הנה מגיע חדש....עם שאלה:

ספשו

New member
הנה מגיע חדש....עם שאלה:

שלום...קוראים לי יואב ואני חדש פה... רציתי לשאול אם מישהו יכלו להסביר לי על הפנטגראם מה זה,למה זה משמש,מה זה פנטגראם רגיל ופנטגראם הפוך... בבקשה תענו לי כדי שאני לא אענה שטויות למי ששואל אותי על זה... מחכה לתשובה...

gwizard

New member
הנה מגיעה התשובה ../images/Emo13.gif

שלום וברוכים הבאים. נושא הפנטגרם אומנם לא ממש קשור לפאגאניזם, אלא יותר למגיה, אבל יש לי מאמר באתר בדיוק על הנושא הזה. את המאמר תוכל למצוא כאן.

gwizard

New member
אהה, שאלה טובה

אתה מוזמן לקרוא את השרשורים הקודמים, שם תמצא הרבה על השאלה מה זה פאגאניזם ומה זה לא. אני בכוונה נמנע מלתת הסבר קצר כאן לאור התגובות שקיבלתי לפני זה. אם בכל זאת תרצה הסבר גם אחרי שתקרא, אני ארשום את דעתי.

ספשו

New member
שוב תודה :

אשמח לקבל את דעתך ואם תוכל לעזור לי ולהפנות אותי לעוד מאמרים או כיתובים בנושא... שוב תודה

Dia Leoghann

New member
קרא במאמרי הפורום

יש שם כל המידע שצריך כדי להבין מה היא פגאניות. להחלטה המדויקת מה היא עבורך תצטרך להגיע לבד כנראה.

L e s t a t

New member
מאוד הייתי רוצה לדעת

מאיפה המקור לזה: "פנטגרם היה אצל הנורדים סימן המגן מרוע והם ציירו אותו על הדלתות כדי שהטרולים לא יכנסו."

gwizard

New member
אין בעיה

זה לקוח מאנציקלופדיית הסמלים. אתה יכול למצוא אותה באינטרנט כאן.

L e s t a t

New member
הם לא כותבים מה תומך בזה

אם אני לא טועה, סמל הפנטגרם לא נמצא בארצות הגרמאניות, אבל יכול להיות שאני טועה אז אל תתפסו אותי במילה.

gwizard

New member
שאלת מה המקור, עניתי

בנוגע למה תומך בזה....תנסה גוגל ? הנה משהו שמצאתי אחרי חיפוש של 5 דקות. As a protective sign The pentagram has long been used as a protective symbol. In Nordic countries, the pentagram was drawn on the doors of barns and storehouses to ward off trolls and invoke the aid of protective forces. In Japan and Western cultures generally, the pentagram was often used to ward off evil. [n.5] More recently, the pentagram made a reappearance as a symbol of protective witchcraft in Tim Burton’s movie Sleepy Hollow. [n.6] http://www.draknetfree.com/sheathomas/bluestar.html אלון.

Dia Leoghann

New member
הדרואידים אימצו אותו

כסמל הגנה כיוון שהפנטגרם מופיע על פירות הסמבוק, ומפירות אלה היו מכינים משקה הגנה מרוחות רעות בזמן טראנס ומסעות שמאניים. יתכן והתהליך היה הפוך, הפירות נבחרו לסמל הגנה בגלל הפנטגרם, ולא הפנטגרם בגלל הפירות.

למעלה