הנה משהו נחמד (לא!) על המדינה

dylan

New member
הנה משהו נחמד (לא!) על המדינה

הנפלאה ואוהבת בעלי החיים שאנו חיים בה.. לפני חמש שנים בערך שלחתי בקשה (בגלויה שהופצה ע"י המשרד לאיכות הסביבה) להיות ´נאמן בע"ח´, היעילות ומהירות הטיפול של משרדי הממשלה בפניות הציבור שוב הוכיחו את עצמן, וכעבור 4 שנים (בערך) זריזות קיבלתי תגובה, תודה על התגייסותך לסייע בהגנה על בע"ח (משהו כזה) בקרוב נשלח לך הזמנה למפגש הדרכה קרוב לאיזור מגוריך.. חלפה לה סה"כ שנה (בערך..) ולפני שבועיים קיבלתי מעטפה מרשימה ובתוכה שוב מכתב התודה שעדיין מאיים להודיע לי על מועד מפגש הסברה שיתקיים קרוב לאיזור מגוריי (איזור נידח שנקרא המרכז..), כרטיס נאמן בע"ח (יעילות ומהירות כבר ציינתי?), שתי מדבקות שמודיעות "אני נאמן בע"ח. להצטרפות :7656080-03", הנחיות לנאמן בע"ח, נוסח חוק צער בע"ח, דו"ח עבירה ו..כאן הקטע המעניין ´לקט פסקי דין לעבירות בנושא צער בעלי חיים´ אם שרדתם את ההודעה עד עכשיו, היה שווה כי החלק המהנה בדיוק מגיע.. אני אציין קודם שלפי נתוני המשרד לאיכות הסביבה בשנת 1999 נרשמה עליה של 100% בכמות כתבי האישום נגד מתעללים בבע"ח, בהחלט (בלי ציניות) מרשים וטוב שהמודעות גוברת, אבל שקוראים את לקט פסקי הדין שמים לב למשהו מרשים (עם ציניות..) אף יותר.. העונשים.. (כמה דוגמאות, חלקן קשות לקריאה) 1. תושב מג´דל שמס נאשם כי בפברואר 99 גרר את כלבו במזיד כשהוא קשור לרכבו הנוסע, וגרם לפציעתו של הכלב עד זוב דם. העונש: מאסר על תנאי למשך שלושה חודשים (לא כתוב כמה זמן המאסר אמור להיות) 2. תושב באר-שבע השליך ב3/11/95 כלב מבעד לחלון ביתו בקומה הרביעית. הכלב מת. העונש: א. התחייבות בסך 1,000 ש"ח להמנע במשך שנתיים מביצוע עבירה זו. ב. קנס בסך 300 ש"ח או שבוע מאסר
קטעים הא..? 3. תושב חיפה התעלל בכלבה של שכנתו, גורה בת 3 חודשים, באופן שהיכה בגופה עם כסא מברזל, ולאחר מכן, שהבחין שהכלבה עשתה את צרכיה במקום מרוב פחד, מרח את הצואה על גופה של הכלבה. לאחר מכן תקף גם את השכנה. העונש: שישה חודשים מאסר על תנאי למשך שנתיים 4. תושב צור שלום מואשם כי בי16/5/95 ובמהלך חודשים ספורים לפני כן התעלל בכלבתו באופן שכלא אותה במלונה עם סוגר, לא דאג לנקות את המלונה, והשאיר את הכלבה להיות בתוך הצואה והשתן כשהיא מלאת קרציות, מלוכלכת ומסריחה. העונש: חובת חתימה על התחייבות בסך 5000 ש"ח בערבות עצמית להימנע מעבירה במשך שנתיים, ומאסר של שישה חודשים על תנאי למשך שלוש שנים. 5. תושב חיפה הסתובב עם כלבו (אמסטף), מחוץ לביתו, שהוא משוחרר מרצועתו ובלי זמם, בנסיבות הנ"ל תקף הכלב חתולה השייכת לאזרח אחר, ותוך כדי כך הנאשם שיסה את כלבו בחתולה וצעק לעבר הכלב לתקוף אותה. כששכנה העירה לו על כך, הוא השיב:"אין מה לעשות זה בטבע". החתולה מתה. מדובר בסטודנט מצטיין בטכניון ובעל תעודת הצטיינות מהצבא. בגזר הדין טען השופט כי לא הוכחה עבירת התעללות אלא רק אי קשירת כלב. העונש: קנס כספי בסך 250 ש"ח או 10 ימי מאסר וחתימה על התחייבות בסך 750 ש"ח להמנע מביצוע עבירה זו למשך שנה 6. תושב ירושלים נכנס לבית של תושבת אחרת באותו רחוב, בעוד שהוא ידע כי היא אינה מצויה בביתה. הנ"ל היכה את הכלב השייך לשכנה ובעט בו. כתוצאה מכך לכלב נשברו שתי צלעות, נגרם לו קרע בשרירים וחבלות פנימיות נוספות, שגרמו בסופו של דבר לניקוב הריאה, לדימום פנימי בתוכה ולמות הכלב בחניקה. העונש:א. 3 חודשי עבודות שירות. ב. 8 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים. ג. קנס בסך 300 ש"ח או 10 ימי מאסר. ד. תשלום פיצוי לבעלת הכלב בסך 2,500 ש"ח מדינה מערבית מתקדמת ללא ספק.. מצטער על אורך ההודעה אגב..

dylan

New member
נאמן בע"ח

מקבל תעודה (כרטיס) שמקנה את הסמכויות הבאות: 1. לדרוש מכל מי שעבר, לנגד עיניו, עבירה על חוק צער בע"ח להזדהות בפניו לצורך הגשת תלונה. 2. להזעיק בעל סמכות רחבה יותר (מפקח/ממונה/שוטר) על מנת שיסייע בידי הנאמן למנוע ביצוע עבירה בבע"ח או להפסיקה. 3. להגיש תלונה בגין עבירה על החוק ולהתריע על חשד לעבירה. סה"כ נראה לי שאת כל הדברים האלה אפשר לעשות גם בלי להיות נאמן בע"ח.. אבל שיהיה..

Gal-Mo0D

New member
ואיך נעשים

נאמני בע"ח ? לאן אני שולח את המכתב \ טופס ?

dylan

New member
אממ..

יש גלויה של המשרד לאיכות הסביבה שאתה ממלא בה את הפרטים שלך ושולח, הכתובת על הגלויה: מערך הגנה על בעלי חיים - המשרד לאיכות הסביבה באמצעות סניף הדואר שטנר ת"ד 98135 ירושלים 91340 בהודעה הראשונה בשרשור כתבתי טלפון שהם מפרסמים על הסטיקרים שלהם למי שרוצה להצטרף ולהיות נאמן בע"ח, עדיף שתתקשר 7656080-03

Michalz70

New member
גם אני באותה סירה...

רק שאלי לא הגיעה אפילו המעטפה האחרונה שקבלת מהמשרד לאיכות הסביבה אלא רק איזה מכתב לפני מה שנראה כמו לפחות שנה. ורשימת מקרי ההתעללויות שמנית היא מזעזעת ומכאיבה (ולצערי, חלקית בלבד...), והעונשים המגוחכים מקוממים ומתסכלים. איזה חיות אדם מסתובבות חופשי ביננו! אני מאוד מעונינת לפעול בדרך כלשהיא לשינוי העונשים הלא אפקטיביים הללו ואשמח אם לך או למישהו יש רעיון או נסיון משפטי ויכול לייעץ לי על כיווני פעולה אפשריים. אני בטוחה שפה בפורום יש הרבה אנשים שמודעים למצב הזה ורוצים לשנות אותו. בואו נתארגן!

dylan

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

vegi force 1980

New member
אהההה

קיבלתי רק את המכתב הראשון שאומר שהם יזמינו אותי לאיזה קורס כשיהיה באיזור חיפה אני אישית לא יודע בכלל מאיפה הם הגיעו אליי אבל סבבה ומאז 7 חודש לא שמעתי מהם כלום

morality

New member
בימים אלה מתגבשת הצעת חוק../images/Emo88.gif

בעניין החמרת העונשין על התעללות בבעלי-חיים. את הצעת החוק הגיש חבר הכנסת אברהם פורז, בתחילת מרץ היא עברה קריאה טרומית ובקרוב יתקיימו דיונים עליה לקראת העלאתה לקריאה ראשונה. סמוך לדיון הראשון שיתקיים שאנטי תיידע אותנו כדי שנוכל לכתוב לחברי הוועדה בכנסת כמה חשוב לנו הנושא.

לילךLilach

New member
היי morality

אפשר לקבל עידכונים ,איזה הצעות חוק עדיין על הכוונת? האם יש הצעות חוק חדשות בקנה? ומה עם ההצעה של איתן כבל על סימון מוצרים ,לא זוכרת שראיתי עידכונים ,מה מצבה? ואני מחזיקה אצבעות ,שההצעה תעבור בקריאה ראשונה ,היגיע הזמן להגביר את החקיקה בנושא זכויות בעלי חיים ,

למעלה