הנה משהו מעניין...

gwizard

New member
הנה משהו מעניין...

בעקבות חפירות בגוגל מצאתי מסמך ארוך ביותר שם יש רשימות אנשים המשתייכים לכל מיני מסורות / דתות / זרמים וביניהם: The following people are claimed to be Satanists but are not: * Beck - singer, songwriter; made an "honorary member" by Church of Satan but has never belonged * Aleister Crowley - poet, mystic; popularly but incorrectly labelled "Satanist" * Moshe Dayan - Israeli military hero and politician, said to have been a Satanist in Blanche Barton's biography of Anton LaVey, The Secret Life of A Satanist; in reality, was a friend of LaVey's but not a member of the Church of Satan * Jayne Mansfield - actress - was involved in publicity stunt with Anton LaVey * Jack Parsons - rocket scientist, follower of Crowley and member of the Ordo Templi Orientis; he seems to have confused Satanism with Paganism שימו לב לשם שבאמצע...כן, משה דיין....לכאורה שטניסט אבל בפועל לא כי הוא רק חבר של אנטון לאווי...
מה אתם אומרים ?

נדב פ1

New member
תודה אלון ,

טקסט מרתק , תודה לך . לגבי משה דיין - לא ידעתי זאת , אלא שכן ידוע למדי שלה-ווי היה פעיל בעד מדינת ישראל , ודווקא לגבי מלחמת יום הכיפורים - אין ספק שיש דברים בגו . מה שכן , לגבי קראולי ספיציפית - אני כבר שמעתי טענה שה Book Of The Law טומן בחובו ניצוצות וזרעי שטניזם , ולא - לא טענו זאת חבורה של Catholic cock heads , אלא מנהיג קבוצה תאיסטית מסורתית של ה religious left hand path , באותו האופן והטענה היא שגם לה ווי מבוסס על הפילוסופיה המדוברת , אלא שבחר להתכחש לצדדים היותר תיאולוגים - מטאפיסים של ההוויה הגבוהה , ומכאן ואילך העסק רק הלך ואיבד את המקור כשצצו המלעיטים בטענות שגויות מיסודן . אף על פי שאינני מכיר מספיק טוב את Temple Of Seth כדי לחוות דעה - אני יודע שהם לא בדיוק תאיסטים , וזה מספיק לי כדי לשלול זאת בתור אופציה נאמנה לשחר ה gospel .

gwizard

New member
בנוגע לשטניזם...

אם כבר הזכרת את קראולי וזרעי שטניזם....לדעתי, השטניזם של לה ווי מבוסס במהותו על דבריו על קראולי. בזמנו קראתי את רוב האתר של כנסיית השטן וראיתי שיש הרבה קווי דמיון בין שטניזם לבין וויקה, אלא בפרט חשוב אחד. וויקאנים אומרים: "עשה ככל שתרצה כל עוד אתה לא פוגע בנפש חיה", והשטניסטים אומרים: "עשה ככל שתרצה". נקודה. אין לי ספק ששני המשפטים החלו מהמשפט של קראולי: "עשה ככל שתרצה יהיה כל החוק". פשוט יש יותר מדי קווי דמיון מבחינה לינגוויסטית מכדי להתעלם מזה. נ.ב. איך אתה יודע שמנהיג קבוצה תאיסטית מסורתית של ה religious left hand path הוא לא cock head בעצמו ?

טלה בר

New member
איזו חוצפה

לכנות את האישה אגרטל, או כל חפץ אחר, יקר או זול. אני מציעה לבעל האימרה למצוא לו אחרת.

למצוא לו אישה אחרת?

או למצוא אימרה? בכל מקרה, לבעל האימרה קוראים יואהן וופלגנג פון גיתה ,מכתבי נאצה אפשר לשלוח למשרד התרבות הגרמני ,אני חושב שעד היום הוא המשורר הלאומי שלהם. עוד מידע על גיתה תמצאי בוויקפדיה.

טלה בר

New member
את גתה

אני מכירה בלי להזדקק למתווכים, ואת דעתי עליו לא אטרח להשמיע. כל זה לא מפצה על העובדה שהאישה אצלו מתבטאת כחפץ - אפילו אם הוא יקר ויש להיזהר לשמור עליו. חפץ זה עדיין משהו שקונים ומוכרים ומתייחסים אליו כאל רכוש. אילו היית אישה אולי היית מבין טוב יותר את הביקורת. ומאז ימיו העליזים של היטלר אנחנו יודעים איפה אמורה להימצא האישה הגרמניה: עם הילדים, במטבח או בכנסייה, אז מה יש עוד להוסיף?

למעלה