הנה לפניכם מכתב אהבה מפורסם :

ב א ר י

New member
הנה לפניכם מכתב אהבה מפורסם :

וינדזור 14 ביוני 1918 יקירתי, קיבלתי היום את מכתבך מיום 11 ביוני. את חושבת יקירתי,שאילו אהבתי אותך יותר לא הייתי מתנדב לליגיון.מדוע את מכירה אותי כה מעט? לאהוב אותך יותר משאני אוהב אותך עכשיו,לאחר שלקחת על עצמך העול הכבד ביותר שאישה יכולה לקבל על עצמה בגלל איש שהיא אוהבת,איני יודע אם יש בעולם איש שיכול לאהוב יותר? אם אהבה גדולה,עמוקה,יש ביכולתה להביא אושר-אז פולה יקרה,תהיי את המאושרת ביותר.אניאגאל אותך מהכאבים שלך עכשיו.איני יכול לנחם אותך עכשיו בצערך ובסבלך. אני יודע איזה מחיר את משלמת בנעורייך ובאושרך למעני,למען האידיאל שלי.המחיר הוא גדול,נורא גדול,ואיני יודע אם אוכל לגמול לך כראוי,אבל זוהי האכזריות של אהבה עמוקה,ואילו הייתי נשאר עכשיו איתך,לא הייתי ראוי שאתתלדי ילד שלי,וכל חיינו היו חיי חולין ופעוטים וחסרי טעם-לא חיים כאלו אני רוצה לחיות איתך,לא בזול כזה,באפסות כזו בקטנות כזו. שימרי בריאותך,חזקי גופך ורוחך,כי עתיד גדול רב אור ומאושר מחכה לך. לעולם שלך. מכתב אהבה מדוד בן גוריון לאשתו פולה . הבינו את אהבתם הגדולה.

אלף נשיקות

יהורם גאון שר אלף נשיקות לך אהובתי, את השיר כתב אבשלום פיינברג לשרה אהרנסון באלו המילים שיש להן כח משלהן ואף חזק יותר מהמילים ששר יהורם גאון. אלף נשיקות לך אהובתי כך גומרים האוהבים את כל, כל המכתבים שלאהובותיהם הם כותבים. אלף נשיקות לך אהובתי כך מתחיל אני את מכתבי אלייך אהובתי ומה מאוד מתאווה אני לנשקך אלף נשיקות אהובתי ראשית כל הייתי שם נשיקה גדולה על מצחך הלבן, כמו קשר באמצע המצח. ומהנשיקה הזאת היו יוצאות הרבה הרבה נשיקות אחרות בעגול על המצח ועל התלתלים השחורים כמו כתורת של נשיקות כמו ששמות למען התיפות היפות מחרזה של פנינים. ואחרי כן הייתי לוחש לך בשני פרחי צדף ורוד, אזנייך, שני סודות קצרים ומתוקים שהדם מצלצל עד אמצע הלב. ובשפתי הייתי מחליק את ריסייך ועפעפייך. ואחרי זאת אני שם שתי נשיקות עגולות ומהירות ומצלצלות על שתי עינייך, כאשר שותים למען רוות כוס יין בצמא בקיץ. ועתה צריך להעמיק בגומות לחייך, לחפור ולחפור וגם את הצלוחית הקטנטונת שבקצה סנטרך הקטן. ואחר צריך לאסף את שפתותייך הורודות אל תוך פי, ולשאוף ולשאוף ולנשום נשיקה עד אפס כוח, עד שימלא החזה ולא ישאר שם מקום גם כחוט השערה. ועל צוארך השלגי, הזך, הרם והגמיש כצואר הברבור, ושתנועותיו מושכות ועדינות כתנועות ילדות המים צריך לשים חוטים חוטים, מחרזות מחרזות של נשיקות עד כדי לכסותו, וצריך לרדת עד השוחה הקטנה שבקצה הצואר, שם במקום שהשמלה הטפשה והמרשעת מכסה את הכל........

למעלה