הנה לכם נושא לדיון -

הנה לכם נושא לדיון -

מהו לפי דעתכם הריקוד הכי טוב שנוצר אי פעם בריקודי-העם?

אולי לא הכי טוב, אבל...

אולי לא הריקוד הכי טוב שנוצר אי פעם בריקודי העם אבל שניים שאני הכי אוהב לרקוד הם: אשכולית - זוגות נעמה - זוגות (אני יודע שיש שתי גרסאות - את הנפוצה יותר!)

אני חושבת שהשיפוט מוטעה

כי המון פעמים אנחנו אוהבים ריקודים שהמנגינה שלהם תפסה אותנו......

נכון, אבל...

אין ספק שאתם צודקים בדבר שירים אהובים שהפכו לריקודים אהובים, אך אם תשימו לב לבחירתי: שניהם מאוד מעניינים מבחינת הצעדים, המורכבות והיחס לבן/בת הזוג תוך כדי הריקוד.

אני יכולה להעז ולנחש שגילך

גדול משלי, אנחנו הצעירים יחסית בריקודי עם לא ממש מתייחסים לריקוד באופן שאתה מתייחס זה שמור לדור אחר... (ואין פה חס וחלילה כוונה להעליב)

אין לי מושג מה גילך אבל...

עדיין לא מלאו לי 30. אינני שייך ל"אסכולה הישנה" (באם יש כזאת).

Retropier

New member
אני אוהב הרבה ריקודים

אין משהו שאני הכי אוהב, כי אם אני ארקוד משהו יותר מדי פעמים, אז אני אפסיק לאהוב אותו. במקום זה, אני ארשום כאן את כל מה שאני אוהב: זוגות חושב עליך - דני סנדרסון (למישהו יש את השיר, אגב? לא מצליח למצוא אותו) המיסטיקנים הסינים - נורית גלרון שיר (עם מילים בספרדית.. מי שר את זה?) אהבה אסורה (הגרסה הצרפתית.. למרות שבדר"כ אני לא אוהב צרפתית) יושבים בבית קפה - טיפקס (ריקוד קשה!) ערב כחול עמוק - ריטה דירה 26 - רמי קליינשטיין סתיו - פרה קדושה (את "רגע", מצד שני, אני בכלל לא אוהב) סתיו ישראלי - גלי עטרי הכל עומד במקום - גלי עטרי עוד מעט - גלי עטרי (נראה לי שאני אוהב כל ריקוד שלה. :) שחרחורת (מי שר את זה?) מעגלים מזמור לילה - אחינועם ניני בוקר - אחינועם ניני (אני מאוד אוהב אותה) שיר לאהבה - גאיה (לא משמיעים את זה יותר באוניברסיטת ת"א בגלל סכסוך עתיק יומין) הצל שלי ואני - יהודה פוליקר (השיר הזה פותח את הספר "מישהו לרוץ איתו") עולם הפוך - זמרת ששכחתי את שמה (שולמית אהרון, אולי?) יעלה ויבוא - ששי קשת (מישהו מוכן ללמד אותי את הריקוד הזה?) תרקדי - דינדין (זמרת מהלהקה גאיה) אשאבו - אתי אנקרי (?) דבקה כיף - זמר ערבי אלמוני (אבל רק אם סיגל נמצאת) שורות Thief of hearts - Melissa Manchester Dancing in September(remix?) - Earth wind and fire Desert rose - Sting

אתה יודע שהשיר תרקדי של דין דין

הוא מקלטת וידיאו לילדים??? את יעלה ויבוא שר גידי גוב עד כמה שאני יודעת... לא קראתי את כל הרשימה שלך יש לי תחושה שאתה אוהב לרקוד הכל....(כמעט) תקן אותי אם אני טועה.....

אני רואה שיש כמה וכמה שירים

שאני לא מכיר!! (אני קצת מתחיל, אבל חלק מהם אני ממש לא זוכר) יכול להיות שיש הבדלים ממש משמעותיים בין הרקדות? ודרך אגב- "עוד מעט" שיר ג-ד-ו-ל וגם "זרה" של אייל גולן. גם המילים, גם המנגינה, והריקוד בסוף הדרך!-אצלנו רוקדים אותו עם שינוי קטן- נפילה של הבת בכניסה פנימה, יודעים על מה אני מדבר? זה משפר את הריקוד עוד יותר!

dw2322

New member
אוהו, יש מאות

אם לא אלפים ספורים של ריקודים, וכן, יש הבדלים מסויימים לפעמים בין הרקדות. מה שיותר שכיח זה הבדלי טעם בין החוגים השונים, כך שבהרקדה א מעדיפים מקבץ אחד של ריקודים, ובהרקדה ב מקבץ אחר. זה טבעי, בחוגים שכונתיים עם סגנון אישי. מאידך, אישית, יש לי ביקורת מסויימת על אימוץ סגנון זה גם בהרקדות "הענק" (בית דני, אוניברסיטת ת"א). לדידי הרקדות אלו רצוי שלא שתהיינה בעלות סגנון אישי שכזה, אלא יותר אוניברסליות, כמו סופרמרקט. אם מגיע רוקד מאילת או ראש פינה למשל, אזי אך טבעי שירצה להגיע להרקדות הענק האלה, מאחר ובפריפריה יש פחות מסוג זה. רוקד כזה, לגיטימי לצפות שיוכל להשתתף במרבית הריקודים, ולכן לי לפחות מפריע טעם אישי של המרקיד בהרקדות הגדולות.

Retropier

New member
איפה זה "אצלנו"?

איפה אתה רוקד? וגם אני אוהב את זרה. שכחתי להוסיף אותו לרשימה. וגם את "בעושר ובעוני" של שי עמר, ו"התמנון האיטר" של כוורת, שמוחרם מאוניברסיטת ת"א.

Retropier

New member
קלטת וידאו?

די מפתיע. השיר הזה "מזרחי" ורציני יחסית, ולא כל-כך מתאים לקלטת וידאו. את יודעת באיזו קלטת זה נמצא? את יעלה ויבוא שר גידי גוב, אבל בהרקדות שמים גרסה אחרת, של ששי קשת (אני מאמין). ולא, אני לא אוהב לרקוד הכל. יש הרבה ריקודים שאני מעדיף לדלג עליהם, כמו ריקודים שמתאימים למתחילים ולדעתי הם פשוטים מדי ("בלדה למעיין"), ריקודים מדכאים ("עורי עור"), ריקודים עם עודף סכרין ("יש פה ארץ נהדרת"), ריקודים שעלולים מסוכנים בגלל העומס של האוניברסיטה ("הורה מחודשת", "רודף שמלות", "סניוריטה וסניור"), ריקודים שאני לא אוהב את השיר שלהם ("מורה לחיים", "ושוב אתכם", "ארץ ישראל יפה") וסתם ריקודים חסרי טעם ("ערב טוב, לכל הפנסים בעיר"). ועוד שאלה: אפשר לנחש שאת די צעירה, לפי איך שאת כותבת. את במקרה האחת שבאה עם חולצות בטן ורוקדת עם יוני? - ירון

יש קלטת וידאו אחת של דין דין

לא זוכרת את שמה.....אבל בוודאות השיר מקלטת ילדים..... ולא אני לא זאת עם חולצות הבטן (אני חושפת דברים אחרים) וצעירה?? לא ממש (אבל הכל יחסי כמובן....)

למעלה