הנה לכם סרט טורקי (הודי למי שמוכרח
)

אביב4565

New member
הנה לכם סרט טורקי (הודי למי שמוכרח ../images/Emo13.gif )

אני וגרושתי חיינו ,לא כל כך על מי מנוחות כ 6 שנים ,שבמהלכם נולדה לנו בת - כיום בת 5.5 . הגרושים עצמם היו (רוב הזמן) בסדר עם הסכמות הדדיות ,והסכם גרושין אצל עו"ד שמקובל על שנינו. התגרשנו לפני כחצי שנה ,ומאז היחסים ביננו מצויינים (במיוחד אחרי החודש הראשון). יש לציין שלפני הגירושין -לא הלכנו לייעוץ זוגי בגלל שהיא לא רצתה (היא הייתה נחרצת בעניין הגירושין)ולמרות שלדעתי היה אפשר לפתור את הבעיות. במשך הזמן חיינו בדירות נפרדות ,אבל אני ,איך נאמר, חיזרתי אחריה שוב . כיום כבר שבועיים שהיא והילדה חזרו לגור איתי ,ואנו שוב מאוהבים - גם היא בי ,וגם אני בה. אני לא מוכן להתקדם הלאה ללא יעוץ זוגי מקצועי , ואם זה יעלה יפה - גם הסכם ממון (לא רוצה סרטים אם יהיה לא טוב עוד שנתיים שלוש.... ) שאלתי היא : איפה אפשר לקבל יעוץ מקצועי זוגי עם שילוב אפילו של יעוץ מיני.

בטיפול זוגי עולות גם בעיות שקשורות במין

והמטפלות הזוגיות יודעות להתמודד עם זה. אם חשוב לך שתהיה התמחות בטיפול מיני אז או שתחפשו מטפלת מינית שהיא גם מטפלת זוגית או להפך. את שתי הפונקציות אתה יכול למצוא באתרים של האגודות הללו (יש קישור להפורום) לא ספרת על מה הבעיה אבל הרבה פעמים מה שחושבים שהוא בעיה מינית בזוגיות הוא בעיה זוגית שיש לה השלכות תמיד גם על המיניות ובמיוחד אצל נשים . תחשוב אם אתה באמת עם בעיה מינית או שזה חלק מבקשיים הזוגיים.

אביב4565

New member
הבעייה המינית היא מינורית כשיש זוגיות טובה

הבעיות העיקריות אצלינו ניו בתחום התקשורת. והשקפת עולם שונה לחלוטין בכל מה שנוגע לכלכלת בית ועוד תחומים. איזו הסמכה אני צריך לחפש אצל מטפל\ת זוגי ? על מנת להיות בטוח במקצועיות שלו . הבעייה המינית היא בעיקר שלי והיא מתבטאת בגמירה מהירה - האם זאת בעייה שמטפל זוגי ידע להתמודד איתה ? אביב.

מטפלת זוגית מוסמכת היא מי שיש לה הסמכה של

"האגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" ואפשר לבדוק ברשימות האגודה באתר שלהם. בעיות מיניות הם גורם מאד מקשה בזוגיות. נכון הוא שכשיש תקשורת טובה מתגברים על זה בקלות גדולה יותר אבל זה ראוי טיפול והתייחסות. בשפיכה מהירה ניתן לטפל בקלות ע"י קבלת הדרכה שיכולה להנתן בטיפול או במפגש נפרד אם אתה מעדיף, מדובר לרוב במיקוד תשומת לב תחושתי והכרה של המנגנון . בבעיות העיקריות שלכם מומלץ לטפל ולנסות למרות השקפות העולם השונות, כאשר נבנית תקשורת טובה אפשר לחיות בטוב גם עם השוני.

אביב4565

New member
בסדר,אבל איזו הסמכה לחפש?

האם עובד סוציאלי או אולי צריך פסיכולוג ? איזו השכלה פורמלית נדרשת ?

הסמכה ל"טיפול משפחתי וזוגי". מי שמוסמך בתחום

הם בעלי תואר שני במקצוע טיפולי. (עבודה סוציאלית,פסיכולוגיה,יעוץ ,פסיכותרפיה) לקבל הסמכה צריך ללמוד 3 שנים ולצבור בנוסף נסיון טיפולי של כ-3 שנים.

למעלה