזמה אמריקאית בלבד. מהטרנסנדנטים האמריקאים (תורו, וויטמן ושות') דרך ההיפים ועד להיום. איפה כל האנגלים והגרמנים המאד לא ליברלים (טאוב הוא אנטי-ליברלי לדעתי) ? איפה "שחר הזהב", בלבצקי, רודולף שטיינר והחברה' מפינדהורן שבסקוטלנד? תחליפו בכל מקום שבו הוא מדבר על מדיניות ממשלתית לא חברתית את המילה "רייגן" ב-"תאצ'ר" שדגלה במדיניות דומה, וכבר הלכה לו חצי תזה. הייתה לו תאוריה והוא הלך לחפש הוכחות...

suki da yo

New member
תראי

אני מהמרת שמקורות המידע שלו הם לא מעמיקים עד כדי כך. יותר קל לברר את מה שכמעט כולם מכירים, וזה מה שקורה בארצות הברית.

למעלה