הנה מכתב שכתב לי נער בן 12

הנה מכתב שכתב לי נער בן 12

שהוא קרוב משפחה שלי שחי בישראל. שלום רב ..... לאחרונה למדנו בבית הספר בשיעור היסטוריה על הישוב היהודי לפני קום המדינה ועל הכרזת המדינה ועל הקמת מדינת ישראל מלחמת השחרור ומלחמת ששת הימים. אתה מכיר אותי ואת הרקע שלי ואת השיוך הפוליטי של המשפחה שלי התומכים בשמאל . אתה גם יודע שמיום היוולדי אני שומע כל הזמן שאנחנו בישראל כובשים ושמדינת ישראל כובשת ושהכיבוש משחית אותנו ואסור לנו לשלוט על עם אחר וצריך לתת להם להקים לעצמם מדינה פלשתינית. ולכן לאור מה שלמדתי בבית הספר אני מתקשה קצת להבין את הטענות האלה מכיון שגם במלחמת השחרור כבשנו שטחים כמו הגליל ואשקלון ובאר שבע והגענו עד אילת. שאלתי את הורי איך זה והם אומרים שהכיבוש מתחיל ב67 ורק אם נחזור לקווי 67 יגיע השלום בעוד שלמעשה גם ב48 כבשנו שטחים. הם הסבירו לי שב48 סיפחנו את השטחים האלה למדינת ישראל ולכן הם לא נקראים שטח כבוש. ואז שאלתי את הורי האם גם הערבים מקבלים את זה ואז הם נורא התרגזו עלי ואמרו לי שאני עוד צעיר מדי כדי להבין. מה שזעזע אותי באי מייל שקיבלתי ממנו שהוא וכך הוא כותב לי : אני מאוכזב מההורים שלי שמתעלמים מן השאלות שלי אני גם לא מרגיש בנוח שבבית אוכלים חזיר ולא מכבדים את המסורת היהודית. הוא ממשיך וכותב לי שהוא רוצה לעזוב את הבית ולהגיע אלי לארה"ב. אין לי בעייה לקבל אותו בביתי שהוא בית גדול ומרווח והפרוטה מצוייה בכיסי ובכל זאת מה אענה לו ? מעניין אותי לדעת מה דעתכם בעניין דווקא משום שזה פורום המייצג את השמאל בישראל.

alontu

New member
הילד חכם

יש לו היגיון בריא ומה שהוא קתב זה מה שהימין אומר... לא מתוך רוע אלא מתוך היגיון.... מה ההבדל בין שטחים כבושים ב 48 ל 67?? הם סופחו ולא נכבשו??? זה כמו באמנון לוי: כאן את קונה את הבית ושם את רוכשת אותו. אין הבדל אין הבדל בתפיס האידיאולוגית בין הקיבוצים להתנחלויות חוץ מצורת ההתנהלות שהיא קפיטליסטית בהתנחלויות... בקיצור ילד חכם ופיקח

EverMan

New member
יש לילד אולי היגיון בריא

אבל מחסור קל בידע ... כיבוש שטחים אכן התרחש בשני המקרים. ההבדל הוא , שאת השטחים שכבשנו אחרי 67 , מלבד הגולן וירושלים - לא סיפחנו לישראל. הם נשארו שטחים תחת כיבוש/משטר צבאי ... וכך הם עד היום ... אין לאנשים שם אזרחות , אין לאנשים שם זכויות , ישראל לא רשאית להתיישב שם משום שהיא לא סיפחה שטחים אלו... אז כן , ילד חכם , אבל חסר ידע קלות.

טעות בידך.

השטחים ששיחררנו ב48 לא קיבלו הכרה עיי האו'ם. ראה החלטת מועצת הבטחון 242 ותקרא אותה בעיון . לא מדובר שם על חוק מדובר על נסיגת ישראל מהשטחים "הכבושים" לצורך עשיית שלום. נא לדייק רבותי.

doresh shalom

New member
ד"א קצת קשה לי להאמין ../images/Emo41.gif

שילד בן 12 כתב את זה, או שירצה לעזוב את הבית כי ההורים שלו שמאלנים. אם הוא באמת כתב את זה, אז הילד באמת חכם, בלי קשר לאי הסכמתי לתוכן דבריו.

כתב גם כתב.

הילד בן 12 ואין הוא עדיין בשלב הזהות הפוליטית ולא מדובר כאן בשמאל וימין. מדובר בילד חילוני מפותח שיש לו שאלה שמטרידה אותו והלך להוריו ולאחותו כדי לקבל תשובות אמיתיות ונתקל בטיוח ובכעס. קיבלתי מייל נזעם מאמא שלו שהיא קרובת משפחה שלי מדרג שלישי ואני ארחיב על כך מאוחר יותר.

שלחתי מייל לילד והודעתי לו

שמבחינתי הוא יכול להגיע אלי ואני אדאג לכל מחסורו והשכלתו אבל זה צריך להיות מותנה בהסכמת הוריו. הוא שלח לי מייל תגובה שדיבר עם הוריו על האפשרות שיעזוב את ביתו ויעבור להתגורר עם משפחתי בפלורידה אבל ההורים מתנגדים. הוא שאל אותי אם אני מוכן לממן לו תביעה משפטית נגד הוריו בתואנה שחיים עימם מסכנים את האידאולוגיה שלו ואת שלוות הנפש שלו. החזרתי לו תשובה שאני מוכן לממן את כל הוצאות המשפט שלו על מנת לקבל אישור לקבל אפוטרופסות זמנית עליו. בכתב התביעה מציין הילד שאצלי הוא יקבל חינוך יהודי מסורתי ואצל הוריו הביולוגים אינו מקבל את החינוך אליו הוא שואף. הוא כותב שבבית אוכלים חזיר ואינם מוכנים לכבד את בקשתו לא להכניס חזיר הבייתה. למותר לציין שאין אני איש דתי ואין הילד דתי ובכל זאת יש בינו לבין משפחתו עימותים קשים בענייני יהדות ומסורת.

למעלה