הנה מתקרב זמן השידרוג...חחח...

ernieball

New member
הנה מתקרב זמן השידרוג...חחח...

התייעצות עם ה"קליברים" של הפורום
כידוע לכם אני עובד על מערכת עריכה עם הכרטיס (הישן) DC30+ עכשיו לאחר גלישה באינטרנט גילתי שלושה כרטיסים שהרשימו אותי מאוד ואני די שקול להחליף לאחד מהם... הכרטיסים הם: Matrox RT.X10 Extra Matrox RT.X100 Extreme Pinncale DV500 DVD רציתי להתייעץ איתכם ולשמוע חוות דעת (אם יש) על הכרטיסים האלה... הפינאקל והRT.X10 עולים כמעט אותו הדבר. שלושת הכרטיסים הם ריילטימים למגוון עצום של אפקטים,כתוביות ומה לא... בגדול ההבדלים הגדולים בין שני המטרוקסים זה כמות הדברים שהרייל טיים פועל עליהם...השאלה שלי האם שווה לבזבז על זה עוד 1000 דולר? שלושת הכרטיסים עומדים בגדול בתווך המחירים שאני יכול להרשות לעצמי אבל אם זה ה RT10 או הפינאקל אז הקנייה תהיה אולי בתקופה הקרובה... כמובן שהמטרוקס RT100 הכי הרשים אותי אבל נחכה לתשובות שלכם... כמו כן רציתי לציין שאני לא עובד עם DV (בנתיים) אבל לשלושתם יש כניסת RCA ובלכידה הם נשמרים כקבצי DV. תודה מראש! נ.ב מישהו מכיר אתר שעושה השוואות בין כרטיסים כאלה?

matan_fla

New member
אם איזה תוכנה את מתכוון לעבוד?

אני ממליץ שהכרטיס שתקנה יתמוך גם ב avid או בתוכנה המתקדמת של pinnacle שהיא דיי דומה לavid. בכל מקרה תבדוק גם איזה כרטיסים canpus מציאים.

ernieball

New member
לפי דעתי אני אמשיך עם פרמייר אבל

אני אעבור ל 6.5. במטרוקס מגיע סביבת עבודה שלמה עם מגוון עצום של תוכנות ופלאגינים שמתאימים במיוחד לכרטיסים שלהם. אני מתאר לעצמי שה DV500 של פינאקל תומך בתוכנה החדשה שלהם. דרך אגב מי מייבא את CANPUS פה בארץ?

matan_fla

New member
pinnacle edition

התוכנה שרצה על העמדות מסדרת liquid שpinnacle קנו מfast. אני חושב שהתוכנה רצה על עוד מספר כרטיסים של pinnacle. בכל מקרה אפשר לחפש בגוגל לעוד מידע.

ernieball

New member
או קיי...אז ככה...

לאחר השוואות במשך 5 שעות הפינאקל יירד מהפרק. ההתלבטות הגדולה היא בין ה RT.X10 לבין אחיו הגדול. ההבדל העיקרי הוא תמיכה ברייל טיים,האח הגדול תומך בחצי מיליון אפשרויות שחצי מהם אני לא אשתמש(אם הסתדרתי עד עכשיו עם כרטיס חצי רייל טיים אז רייל טיים מלא יספיק לי). מבחינת המחיר ביררתי ההבדל בינהם הוא 560 דולר,שווה כבר לקחת את הגדול? הנה השוואה בינהם אם מישהו יוכל לעזור לי אני אשמח. בנתיים אני מצרף תמונה לחלומו הרטוב של כל עורך...
(מי שמתעניין המחיר של המערכת בתמונה הוא 30,000 דולר)

roli

New member
אתה צריך לדעת

מהם הצרכים שלך. מה אתה עושה? יש לך הרבה עבודות עם דד ליין צפוף? אתה נוהג לעבוד עם הרבה שכבות וידאו וגרפיקה? כמה אתה יכול להשקיע? מההיכרות שלי עם שני הכרטיסים- שניהם כרטיסים טובים ויציבים.ה rtx100 הוא סוס עבודה חבל"ז.הוא עשה הרבה יותר ממה שציפיתי(כמובן על מחשב חזק).גם הx10 נותן עבודה וליגה אחרת לגמרי מה dc30. כמובן שכרטיס לא מספיק וגם המחשב שלך צריך להיות מצוייד בהתאם אם אתה רוצה לנצל את הכח של אחד משני הכרטיסים האלה. יש לך מחשב כזה? מעבד חזק, הרבה ראם, כמה דיסקים נפרדים עם בקר? כרטיס מסך (רצוי דואלי) של מטרוקס גם מומלץ(עובד טוב מול הכרטיס וידאו)G450 אוG550.

ernieball

New member
קודם כל תודה רבה!

עכשיו,הרבה עבודות עם דד ליין צפוף? לא הבנתי כל כך מה הקשר... הרבה גרפיקה-כן. השקעה-נראה לי שיש לי מספיק ל RT.X10 אבל חסר לי לכרטיס מסך טוב (כמה צריך 600 ש"ח בערך?) מחשב? Mother Board: ASUS P4S333-VM (SIS) Mother Board Chipset: SIS 650 CPU: P4 1700MHZ RAM: 512DDRam SoundCard: Creative128 GraphicCard: SIS 650(on board) 3D Accelerator: SIS 315. HardDisk 1: IBM 10 GB (7200) HardDisk 2: IBM 80 GB (7200) O.S: Windows 2000. תודה מראש!

roli

New member
מומלץ להשקיע

בבקר דיסקים IDE. כמה עשרות דולרים שווים עבודה יעילה הרבה יותר של המערכת. אם יש לך פרוייקטים גדולים, של חצי שעה- שעה ומעלה, עם הרבה רינדורים ומוסיקה כדאי גם לחשוב על הרד דיסק נוסף. העיניין של הדד ליין הוא אם אתה רוצה לחסוך זמן רינדור, ואת זה X100 עושה טוב יותר. אבל לפי התקציב שלך נראה לי שאתה יכול להסתפק ב X10 ולהשקיע יותר במחשב.בעתיד אפילו לשדרג את המעבד שלך.

ernieball

New member
מממ..או קיי.אז אתה אומר שההבדל

העיקרי בינהם הוא הרינדור? ה RT.X100 לא צריך לרנדר כמעט כלום?חחח... מבחינת איכות שניהם אותו הדבר? הזמן של הרינדור פחות מפריע לי,אם הצלחתי לעבוד עד עכשיו עם DC30 שהוא רייל טיים רק לוידיאו אז אני בטוח אסתדר עם כזה מנסטר...חח.. הארדיסק נוסף? חשבתי על זה...אולי בעתיד נשים עוד אחד של 80GB... תודה!!

ernieball

New member
טוב בנתיים אני שם עוד תמונה...חח...

אולי נסתפק במערכת הזאת?חחח

למעלה